Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04

Įvertinkite: „Jama&W“ pristato Lietuvos reperius pašiepiantį kūrinį „Daina apie nelaimingą meilę“

Per penketą scenoje praleistų metų įvairaus ir amžiaus ir plauko klausytojus repo improvizacija žavėjusi grupė „Jama&W“ pristato pirmąjį savo studijinį darbą – subtiliai ironišką kūrinį „Daina apie nelaimingą meilę“.
„Jama&W“
„Jama&W“ / Kęstučio Žilinsko nuotr.
Temos: 1 Muzika

Tai pirmasis klausytojų ausis pasiekiantis singlas iš kovo pabaigoje pasirodysiančio debiutinio albumo „Gilumon“. Dar net neišėjęs į viešąją erdvę, kūrinys susilaukė kontraversiškų vertinimų.

Dainos tekste pašiepiamos lietuviškojoje repo muzikos scenoje vyraujančios tendencijos. Pagrindinis veikėjas, simbolizuojantis statistinį Lietuvos reperį, vaizduojamas kaip skurdaus išprusimo žmogus, savo kūryba siekiantis pasikelti socialinį statusą.

Tačiau kaip toks kritiškas požiūris į „mikrofono brolius“ atsilieps pačiai „jama&W“ grupei? Juk, kaip sako lietuvių liaudies patarlė, blogas paukštis, kuris savo lizdą teršia!

„Galbūt, – šypsosi grupės tekstų autorius Rokas „jama“ Grajauskas. – bet ir tokia reakcija būtų į naudą. Lietuviškas repas jau labai ilgą laiką gyvena šiltnamio sąlygomis. Konstruktyvi bei argumentuota kritika šio žanro muzikoje beveik neegzistuoja, o bet koks bandymas eiti link to baigiasi asmeniškais įsižeidimais bei autorių draugų ir giminaičių komentarais „jie bent išvis kažką daro, o jei patys tokie kieti, tai padarykit geriau“.

„Mes įpratę ragais ir nagais ginti savus, netgi tada, kai tų savų darbai yra, švelniai tariant, graudžiai juokingi. Tai, kad kūrinys susilauks neigiamų komentarų mūsų negąsdina. Penketą metų lavinom savuosius įgūdžius improvizuodami, jaučiamės sukaupę pakankamai patirties, kad galėtumėm prabilti apie tai, kas mums išties rūpi, dėl ko mums vienaip ar kitaip skauda. Juk ir kūrinys neatsitiktinai pavadintas „daina apie nelaimingą meilę“ . Jei mums nerūpėtų, nekreiptume dėmesio į tai, kas vyksta šiame šiltnamyje, kurio kamputyje patyliukais užaugome ir mes“, – svarsto jis.

Albumo įrašymui bei būsimiesiems pristatymo koncertams prie grupės prisijungė profesionalūs muzikantai, tad įprastąjį akustinį „jama&W“ įvaizdį muzikantai išmainė į solidesnį, jų brandą atspindintį skambesį.

„Gilumon“ dienos šviesą išvysi kovo mėnesį – albumo pristatymo koncertas numatytas Vilniuje, klube „Tamsta“, kovo 27-ąją dieną.

O šiandien klausytojų dėmesiui – kitoks, ironiškas ir žaismingas požiūris į lietuvišką repą, kūrinyje „Daina apie nelaimingą meilę“.

VIDEO: „Daina apie nelaimingą meilę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius