Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 29

Įvertinkite: Vidas Bareikis pristato vampyrišką dainos „Techno Bar“ vaizdo klipą

Aktorius, režisierius ir atlikėjas Vidas Bareikis nepaliauja stebinti: po mėnulio užtemimo jis pristato dainos „Techno Bar“ vaizdo kipą su vampyrais, lendančiais iš pakampių, kraują stingdančiomis koketėmis ir pačiam atlikėjui išdygusiomis iltimis.
Vidas Bareikis
Klipo filmavimo užkulisiai / Studijos „StepDraw“ nuotr.
Vaizdo klipo kūrėjų nuotr./Vidas Bareikis
Vaizdo klipo kūrėjų nuotr./Vidas Bareikis

Daina „Techno Bar“, pasak V.Bareikio, iš pradžių gimė anglų kalba, ir viskas, ką jis galėjo įvilkti į lietuvišką kūną, tebuvo priedainis „Šiąnakt tu mano“. „Tačiau nesinorėjo dar vienos lietuviškos dainos iš serijos „Tu mano“. Ir tada mane aplankė toks vampyriškas nušvitimas. Kai atsirado siužetas, tai iškart ir vaizdo klipą pamačiau, kaip man dažnai nutinka“, – šypsodamasis pasakoja Vidas.
  
Klipą jis filmavo su patikrinta „StepDraw“ komanda. Kartu jie jau yra sukūrę vaizdo klipus dainoms „Raudoni taškai“ ir „Eina sau“. Tačiau tokios apimties darbas su daugybe statistų abiems pusėms išpuolė pirmąkart.

„Tai buvo rimtas klipo filmavimas, dvi pamainos, daug žmonių. Pasiūlymą nusifilmuoti dainos „Techno Bar“ klipe išklojau „Facebook“ paskiroje. Nustebau, kiek atsirado norinčiųjų. Vienas jų buvo solidus ir labai inteligentiškas žilaplaukis, gyvenime turintis visai kitą specialybę. Tačiau kai mes jį išrengėme ir davėme dvi panas, atbudo velnias“, – kvatojo V.Bareikis.

Žiūrėkite ir vertinkite:

VIDEO: Vidas Bareikis - Techno Bar

Pagridiniu jo klipo aistrų objektu tapo panevėžietė Enrika, šiuo metu dirbanti modeliu Milane. Kaip į ją reagavo V.Bareikio žmona Jurga Šeduikytė? Atlikėjas, regis, pirmą kartą susimąsto, kad mylimos moters širdis galėjo suvirpėti, matant kitas į jį nukreiptas akis...

„Manau, Jurgai visada sunku, kai mūza – kita, – sako jis. Tačiau netrukus priduria, kad geidulingi žaidimai filmavimo aikštelėje šiek tiek priminė parodiją. – Vaidindamas klipe suvokiau, kokia juokinga vampyrų situacija, – su išaugusiais iltiniais dantimis tu nesi nei seksualus, nei kietas. Kalbi švepluodamas, negali nei susičiaupti, nei šnekėti normaliai.“

Vaizdo klipo kūrėjų nuotr./Klipo filmavimo užkulisiai
Vaizdo klipo kūrėjų nuotr./Klipo filmavimo užkulisiai

Vampyrų tema, pastaruoju metu ypač populiari kino salėse, įdomi ir pačiam V.Bareikiui: „Dabar tikras vampyrų bumas. Ne tik dėl „Saulėlydžio“ sagų, man dabar vienas kultinių – režisieriaus Džimo Džarmušo filmas „Only Lovers Left Alive“. Mėgstu komedijas su vampyrais.“

V.Bareikio daina „Techno Bar“ netrukus skambės ir jo naujojo albumo pristatymo koncerte lapkričio 5 d. Vilniaus Menų fabrike „Loftas“. Bilietus platina „Bilietų pasaulis”. 

Vaizdo klipo kūrėjų nuotr./Klipo filmavimo užkulisiai
Vaizdo klipo kūrėjų nuotr./Klipo filmavimo užkulisiai

„Šis albumas – tai visiškai naujas skambesys ir pasirodymų kokybė. Nusprendžiau, kad albume duoklę atiduosiu savo ankstyvosioms muzikinėms meilėms – elektroninei muzikai ir repui. Šie stiliai mane lydėjo nuo pat vaikystės, tačiau kurį laiką aš tarsi nuo jų bėgau.Vienu metu – į klasiką, kitu – į „teatrališką muziką“. Šie metai mano gyvenime buvo be galo sunkūs ir greičiausiai tai paskatino požiūrį, kad reikia tiesiog daryti tai, kur veda intuicija“, – teigia V.Bareikis.

Galvodamas apie albumo bendrą visumą, jis norėjo rasti žodį, apjungiantį dainas. Galiausiai nutarė, kad jis vadinsis „Klausimai“. Supratau, kad kuo toliau gyvenu, tuo daugiau klausimų sau keliu ir tik taip galiu judėti pirmyn, – sako V. Bareikis. – Viename filme ištarta frazė „Siek, siek, niekada nenustok klausęs“ tapo ne tik šio albumo, bet ir dabartinio mano gyvenimo etapo credo. Manau, tik pateikdami klausimus, o ne meluodami, kad kažką žinome, galime judėti pirmyn bei tobulėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius