Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 09

Į Lietuvą atvykstančios dainininkės „Appassionante“: „Stipriausi dalykai pasaulyje – muzika ir erotika“

Per 100 koncertų per metus surengiantis dainininkių trio iš Italijos „Appassionante“ derina kontrastus, kurie neretai ne tik žavi, bet ir stebina ar net šokiruoja. Jų muzikos žanrų samplaika, dainavimas skirtingomis kalbomis ir operinis atlikimas, vilkint ypač seksualius sceninius kostiumus, nepalieka abejingų. Ši drąsių ir talentingų atlikėjų grupė pagaliau atvyksta ir į Lietuvą.
„Appassionante“
„Appassionante“ / Grupės „Appassionante“ nuotr.

Jau balandžio 22 d. jų koncertas Vilniaus kongresų rūmuose taps malonumu ne tik ausims, bet ir netikėtumų nebijančioms muzikos mylėtojų akims. Ovacijų ne tik koncertų salėse, bet ir susidomėjimo „Youtube“ sulaukė „Appassionante“ atliekami kūriniai: „Eurythmics“ „Sweet Dreams“, „Queen“ „Show Must Go On“, Berlin „Take My Breath Away“, Richard Marx „Right Here Waiting“, „Wings“, „Ti Sento“, „Ho Sete Di Te“, „Il Mio Cuore“.

Kūną apnuoginantis įvaizdis ir klasikinė muzika

Atlikdamos vadinamąją rimtą muziką, operos atlikėjų trejetas ant scenos neretai pasirodo vilkėdamos itin seksualius drabužius. Erotinis įvaizdis scenoje neretai klaidina žiūrovus, suteikdamas dainininkėms lengvabūdišką įspūdį, tačiau romietės Stefania, Mara ir Giorgia dėl to jaučiasi visiškai ramios. Viename interviu merginos drąsiai teigė: „Mumyse pulsuoja Viduržemio jūros temperamentas, juk mes italės! Nesigėdijame savo seksualumo, atvirkščiai, juo didžiuojamės. Muzika ir erotika – dvi stipriausios ir aiškiausios kalbos visame pasaulyje!“

Operos dainininkės nesibaimina, kad itin atviras sceninis įvaizdis gali užgožti jų muzikinį talentą. Anot jų, turint muzikinį išsilavinimą ir puikius balsus, ne nuodėmė ir šiek tiek paprovokuoti savo gerbėjus ar naujus koncertų lankytojus.

Šį sprogstamą muzikos ir erotikos kokteilį iš Italijos jau matė, girdėjo ir puikiai įvertino įvairiose pasaulio šalyse

Muzikinis spektras – nuo operos iki flamenko

Debiutinis operisčių albumas, kuriam buvo pasirinktas pačios grupės pavadinimas „Appassionante“, buvo įrašytas 2005 m. Berlyne. Praėjus trejetui metų pasirodė antrasis – „Salve“. Albume dainininkės pademonstravo turtingą muzikinių stilių įvairovę, netikėtą jų derinimą ir atlikimą. Įrašuose dainininkės bendradarbiavo su Čekijos valstybiniu simfoniniu orkestru. Čia gretinamas styginių instrumentų skambesys su šokių muzikos ritmais, klasikinė Italijos kūrėjų muzika su pasaulio moderniosios muzikos kūriniais.

„Appassionante“ maišo ispaniškosios gitaros skambesį su klasikiniu atlikimu, įterpdamos flamenko ir šokių muzikos dūžius. Vienu didžiausiu savo įkvėpėjų tarp populiariosios muzikos atlikėjų, trijulė įvardija legendinį Fredį Merkurį, todėl interpretuodamos vieną didžiausių grupės „Queen“ hitų „Show Must Go On“, jaučia ypatingą atsakomybę ir jaudulį.

„Appassionante“ atliekamos muzikos išskirtinumas, ne tik kontrastingų muzikos stilių ir instrumentų derinimas, bet ir daugiakalbis dainavimas. Aistringosioms italėms pavaldi ne tik jų gimtoji italų, bet ir ispanų, anglų kalbos. Merginos išskiria ir neapolietišką kalbos atšaką, pabrėždamos, kad tai kur kas reikšmingiau nei tiesiog Italijos tarmė.

„Mūsų kuriama ir atliekama muzika yra be galo įvairi, tačiau mes niekada nepademonstruosime jums garsų chaoso“, – užtikrina trio iš Italijos.

VIDEO: APPASSIONANTE "MAESTRALI" South Africa Johannesburg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius