Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 12

Ištikimas „The Chemical Brothers“ gerbėjas Saulius svajoja susitikti su grupe – pakviestų vakarienės

Vilnietis Saulius Šaltenis (30) – aistringas šeštadienį Vilniuje koncertuosiančios elektroninės muzikos grupės „The Chemical Brothers“ gerbėjas. Toks aistringas, kad stengiasi pašokti kiekviename britų koncerte, kuriame tik pavyksta, mat šios grupės klausosi kone pusę savo gyvenimo. Sužinojęs, kad „The Chemical Brothers“ koncertuos Vilniuje, S.Šaltenis išsikėlė tikslą – šįkart jam tiesiog būtina su muzikantais pabendrauti gyvai.
Saulius Šaltenis
Saulius Šaltenis / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzika

Vilniuje S.Šaltenis plėtoja savo verslą – yra kavinės „Pietausim“ gamybos direktorius. Laisvalaikiu irkluoja, mina dviratį, mėgsta leisti laiką su savo mergina ir skaniai pavalgyti. „Dar prieš metus pasukdavau plokšteles savo kambary ar pakarpydavau muzikos, bet kažkodėl nustojau. „The Chemical Brothers“ vienareikšmiškai buvo tai, kas mane įkvėpė šioms veikloms. Gal susitikęs su jais vėl pradėčiau tuo užsiimti?“ – bendraudamas su Žmonės.lt šypsosi S.Šaltenis. 

Jis pasakoja, kad „The Chemical Brothers“ gerbėjas yra kone pusę savo gyvenimo – jais susidomėjo būdamas 16-os metų.

„Atsimenu, kai pirmą kartą išgirdau „Hey Boy Hey Girl“. Manau, kad tą akimirką man susikūrė naujų neuroninių tinklų. Sužavėjo, žinoma, muzika, jų vaizdo klipai yra neįtikėtini, kaip ir vizualizacijos per koncertus“, – sako. 

VIDEO: The Chemical Brothers - Velodrome

Nuo to laiko jis kolekcionuoja grupės plokšteles – turi jau 22. „Pasigirsiu, kad viena iš plokštelių yra labai reta. Tai pati pirma jų išleista plokštelė, kai jie dar vadinos „Dust Brothers“, – džiaugiasi.

Kaskart išgirdęs, kad netoliese koncertuos „The Chemical Brothers“, S.Šaltenis stengiasi rasti galimybę koncertą aplankyti. Sako, jau kokius šešis kartus pagal jų muziką gyvai šoko.

VIDEO: Chemical Brothers - Escape Velocity

„Visi koncertai buvo Italijoje. Ilgą laiką ten gyvenau“, – pasakoja ir šypsosi: koncertuose paaukojo nemažai nuosavos sveikatos, mat pagal „The Chemical Brothers“ muziką jis šėlsta audringai.

„Visi grupės koncertai būna skirtingi. Esu matęs du to paties turo koncertus skirtinguose festivaliuose ir jie šiek tiek skyrėsi. Man tai buvo empirinis įrodymas, kad jie iš tiesų groja gyvai, o ne tiesiog paspaudžia mygtuką „Play“ ir mėgaujasi publikos dėmesiu“, – tikina S.Šaltenis. 

VIDEO: The Chemical Brothers - Star Guitar

Iš koncerto Vilniuje jis tikisi nei daug, nei mažai: „Manau, tai bus visiška bomba.“

S.Šaltenis svajoja šeštadienį po koncerto „Siemens“ arenoje susitikti su „The Chemical Brothers“ gyvai. Ką jiems užkulisiuose pasakytų?

„Jokių ypatingų klausimų neturiu. Gyvendamas Italijoje išmokau virtuvės meno, įdomiausia būtų pasikviesti juos vakarienės ir tiesiog pasikalbėti apie jų gyvenimą“, – šypsosi. 

VIDEO: The Chemical Brothers - Let Forever Be

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius