Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 15

Į Lietuvą atvykstantys Charkovo muzikantai „Pur:Pur“: „Mes tikime Ukraina“

Ilgai svajoję koncertuoti Europos Sąjungoje, Ukrainos muzikantai „Pur:Pur“ pagaliau džiaugiasi galimybe atvykti į Vilnių. Trečiadienį jie rengia šiltą ir džiugų muzikinį susitikimą klube „Tamsta“. „Kalbant ne tik apie muziką – galime būti puikus ukrainiečių, rusų ir europiečių vienybės pavyzdys“, – sako mišraus tautinio sąstato grupė „Pur:Pur“.
„Pur:Pur“
„Pur:Pur“ / Koncerto organizatorių nuotr.

Dar 2008-aisiais susikūrusi grupė „Pur:Pur“ per 6 metus išbandė įvairius muzikinius stilius, išleido 4 albumus, taip pat bendradarbiavo su Lietuvoje gerai žinomu muzikantu Andrejumi Zaporožecu-SunSay. Grupė dalyvavo daugybėje slaviškų festivalių, tarp jų – „Kazantip“, „Usadba Jazz“, „Stereoleto“. Jie buvo kviečiami į populiarias televizijos laidas, dalyvavo kultiniame pokalbių šou „Vakarinis Urgantas“.

Apie „Pur:Pur“ itin palankiai rašė tokie įtakingi muzikos industrijos leidiniai, kaip „Rolling Stones“, „Afisha“, „Esquire“. Dabar grupei nuoširdžiai rūpi, kaip juos priims Lietuvos publika.

Koncerto organizatorių nuotr./„Pur:Pur“
Koncerto organizatorių nuotr./„Pur:Pur“

Muzikantai į Vilnių atvyksta tokiu laiku, kai dėmesys jų regionui yra stipriai padidėjęs, todėl koncertinis vakaras neišvengs politinių natų. „Žinoma, paskutiniai įvykiai mūsų šalyje frustruoja ir mes jau pavargome apie tai kalbėti. Vienas dalykas, kurį norime pasakyti – mes, ukrainiečiai, žinome, ko norime, ir dėl ko dėjome galvas Maidane. Ir tai tikrai nėra susiję su ES ir stojimu į ES. Tai – pasipriešinimas Vyriausybės prievartai, korumpuotiems pareigūnams, kurie peržengė visas ribas. Esame šokiruoti. Bet mes nebijome. Mes tikime Ukraina ir Dievu. Štai dėl ko mes negalime pralaimėti, – sako “Pur:Pur„ nariai. – Šiomis dienomis mūsų gimtajame Charkove siaučia informacinis karas, kuriuo siekiama atskirti Rytų Ukrainą nuo Vakarų Ukrainos. Bet mūsų grupė gali būti puikus ukrainiečių, rusų ir europiečių vienybės pavyzdys.“

„Pur:Pur“ grupės vadybininkas yra rusas, atstovas spaudai turi ne tik ukrainietiško, bet ir lietuviško kraujo, bosistas kilęs iš Vakarų Ukrainos, būgnininkas, vokalistė ir gitaristas – iš Rytų Vokietijos. „Taigi, nepaisydami visko, mes manome, kad muzika vienija pasaulį“, – tvirtina muzikantai.

„Pur:Pur“ koncertas sostinės muzikos klube „Tamsta“ – trečiadienį, balandžio 16-ąją.

VIDEO: Pur:Pur - A Kiss (official video)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius