Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13

Į Lietuvą atvykstanti berberų kilmės Loreen: „Toje Maroko gentyje labai vertinama muzika“

Europą ant kelių paklupdžiusi daina „Euphoria“ pirmą kartą gyvai skambės Lietuvoje – balandžio 24-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks vienintelis „Eurovizijos“ dainų konkurso laimėtojos Loreen koncertas.
Loreen
Loreen / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Muzika Loreen

Derybos su marokiečių berberų kilmės Švedijos dainininke bei prodiusere Lorina Zineb Nora Talavi, arba visiems žinoma tiesiog Loreen, dėl koncerto Lietuvoje truko beveik vienerius metus.

Švedijos muzikos perlas 2012 metais Azerbaidžano sostinėje Baku vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse sukėlė euforiją savo daina „Euphoria“.

„Po finalo viskas pasikeitė. Absoliučiai! Staiga pradėjau keliauti iš vieno pasaulio miesto į kitą. Aplink mane staiga ėmė suktis begalė žmonių, atrodė mano telefonas sprogs nuo skambučių, o aš sužinojau tiek daug naujų dalykų“, – šypsojosi Loreen, kuriai Baku net 18 šalių žiūrovai skyrė aukščiausią įvertinimą.

„Muzika – milžiniška jėga. Ji gali tave supykdyti, padaryti laimingu, pakeisti. Ji tave lydi visur!“ – įsitikinusi nuo 12 metų be mirusio tėvo augusi Loreen, kuri muzikinę karjerą pradėjo konkurse „Idol 2004“, o vėliau su grupe „Rob'n'Raz“ išleido singlą „The Snake“.

VIDEO: LOREEN - "EUPHORIA" (Official video)

Turi berberų genties kraujo

2011 m. ji išleido singlus „Sober“, „My Heart Is Refusing Me“, kuris Švedijos dainų topuose laikėsi 19 savaičių, o 2012 vasarį buvo išrinktas „Metų daina“.

Populiariame Švedijos dainų festivalyje „Melodifestivalen 2012“, kuris vyko garsioje Stokholmo „Globe“ arenoje, su daina „Euphoria“ Loreen surinko rekordinį žiūrovų (670551!) ir komisijos narių balsų skaičių, gavo septynias nominacijas, o jau po kelių mėnesių su „Euphoria“ pavergė ne tik Europą, sulaukė „World Music Awards“, „Grammy“ ir du kartus „MTV Europe Music Awards“.

Vėliau su Icona Pop, Rihanna ir Robyn dirbančiais prodiuseriu Patriku Bergeru bei dainų kūrėju Esteru Deanu ji išleido dainą „We Got the Power“.

VIDEO: Loreen - We Got The Power [OFFICIAL]

Didelės sėkmės sulaukė ir debiutinis Loreen albumas „Heal“, jau antrą savaitę Švedijoje tapęs platininiu – parduotas 40 tūkstančių tiražu, o tarp topų pateko jos daina „Crying Out Your Name“.

„Noriu, kad mane suprastų kuo daugiau žmonių, todėl dainuoju angliškai. Mano muzika nėra tik apie mane. Tai apie mus visus, mūsų rūpesčius, išgyvenimus. Apie jausmus, kurie palytėja mūsų širdis, – Maroko kalnuose gyvenančių berberų kraujo turinti Loreen neslepia ir savo šaknų. – Toje berberų gentyje labai vertinama muzika, nes ji geriausiai gali išreikšti žmogaus jausmus.“

Karys didele širdimi

Loreen graibstoma įvairiuose pasaulio kampeliuose, dalyvauja projektuose, šou, koncertuose, festivaliuose ir turi daug gerbėjų nuo Niujorko iki Kanberos.

„Tarp jų jaučiuosi labai saugiai. Esu įsitikinusi, kad gerbėjai man nepadarys nieko blogo. Todėl man nereikia asmens sargybinių“, – sako Loreen.

VIDEO: Loreen - My Heart Is Refusing Me (OFFICIAL)

Bet ji – ne tik tai. Ji – visokia, kaip ir jos muzika, nuo pop, šokių stiliaus iki transe. Loreen – kaip kaleidoskopas arba tūkstantis ir vienas atspalvis. Net ir užsiiminėdama joga arba plaukiodama laivu. Ji – darboholikė. Ji – karys su didele širdimi, kuriai pavyzdys jos mama, gimusi mažame Maroko kaimelyje, kur moterys neturėjo jokių teisių. Ir Loreen kovoja už žmonių teises, 2013 metais tapo Švedijos komiteto Afganistane ambasadore, pasisako už samių kultūrą, festivalio „Slavianski Bazaar“ metu Baltarusijoje susitiko su garsiu politiniu kaliniu Alesiu Bialiatskiu, susitinka su įvairiausių žmogaus teisių organizatoriais, o už kovą dėl vaikų teisių Niujorke gavo „World's Children's Prize“.

„Turėjau laiko apmąstyti ir suvokti daugelį dalykų. Ir jei kas nors man sako, kad pasaulis suknistas ir viskas jame blogai, o turi nuleisti rankas ir su tuo susitaikyti, jam atsakau – atsiknisk, – šypsosi, bet ryžtingai sako balandžio 24 dieną pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti superžvaigdė iš Švedijos, – Jeigu tu nekovosi, tai niekada ir nelaimėsi.“

Bilietus į Loreen koncertą platina Ticketpro.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius