Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 07

Įvertinkite: reperiai „jama&W“ pristatė kandų dainos „Tamsiai šviesiai“ vaizdo klipą

Repo muzikos kolektyvas „jama&W“, šį pavasarį išleidęs debiutinį albumą „Gilumon“, sekmadienį į interneto platybes paleido pirmąjį savo muzikinį klipą, skirtą kūriniui „Tamsiai šviesiai“.
„Jama&W“
„Jama&W“ / Kęstučio Žilinsko nuotr.
Temos: 1 Muzika

Sociopolitinės kritikos kupiną dainą papildė ir nemažiau kandus vaizdo klipas, kviečiantis persvarstyti mūsų šalyje įsivyravusias viešosios erdvės tendencijas bei principus. Prie mūsų valstybingumui reikšmingų Vilniaus miesto objektų šmėžuojančios prieštaringai vertinamos, tačiau dėmesiu besimėgaujančios Lietuvos įžymybės – akivaizdus kontrastas, priverčiantis tiek šyptelti, tiek ir susiraukti.

Turbūt sąmoningai klipo pristatymui parinkta ir būtent ši data, liepos 6-oji. „jama&W“ savotiškai kviečia atšvęsti Lietuvos valstybingumo dieną, šypsantis, tačiau ir susimąstant apie opias lietuviškosios kultūrinės raiškos problemas.

VIDEO: jama&W - Tamsiai šviesiai

Įdomu ir tai, kad atlikėjai tarsi nesistengia savųjų kūrinių paversti hitais. Pirmasis „Gilumon“ singlas „Daina apie nelamingą meilę“ nebuvo plačiau išreklamuotas, tačiau susilaukė nemažo internautų dėmesio. Savo ruožtu „Tamsiai šviesiai“ – dar baltesnė varna nūdienos muzikoje, kadangi kūrinys net neturi priedainio. Pridėjus kandų, pašaipų ir akivaizdžiai ne televizijoms skirtą vaizdo klipą, susidaro įspūdis, kad atlikėjai tyčia stengiasi savąją muziką paleisti „prieš srovę“. Juolab kad susisiekus su jais pačiais visi it vienas komentuoti klipo paleidimą atsisakė.

Susipažinti su šių muzikantų kūryba iš arčiau sostinės melomanai progą turės jau liepos 9-ąją klube „Studio 9“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius