-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 09

Į klubą „Exit Vilnius“ atvyksta šokių muzikos dievukas Sasha

Šį penktadienį pasirodymą klube „Exit Vilnius“ surengs gyva legenda ir vienas techniškiausių pasaulio didžėjų Sasha. Trečiąjį kartą į Lietuvą atvyksiantis šokių muzikos dievukas klube gros pirmą kartą. Iki šiol klubinėtojai turėjo progą žvaigždę išgirsti vienoje Vilniaus arenų ir Trakų pilyje.
Sasha
Sasha / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzika

Dievo dovana

Prieš dvidešimtmetį, kai spaudoje didžėjus buvo skambiai pradėta lyginti su dievais, omenyje bene dažniausiai turėtas būtent Sasha.  

Kalbama, kad Sasha turi Dievo dovaną, įgalinančią per muziką sujungti skirtingus žmones. Sakoma, kad šią dovaną didžėjus geba pritaikyti bet kokiomis aplinkybėmis: tiek daugiatūkstantinio festivalio scenoje, tiek tamsiame klube. 

2000-aisiais Sasha „DJ Mag“ žurnalo skaitytojų buvo išrinktas geriausiu planetos didžėjumi. 2004 metais „Grammy“ apdovanojimui buvo nominuotas Felix Da Housecat kūrinio „Watching Cars Go By“ remiksas, kurį sukūrė į Lietuvą atvykstantis didžėjus.  

VIDEO: Sasha - Vapourspace (Original Mix) [Last Night On Earth] // Premiere

Svarbiausia – planavimas 

Tikroji žvaigždės sėkmės priežastis – juvelyriškas pasiruošimas pasirodymams, kurie ekspertų vadinami tikromis muzikinėmis kelionėmis. 

„Planavimui sugaištu daugybę laiko. Prieš pasirodymą muziką būtina kruopščiai atrinkti, paruošti, patobulinti ir sudėti į reikiamas lentynas. Būtent nepriekaištingas pasiruošimas leidžia seto metu būti spontaniškam“, – pasakoja Sasha, kuriam techniškai apdoroti šokių muziką padeda kelių prodiuserių komanda. 

Meistriškumo viršūne laikomi ir „Involver“ miksai, kuriuose Sasha transformuoja pasirinktus kūrinius į vientisą ir melodingą minimal techno lydinį. Žvaigždės vardas neatsiejamas ir nuo pasaulinės progressive house muzikos bangos, kurią Sasha sukėlė kartu su John Digweed. 

VIDEO: Sasha @ Kazantip (Ukraine) [DanceTrippin Episode #288]

Karaokės didžėjumi netaps 

Šiandien Sasha prisipažįsta nepasiduodantis renginių organizatorių prašymams pagroti senų gabalų setą net ypatingomis progomis. 

„Nuo šokių muzikos klasikos – tik vienas žingsnis iki karaokės didžėjaus. Tokia perspektyva mane velniškai gąsdina“, – atvirauja leidybinės kompanijos „Last Night On Earth“ bosas, globojantis ne vieną jauną klubinį talentą. 

Nuo 1989-ųjų iš mados neišeinantis Sasha išlieka geidžiamas ir šiandien. Apie tai byloja ne tik nemažėjanti jo pasirodymų kaina. Veterano pasirodymo grafikas – užimtas kaip ir prieš 20 metų. Šiemet Sasha jau spėjo surengti turą JAV, Pietų Amerikoje ir Japonijoje. Dar šį mėnesį didžėjaus laukia „Ultra Music Festival“ Majamyje ir „Warung Day“ festivalis Brazilijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius