Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 24

Į koncertus kviečianti Ieva Narkutė: „Atidariau duris ir įėjo... orkestras“

„Vieną dieną slapta svajonė pasibeldė į duris. Atidariau ir pro jas įėjo visas orkestras“, – sako dainininkė Ieva Narkutė, šiuo metu besirengianti išskirtiniams koncertams su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Koncertai vyks: lapkričio 25 d. 19 val. – Vilniuje, Kongresų rūmuose; lapkričio 28 d. 18 val. – Kaune, Girstučio kultūros centre.
Ieva Narkutė
Ieva Narkutė / Asmeninio albumo nuotr.

„Visada buvau ta, kuri sėdi prie fortepijono viena. Dainas, kaip ir prieš dešimt metų, taip ir šiandien rašau viena. Apie žmones ir žmonėms, bet viena. Iš to vienumo ir ėmiau pavydžiai žiūrėti į kartu grojančius“, – pasakoja Ieva.

„Mane nuo vaikystės ypač žavėjo laikas, kai  prieš koncertą salėje žiūrovai jau susėdę į vietas, negarsiai šnekučiuojasi, lūkuriuoja, kažkas sukosti, kažkam nukrenta metalinis rūbinės žetonas… Ir staiga orkestras pradeda derinti instrumentus. Burtininkai švelniai liečia stygas, pirštais apkabina varį, dar kartą perverčia natas, pasitaiso švarkus. Ar susimąstėt kada, kad orkestrai visame pasaulyje prieš koncertus skamba taip pat? Toks bendražmogiškas yra tas derinimo momentas. Tai susitelkimas kažkam, kas bus nuostabu, beprotiškai gražu ir gera. Tai momentas, kurio jau dabar laukiu“, – apie simfoninį orkestrą kalbėjo dainininkė.

VIDEO: Ieva Narkutė "Skaidrės"

Ji drauge su kompozitoriumi Jievaru Jasinskiu jau kuria naujas žinomų dainų aranžuotes ir kaip dar vieną švelnų žvėrį jaukinasi visą orkestrą: „Dainos dar nenujaučia, kaip ištaigingai jas aprengsime, kiek akių vienu metu sužiurs į partitūras, kokiais varno juodumo kostiumais apsirengę žmonės padovanos joms balsus ir spalvas. O prieš jūsų akis vėl stovės ta pati mergina, kuri jums visada pasakoja slapčiausias savo širdies istorijas, kurios akys vis dar sudrėksta koncerto metu prisiminus girdėtą meilės žodį. Jeigu atvirai, ta mergina kiekvieną dainą siunčia jums kaip šiltą apkabinimą. Ta mergina kiekviena savo daina nori prie jūsų vis stipriau prisiglausti ir įtikinti jus, kad mes visi esame labiau panašūs, nei skirtingi.“

„Aš kviečiu jus paklausyti dainų, kurias dainuosiu, kai už mano nugaros gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras. Ir dar kviečiu jus visus sulaikyti kvėpavimą tą akimirką, kai prieš koncertą orkestras pradės derinti instrumentus. Nes po tos akimirkos – jūs jau žinot – visada prasideda kažkas labai gražaus“, – žiūrovams linki dainininkė.

VIDEO: Ieva Narkutė - Kaip taip gali būt?
VIDEO: Ieva Narkutė "Nedaryk kavos"

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius