-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 09

Įvertinkite svajonių vaikinų grupės „Makchu Pikchu“ meilės baladę „Tiesmukiškai myliu“

Kol viso pasaulio lietuviai socialiniuose tinklapiuose vis dar dalijasi įspūdžiais iš Dainų šventės ir „Tautiškos giesmės“ giedojimo, aikčioja nuo vienas už kitą įdomesnių ir netikėtesnių Pasaulio futbolo čempionato rungtynių, svajonių vaikinų penketukas „Makchu Pikchu“ į eterį paleidžia naujutėlę dainą lietuvių kalba, kurios pavadinimas pasako viską – „Tiesmukiškai myliu“.
 „Makchu Pikchu“
„Makchu Pikchu“ / Asmeninio albumo nuotr.

Liepos 9-oji vaikinų grupei „Makchu Pikchu“ – ypatinga. Ko gero, net brangesnė už visas Valentino dienas kartu sudėjus. Būtent šį trečiadienį jie paleidžia į pasaulį melancholišką meilės baladę ir tikisi, kad šią vasarą visos porelės parkuose ir mašinose linguos su jų daina „Tiesmukiškai myliu“.

„Tai yra pirmoji mūsų grupės daina lietuvių kalba ir pirma naujiena po balandį įvykusio debiutinio EP pasirodymo, – ilgai šlifuotą brangakmenį pristato „Makchu Pikchu“ vokalistas Imantas Reed. – Ši daina yra ir tam tikras iššūkis: lietuviškai įdainuota ji šiek tiek „išplaukia“ iš grupės konteksto. Bet man atrodo, viskas puikiai klijuojasi ir gerai skamba.“

Merginų širdžių dūžius vaikinai irgi moka skaičiuoti. Jie pasiruošę – klausytojoms belieka paspausti mygtuką „groti“  ir tada… Naujausia lietuviška „Makchu Pikchu“ daina „Tiesmukiškai myliu“ skamba čia:

VIDEO: Makchu Pikchu - Tiesmukiškai Myliu

Vokalistas atviras: prie šios dainos prisidėjo ir geriausia M.A.M.A.2013 atlikėja Giedrė Kilčiauskienė. „Mes patys parašėme dainos žodžius, bet jie nebuvo tokie, kokie yra dabar. Tuomet atėjo Giedrė ir perrašė visus tuos jausmingus tekstus. Taigi dabar mūsų meilė yra Giedrė“, – juokiasi Imantas.

Jis džiaugiasi, kad „Makchu Pikchu“ dainas groja radijo stotys. „Mes judame į priekį, džiaugiamės tuo, kad mūsų muzika skamba radijo eteryje, tikimės, kad  lietuvišką dainą gros kiek daugiau. Ji mums visiems labai patinka, daug darbo įdėjome, daug širdies, nė su viena daina tiek nedirbome, kiek su šia. Norėjosi tikro užbaigto skambesio, išgryninto varianto“, – pasakoja I.Reed.

„Pradžioje vis neskambėjo, vis rinkomės aranžuotes  – neskubėjome paleisti dainos tokios, kokia yra, ir ačiū Dievui! Teko paskirti porą mėnesių jos šlifavimui ir dabar esu laimingas, kad mums pavyko“, – šypsosi grupės narys bosistas Gediminas Andriškevičius, daug dirbęs su naujojo kūrinio garsu.

„Garsas yra gyvas – ne kompiuteriu užgrotas, o realiais instrumentais. Dėl to daina yra įdomi, maloni ausiai“, – sako G.Andriškevičius.

Lietuviškas kinas atsigavęs, išgyvena renesansą, mūsų kino meistrai turėtų būti suinteresuoti garso takeliuose naudoti lietuvišką muziką – ji puikiai skamba.

„Žinoma, tai bus hitas, privalo būti, kitaip neleistume. Stipri melodinė linija, tikėsimės, kad ši daina šaus į viršų, ir „Makchu Pikchu“ bus topuose, ne tik kiti garsūs Lietuvos atlikėjai, – juokiasi charizmatiškasis grupės gitaristas Rytis Taraila. – Tai labai jausmingas kūrinys, juk muzikantai – emociškai gilūs žmonės. Jausmai privalo būti, be jų – niekaip.“

Pasak R.Tarailos, visos „Makchu Pikchu“ dainos puikiai skamba automobilyje. Vyras šypsosi, kad „Tiesmukiškai myliu“ tiks klausytis mašinoje ne tik keliaujant pajūrio link, bet ir per pasimatymus. Profesionalus muzikantas taip pat sutinka, kad šios dainos skambesys puikiai tiktų lietuviško filmo garso takeliui. Tokios patirties „Makchu Pikchu“ jau turi – jų muzika skamba režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus filme „Santa“.

„Aš tikiuosi, kad kino kūrėjai išgirs ir mūsų naująją dainą. Lietuviškas kinas atsigavęs, išgyvena renesansą, mūsų kino meistrai turėtų būti patys suinteresuoti garso takeliuose naudoti lietuvišką muziką – ji puikiai skamba. Lietuvišką kultūrą reikia propaguoti“, – sako R.Taraila.

„Mes ne vieną dainą esame įrašę lietuviškai, klausytojai išgirs jų ir daugiau. Lietuvoje gyvename – reikia lietuviškai dainuoti“, – pritaria G.Andriškevičius.

Vaikinai neslepia – Lietuvoje jie jau turi prisiekusių gerbėjų, sulaukia gausybės komplimentų. „Mus vis giria, bijau užmigti ant laurų. Kita vertus, manau, kad mums tai negresia – visi esame seni scenos vilkai, visus tuos dalykus jau matę ir ta „liga“ jau persirgę“, – patikina R.Taraila.

Asmeninio albumo nuotr./„Makchu Pikchu“
Asmeninio albumo nuotr./„Makchu Pikchu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius