Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 15

Įvertinkite: „Monkey Tank“ pristato metalo laužo sąvartyne nufilmuotą vaizdo klipą „Dywilah“

Vakar savo socialinėje „Facebook“ paskyroje pasidalinusi naujuoju muzikiniu vaizdo klipu „Dywilah“, alternatyviojo roko grupė „Monkey Tank“ gerokai nustebino gerbėjus – prie įprastai vyriškos trijulės prisijungė žavi šviesiaplaukė, sunkų gitarų skambesį pakeitė akustinė baladė, o pats vaizdo klipas buvo filmuojamas... metalo laužo sąvartyne.
„Monkey Tank“ klipo filmavimo akimirka
„Monkey Tank“ / BangBang Photography nuotr.
Temos: 1 Muzika

Anot grupės būgnininko Vyto Petkaus, dar visiškam naujam, tik prieš kelias dienas radijo grotuvuose pradėjusiam skambėti singlui skirto vaizdo klipo vieta buvo pasirinkta paskutinę minutę.

„Šįkart norėjome lengvo formato, be ilgai kurto scenarijaus ir planavimo. Vieną sekmadienį palankiai švietė saulė, todėl susikrovėme instrumentus ir vos ne ekspromtu nusprendėme, kad juos išsikrausime sąvartyne. Tačiau net tik filmavimo vieta yra kitokia – tai, ką matote ir girdite vaizdo klipe – nėra surežisuotas staipymasis prieš kameras su fonograma, kaip dažnai daroma, o visiškai gyvas atlikimas“, – sakė V. Petkus.

Pasak grupės vokalisto Manto Imbraso, nors ir ilgai nesvarstant pasirinkta, vis dėlto, filmavimo vieta ne tik tiko, bet ir stipriai įprasmino ankstesnei „Monkey Tank“ kūrybai neįprastai lyrišką kūrinį.

VIDEO: Monkey Tank - Dywilah (Live video)

„Apie mus sakė, kad akustinės baladės neparašytumėm, net jei būtume kankinami elektra ir keturias savaites verčiami klausytis „Naujų pupyčių“ dainų. Šių potyrių neprireikė, tačiau stiprių emocijų per pastaruosius porą metų buvo – tiek pačioje grupėje, tiek kiekvieno mūsų asmeniniuose gyvenimuose. Todėl, labai organiškai, nuotaikos nulėmė ir kitokias kūrybines spalvas bei tematiką. Sunkias emocijas galima simboliškai susieti su metalo laužu – buvo išjaustos kuriant, panašiai kaip ir kažkam tie daiktai atitarnavo, o paskui sumestos į tolyn nugrūstą prisiminimų krūvą“, – pasakojo M. Imbrasas.

Paklaustas, ar iš sąvartyno gilumos skambanti muzika nepritraukė nereikalingų, metalo besižvalgančių svečių ar kitokių nemalonumų, grupėje bosine gitara grojantis Alanas Segalis juokėsi, kad jie ir komanda jautėsi saugiai, nes jų saugumu rūpinosi sąvartyno prižiūrėtojas.

BangBang Photography nuotr./„Monkey Tank“ klipo filmavimo akimirka
BangBang Photography nuotr./„Monkey Tank“ klipo filmavimo akimirka

„Filmavimo metu mūsų ištvermę tikrino kaip reikiant kepinanti saulė, prie odos ir instrumentų limpančios metalo rūdžių dulkės, o ir sąvartyno sargas mus globėjiškai vis gąsdino – siūlė pasirinkti kitą lokaciją, nes, pasirodo, sąvartyno oras yra kenksmingai radioaktyvus! Bet mes nusprendėme juo netikėti, o dabar tikimės nesulaukti jokių padarinių sveikatai“, – įspūdžiais dalijosi A. Segalis.

Muzikantų ištvermę paliudijo ir grupės Didžiojoje Britanijoje „Sophro“ įkūrėja bei vokalistė Deimantė Pranckevičiūtė, dainoje „Dywilah“ pritarianti balsu ir klavišiniais.

„Ištvermė, užsispyrimas, kokybės įgyvendinimas šiems vyrukams yra labai svarbu. Man šis filmavimas buvo tik malonumas, tiek profesine, tiek asmenine prasme. Ši patirtis ir prisiminimas yra mano šilčiausias pojūtis, kurį patyriau su lietuvių muzikos grupe“, – džiaugėsi D.Pranckevičiūtė.

„Dywilah“ yra jau antrasis singlas iš spalį pasirodysiančio grupės mini albumo „Continue“, o taip pat, anot „Monkey Tank“ narių, ir albumo vizitinė. Šįkart albumas bus ne įvairių, tarpusavyje besiskiriančių kūrinių rinkinys, bet pasižymintis bendra nuotaika ir tema, sujungiančia visas jame esančias dainas. Grupės gerbėjai jas galės išgirsti jau kitą mėnesį prasidėsiančio turo po didžiuosius Lietuvos miestus metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius