Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

Į Vilnių grįžta JAV repo žvaigždė Zebra Katz

Lygiai prieš metus repo gerbėjus Lietuvoje nudžiuginęs menų fabrikas „Loftas“ vėl turi gerų naujienų – į Vinių grįžta Zebra Katz. Provokuojantis ir įžūlus Bruklino reperis ant „Lofto“ scenos jau antrą kartą lips gegužės 21 d.
Zebra Katz
Zebra Katz / Alis Pelleschi nuotr.

Drąsūs slo-mo rimai, provokuojantys vaizdo klipai ir ekscentriška išvaizda reperiui iš Niujorko pelnė ne tik vieno originaliausių muzikos kūrėjų etiketę, bet ir mados pasaulio pagarbą. Jo kūriniai skamba didžiausiuose muzikos festivaliuose (nuo „Sónar“ iki Berlyno) ir garsiausiose mados savaitėse, o interviu su juo spausdina „Pitchfork“, „NY Times“ ir „Vogue“.

VIDEO: Tear The House Up (Official Music Video) - Hervé x Zebra Katz
Frederic Aranda nuotr./Zebra Katz
Frederic Aranda nuotr./Zebra Katz

Tai bus jau ne pirmasis Zebra Katz vizitas Lietuvoje. Pernai į Vilnių atvykęs reperis sausakimšai užpildė visą „Loftą“ ir nepaliko abejingų.

„Tąkart publiko išėjo iš „Lofto“ gerai pasportavę. Zebra Katz pasirodymo pradžioje ant scenos susikvietė pačius drąsiausius gerbėjus, kurie beveik viso koncerto metu šoko šalia savo dievuko. Tai buvo be galo energingas šou, o pats Ojay Morgan nulipęs nuo scenos sakė, kad seniai nejautė tokio publikos palaikymo. Po pasirodymo Vilniuje Zebra Katz ruošėsi šou „Sónar“ festivalyje Barselonoje”, – paskutinį Zebra Katz pasirodymą „Lofte“ prisimena Victoras Diawara.

Po įžūlia išvaizda ir žaismingu Zebra Katz slapyvardžiu slypi niujorkietis Ojay Morgan. Triukšmingai debiutavęs 2010 metais, šiandien jis yra vienas geidžiamiausių hip hop'o atlikėjų, muzikos kritikų tituluojamas ryškiausiu „Queer Rap“ atstovu.

Apie Zebra Katz, kuriam didžiausią įtaką padarė tokie atlikėjai, kaip Nina Simone, Missy Elliot, Lauryn Hill ar James Blake, pasaulis garsiausiai išgirdo pasirodžius jo pirmajam singlui „Ima Read“, kurį vėliau remiksavo Tricky, Azealia Banks, Grimes ir kiti garsiausi šiuolaikinės scenos vardai. Pernai drauge su airių kilmės prodiusere Leila jis išleido naują 6 kūrinių mini albumą „Nu Renegade“.

Zebra Katz
Zebra Katz, Lofto nuotr.
VIDEO: You Tell Em (Official Music Video) - Zebra Katz x Leila

Teatrališki Zebra Katz pasirodymai prikausto akis kvapą gniaužiančiais kostiumais, laukiniais šokiais, o ausis – klampiais ir tamsiais muzikos skambesiais, įtraukiančius į svaiginančiai malonią garsų pelkę.

Zebra Katz pasirodymas Vilniuje įvyks jau gegužės 21 d., menų fabrike „Loftas“. Bilietus platina „Bilietų Pasaulis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius