-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 18

Į „Loftas Fest“ atvyksta daugiausiai žadančia 2016 metų grupe tituluoti „Formation“

Urbanistinis miesto festivalis „Loftas Fest“ tradicijų nelaužo ir festivalio klausytojus žada supažindinti su tais, kurie šiandien vadinami perspektyviais, o rytoj taps legendomis.
„Formation“
„Formation“ / Asmeninio albumo nuotr.

Vieni jų – jauna britų grupė „Formation“, muzikos kritikų tituluojama daugiausiai žadančia 2016 metų grupe. Jie „Loftas Fest“, kuriame taip pat gros prancūzų elektroninės muzikos meistras Gesaffelstein bei melodingasis britų trio „Daughter“, pasirodys pirmąją festivalio dieną, rugsėjo 2 d., penktadienį.

Didžiojoje scenoje debiutavę vos prieš tris metus, „Formation“ kone akimirksniu tapo viena geidžiamiausių Londono grupių. Kiek vėliau apie juos sužinojo visa Didžioji Britanija, o dabar vaikinai vos pajėgia rinktis iš gausybės pasiūlymų groti didžiausiuose Europos muzikos festivaliuose.

„Formation“ branduolys – šeimyninis duetas – identiški dvyniai Willas ir Mattas Ritsonai. Po pirmųjų sėkmingų pasirodymų broliai grupės sudėtį pastiprino trimis talentingais savo draugais – bosistu Johnny Tams, klavišininku Sasha Lewis ir būgnininku Kai Akinde-Hummel.

„Žinau, kad prieš tai nekreipėte į mus dėmesio, bet mes esame „Formation“ ir esame nauja mėgstamiausių jūsų grupė“, – „Latitude“ festivalio metu užlipęs ant scenos pareiškė Willas Ritsonas. Pareiškimas buvo drąsus, bet... teisingas – po pirmųjų akordų visi pašėlo.

VIDEO: Formation - Love (Official Video)

Iš pirmo žvilgsnio, „Formation“ kelias į gerbėjų širdis – trumpas ir nesudėtingas. Londono šokių duetas tapęs penketuku netrukus buvo pastebėtas ne tik dar daugiau gerbėjų, bet ir grupės „Foals“. Ši pasikvietė „Formation“ tapti apšildančia jų turo grupe. Nelikti garsių rokerių šešėlyje geba ne kiekvienas, tačiau drauge su „Foals“ apkeliavę pusę pasaulio vaikinai ne tik neliko nepastebėti, bet ir pavergė minias klausytojų.

Dažniausiai tik gyvai grojantys eksperimentinio elektroninio funko atstovai „Formation“, muzikos kritikų kartais lyginami su „Massive Attack“ ir „Portishead“, klausytojus pavergia įtaigiais dainų tekstais, veržlumu ir energija. Šiandien jų sąskaitoje jau puikuojasi ne tik turas su „Foals“, pasirodymai daugiatūkstantinėms minioms festivaliuose „Latitude“, „Bestival“, „The Great Escape“, „Field Day“, „Midi Festival“ ir kituose, bet ir netrukus pasirodysiantis debiutinis albumas. Jį „Formation“ planuoja išleisti dar šiemet.

Urbanistinis miesto festivalis „Loftas Fest“, kuriame pasirodys viena įdomiausių šiuolaikinių britų grupių, vyks rugsėjo 2-3 dienomis Vilniuje, menų fabrike „Loftas“.

VIDEO: Formation - All The Rest Is Noise (Official Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius