Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 14

Į koncertą kviečiantis Ramūnas Difartas: „Atgailauju, kad kažkada eksperimentavau su dainomis“

„Dabar atgailauju, kad kažkada eksperimentavau su dainomis. Nereikėjo stengtis „atsižvelgti į mados vėjus“. Gerai, kad tokių akimirkų, kai pasiduodavau įkalbamas, buvo ne taip ir daug“, – su šypsena kalbėjo vienu talentingiausių Lietuvoje muzikos bei tekstų autoriumi vadinamas Ramūnas Difartas. Rugpjūčio 21 d. jis rengia kūrybinį vakarą po atviru vasaros dangumi, vienoje gražiausių vietų Lietuvoje – Pažaislio vienuolyno liepų alėjoje. Pritariant styginių kvartetui, čia liesis beveik 20 pastarųjų metų kūrybos vaisiai.
Ramūno Difarto koncerto akimirka
Ramūno Difarto koncerto akimirka / Kristinos Kučinskaitės nuotr.

„Metai atradimų, ieškojimų, nusivylimų, palaimos. Muzika, kuri keitėsi ir augo kartu, kuri ieškojo kelio į klausytojų širdis. Nuo pirmųjų dainų iki pačių naujausių kūrinių ir netgi kelių premjerų! Nuo pop iki rock, nuo baladžių iki pilnų energijos gitaros ir smuiko rifų“, – apie publikai paruoštą „gardų muzikinį kąsnelį“ pasakojo R.Difartas.

Jis – vienas iš grupių „Rebelheart“ ir „Dreams“ įkūrėjų, Burgundiškojo choro narys, LRT muzikiniame projekte „Iššūkis žvaigždėms“ pripažintas profesionaliausiu dalyviu, lietuviškoje Eurovizijos atrankoje iš komisijos daugiausiai balų sulaukęs už dainą „Blues of life“. Ir tai tik nedidelė R. Difarto kūrybinio kelio dalis.

Kristinos Kučinskaitės nuotr./Ramūno Difarto koncerto akimirka
Kristinos Kučinskaitės nuotr./Ramūno Difarto koncerto akimirka

„Kiek dainų esu parašęs? Niekada neskaičiavau... O, beje, ką tai pakeistų?“, – nuoširdžiai į klausimą klausimu atsako atlikėjas.

Jo kūrybos bagaže – ir ne vienas autorinių darbų albumas. Dar vienas noro garsiai papasakoti apie tai, kas rūpi, kas džiugina ar nepalieka abejingu vaisius jau pakeliui.

„Šie metai – labai kūrybiški. Tai tapo ir viena iš priežasčių, kodėl nusprendžiau – reikia koncerto! Atviro, nuoširdaus. Bus duetų ir su žinomais kolegomis, ir su man brangiais žmonėmis. Netikėtų sprendimų, negirdėtų svečių iš užsienio“, – parengtos programos paslapties skraistę kiek pradengė turbūt geriausiai iš kūrinio „Labai prašau, mylėk mane“ publikos atpažįstamas pašnekovas.

Dėmesio yra sulaukusios ir dainos „Traukinys“, „Mūsų dienos“, „Bus visaip“.

„Naujam gyvenimui nusprendžiau prikelti lygiai prieš dešimt metų sukurtą „Jeigu“. Vaizdo klipo filmavimui pasirinkome užburiančią vietą – Kauno marias ir laivą „Jūrų vilkas“. To, ką kartu sukūrėme, rezultatą išvysime netrukus, o kol kas galiu pasakyti – netoliese, ne mažiau ypatingoje erdvėje vyks ir 21 dienos koncertas“, – sakė R.Difartas.

VIDEO: R.Difartas su grupe ir styginių kvartetu - Labai prašau,mylėk mane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius