Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 15

Įvertinkite: „Vyšnios“ Žolinės proga perdainavo hitą „Ten, kur aukštas klevas“

Įrašyti senų legendinių dainų naujas versijas – įprasta praktika tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Savo pirmąjį koverį Žolinių proga pristato merginų grupė „Vyšnios“. Trijulė perdainavo kadaise „Žvaigždžių kvarteto“ bei brolių Frankonių išpopuliarintą hitą „Ten, kur aukštas klevas“, geriausiai žinomą iš žodžių „Pro klevą, pro rugius“.
Grupė „Vyšnios“
Grupė „Vyšnios“ / Ritos Gudės nuotr.
Temos: 1 Muzika

Kolektyvo narės Agnė Jarmalavičiūtė, Sandra Navickaitė ir Aistė Karanauskytė įsitikinusios: padaryti koverį taip, kad jis patiktų visiems – didelis menas.

„Nemanome, kad perdainuoti kitų išpopuliarintus hitus yra lengviausias kelias į populiarumą. Taip, perdainuoti tą pačią dainą yra lengva, bet gerai ją padaryti – visai kas kita. Negalime visą laiką klausytojams dovanoti tik savo kūrybos dainas, koncertuose susirinkusieji dažnai prašo kokio nors gero seno hito. Tai kartas nuo karto mes stengsimės, kad senos geros dainos papildytų mūsų repertuarą“, – sako „Vyšnios“, pristatančios pirmąjį savo koverį.

VIDEO: Vyšnios - Pro klevą, pro rugius (Kur aukštas klevas)

Dainą „Ten, kur aukštas klevas“ sukūrė vienas garsiausių Lietuvos kompozitorių Algimantas Raudonikis, o žodžius parašė Petras Gaulė. Grupės „Vyšnios“ merginos įsitikinusios, kad ši daina, simboliškai pristatoma per Žolines, bus itin mėgstama jų koncertuose.

„Koveriai yra labai mėgstami publikos, ypač jeigu tai buvęs hitas. Pasiseka, jei nauja aranžuotė ir skambesys prikelia dainą iš naujo ir džiugina publiką, o tai galima matyti koncertų metu. Ne veltui sakoma: senos dainos – geros dainos. Jei perdainuotas kūrinys patinka klausytojui, tai nuostabu. Juk viskas ir yra daroma dėl jų”, – įsitikinusios popgrupės nares.

Ritos Gudės nuotr./Grupė „Vyšnios“
Ritos Gudės nuotr./Grupė „Vyšnios“

Merginos įsitikinusios, kad sukurtį autorinę dainą yra lengviau. „Tik niekada nežinai, ar ji pavergs klausytojų širdis taip, kaip senas geras koveris, – priduria pašnekovės. – Kodėl pasirinkome perdainuoti būtent šį hitą? Nes tai kūrinys, kuris savyje turi didžiulio šarmo, istorijos, vertės. Rinkomės tokį, kuris mus pačias „užkabintų“, gerai nuteiktų. Manome, kad ir kitiems turėtų patikti.“

Hitą „Ten, kur aukštas klevas“ grupė „Vyšnios“ jau pristatinėja savo koncertuose. Pasak dainininkių, publika itin smagiai reaguoja, išgirdusi naują seno hito versiją ir linksminasi.

Tačiau kada merginos tikisi pristatyti ir naują autorinę dainą? „Šiuo metu kaip tik vyskta naujos dainos kūrybinis procesas. Planuojame ją pristatyti rudenį. Kūrinys bus šiek tiek kitokio stiliaus, nei iki šiol „Vyšnių“ pristatytos dainos. Ji bus lyriškesnė, jautresnė ir ramesnė. Subalansuota rudeniui“, – intriguoja Aistė, Sandra ir Agnė.

Paprastai merginos įrašų studijoje bendradarbiauja su garsiu muzikos kūrėju ir atlikėju Arvydu Martinėnu-Vudžiu. Tačiau visuomet stengiasi dalyvauti kūrybos procese ir pačios. „Būsimai autorinei dainai tekstą parašėme pačios. O muziką patikime rašyti savo srities profesionalui – Vudžiui. Tiesa, gal ateityje mus aplankys mūza ir parašysime ne tik tekstą, bet ir muziką“, – šypteli „Vyšnios“.

Tiesa, neseniai atlikėjos buvo klausytojams padariusios dovaną – pristatė vasarišką kūrinį ir itin seksualią fotosesiją. Fotografijos sukėlė audrą tarp gerbėjų. „Komentarų ir atsiliepų kaip visada būna įvairiausių, taip nutiko ir šiuo atveju. O dainą daugelis įvertino teigiamai. O kol kas kviečiame įvertinti mūsų naujausią koverį“, – sako atlikėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius