-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 05

Išskirtinis „Lyapis Trubetskoy“ koncertas Vilniuje vilios grupės gerbėjus ir iš aplinkinių valstybių

Garsiausia baltarusių grupė ir vienas populiariausių kolektyvų Rytų Europos bei NVS šalyse „Lyapis Trubetskoy“ šį rudenį planuoja savo sugrįžimą į Vilnių su soliniu ir išskirtiniu koncertu, kurio programos daugiau nekartos nei viename koncerte. Lapkričio 30 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje grupė pristatys savo geriausių dainų albumą „Grai“ („Grok“), įrašytą baltarusių kalba.
Grupė „Lyapis Trubetskoy“
Grupė „Lyapis Trubetskoy“ / MP3 nuotr.

Artėjančiai premjerai Vilniuje grupė ruošia visiškai atskirą programą, kurios daugiau nenumato atlikti jokia kita proga. Šiuo metu su koncertine programa „Lyapis Crew“ NVS šalyse gastroliuojanti grupė „Siemens“ arenoje atliks specialią programą ir tam paruoštą šou. Į šį išskirtinį koncertą Vilniuje rinksis grupės gerbėjai iš Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos ir Latvijos. Bilietais į šį koncertą jau prekiaujama „Tiketos“ kasos, juos galima įsigyti Minske, Maskvoje ir Kijeve.

„Tai nebus įprastas grupės repertuaras, tai – specialiai paruošta programa. Kas buvo koncerte praėjusiais metais, šios atmosferos niekada nepamirš. „Lyapis Trubetskoy“ yra pačioje savo formos viršūnėje ir atvažiuoja pasidalinti savo muzika ir savo jėga su klausytojais“, – sakė koncertą organizuojančios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Praėjusiais metais „Lyapis Trubetskoy“ Vilniuje surinko pilną Pramogų areną, o šiemet su minėta koncertine programa „Lyapis Crew“ lankėsi muzikos festivalyje „Galapagai“ Zarasuose.

Albumo „Grai“ pristatymo koncertas Vilniuje taps grupės akibrokštu juos uždraudusiai Baltarusijos valdžiai. Šioje šalyje koncertų salės yra administruojamos valstybės ir nors baltarusių valdžia neigia „juodųjų“ sąrašų egzistavimą, ši grupė jau ne pirmus metus negauna leidimo pasirodyti Baltarusijoje, todėl priversta savo pristatymus rengti artimiausiame Minskui didmiestyje – Vilniuje.

Norėdama anonsuoti koncertą Lietuvos sostinėje grupė rugpjūčio mėnesį mėgino užsakyti gatvės reklamą Minske – plakatus, kuriuose net neminimas pavadinimas „Lyapis Trubetskoy“, o tik iš tautinės juostos suformuotas užrašas „Grai“ (būsimo „Lyapis Trubetskoy“ albumo, kuris bus pristatomas Vilniuje, pavadinimas – red. past.), koncerto data, miesto ir arenos pavadinimas, tačiau net ir šių plakatų iškabinimui Minsko valdžia nedavė leidimo.

Artėjantis „Lyapis Trubetskoy“ koncertas yra muzikos agentūros M.P.3 organizuojamo kultūrinio projekto „Feel Free“ dalis. Šį projektą palaiko Užsienio reikalų ministerijos vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programa.
„Feel Free“ renginių cikle pavasarį jau buvo surengti baltarusių grupių „Krambambulya“ ir „Neuro Dubel“ koncertai „Lofte“, rugpjūčio mėnesį grupės „Lyapis Triubetskoy“ ir „Akute“ pasirodė „Galapaguose“, o prieš kelias savaites „biplanų“ koncerte Vilniuje svečiavosi baltarusių poproko kolektyvas „Bez bilieta“.

Jūsų dėmesiui – grupės dainą „Grai“ („Grok“):

VIDEO: Grupės „Lyapis Trubetskoy“ daina „Graj“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius