Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Į Lietuvą grįžusi Imany koncertavo sausakimšoje salėje: publikoje – ir žinomi veidai

„Lietuva, pasiruošk rokenrolui“ – tokią koncertinę nuotaiką dar prieš atvykstant į sostinę padiktavo Imany. Ir ji nė kiek nesumelavo – prancūzų soul muzikos diva tituluojama dainininkė jau antrą kartą Vilniaus publiką privertė dainuoti su ja visu balsu ir širdimi.
Imany, Mantas ir Indrė Stonkai, Gytis Ivanauskas
Imany, Mantas ir Indrė Stonkai, Gytis Ivanauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą į koncertų salę „Compensa“ rinkosi soul muzikos gerbėjai. Čia savo pasirodymą surengė Komorų salų išeivių šeimoje gimusi dainininkė Nadia Mladjalo, scenoje geriau žinoma kaip Imany.

Lietuvoje atlikėja viešėjo jau ne pirmą kartą – prieš ketverius metus koncertavusi Vilniaus universiteto Didžiajame kiemelyje, Imany šįkart nusitaikė į didesnę publiką. Ir tai pasiteisino – salė buvo sausakimša.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka

Nenuostabu, juk ir kaip muzikantė per šiuos metus spėjo užaugti. Imany savo bagaže jau turi du albumus ir pasaulio pripažinimą. Būtent naujasis albumas „The Wrong Kind Of War“, pasirodęs praėjusį rugpjūtį, ir atvedė ją dar kartą į Lietuvą.

Koncertu Vilniuje susidomėjo iš žinomi veidai. Tarp jų – Mantas ir Indrė Stonkai, Gytis Ivanauskas, Livija ir Marijus Gradauskai ir kiti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje koncertuosianti Imany: „Lietuva, pasiruošk rokenrolui“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka

Laisva, pasitikinti savimi ir pasiruošusi atiduoti save – tokia Imany pasirodė scenoje. Vilkėjo spalvotą megztinį, džinsus, sportbačius ir raudoną galvos apdangalą, kas jau tapo neatskiriama Imany įvaizdžio dalis.

Vakarą atlikėja pradėjo daina iš naujojo albumo „Save our souls“ – ir su pirmais garsais prisistatė, kas ir kokia ji yra. Kūrinį pradėjo Afrikos būgnų skambesiu ir sodriomis, žemomis natomis, puikai atskleidžiančiomis jos balso išskirtinumą.

„Labas vakaras, Lietuva, – į susirinkusią publiką lietuviškai kreipėsi vakaro žvaigždė. – Aš labai džiaugiuosi vėl būdama čia. Praėjo kevteri metai, ilgas laikas. Todėl ačiū, kad esate čia, šįkart jūsų kur kas daugiau! Mums garbė vėl čia koncertuoti.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka

Dar prieš koncertą 15min Imany sakė, kad į naująjį jos albumą sudėtos visos dainos apie tai, kas vyksta aplink ją. „Tai – apie laisvę, išsilaisvinimą, pasaulio stebėjimą, sąmoningumą, stengimąsi kažką padaryti geriau. Kalbu apie įvairius dalykus, tarp kurių – ir klimato kaita, kurią dauguma neigia ir galvoja, kad viskas yra gerai. Taip pat kalbu apie smurtą televizijoje – vakarieniaudami mes matome įvairiausius žiaurumus. Dainose aš keliu klausimus apie visas problemas. Aš manau, kad tai ir turėtų daryti menininkas.“

Atlikėjos slapyvardis Imany, reiškiantis viltį – kalba pats už save. Pasaulinės problemos visada jai buvo nesvetimos ir aptariamos kūriniuose.

Tad ir pristatydama dainą „There were tears“, Imany kalbėjo: „Šią dainą parašiau, kai išgirdau apie Nelsono Mandelos mirtį. Manau, kad jo istoriją reikia žinoti visiems, ypač jaunajai kartai – jie turi žinoti, kokių drąsių žmonių būna, kaip jie kovoja. Jei žinosim apie kitų tokią beribę drąsą, rasim drąsos ir savyje, ir kovosim už teisybę, lygybę.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Imany koncerto akimirka

Koncerte buvo matyti, kad dainininkei ypač svarbu kokybė. Kartu su ja ant scenos stovėjo dar devyni muzikantai: klavišiniai, keletas būgnininkų, gitaristai ir trys styginiai. Tad ir publika galėjo mėgautis visiškai gyvai atliekama muzika.

Suskambus „Don't be so shy“ dainos akordams, gerbėjai, iki šiol pasyviau reagavę į atlikėjos dainas, kaip mat atsigavo – ėmė ploti, šaukti ir dainuoti kartu su Imany. Ir tas pats buvo su jos kitais hitais – „Silver lining“, perdainuota „Queen“ daina „Bohemian rhapsody“. O suskambus „You will never know“ – publika tiesiog pašėlo ir žodis žodin dainavo su vakaro žvaigžde.

VIDEO: Imany - You Will Never Know [Official Video HD]

Kone dvi valandas trukusiame koncerte Imany gerbėjams leido susipažinti su visomis jos pusėmis – romantiška, svajinga, bet kartais – tvirta, griežta ir tikra kovotoja.

VIDEO: Imany - Don't Be So Shy

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius