Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 06

Jameso Blunto triukas: koncerte Vilniuje britų žvaigždė plaukė per gerbėjų rankas

Po trejų metų pertraukos romantiškasis Jamesas Bluntas sugrįžo į Lietuvą. Pirmadienio vakarą lyriškomis baladėmis garsėjantis britų atlikėjas surengė pasirodymą sostinės „Siemens“ arenoje. Pasiklausyti jausmingų dainų atvyko maždaug 6 tūkst. muzikanto gerbėjų. Trečią kartą šalyje viešėjęs atlikėjas dar kartą įrodė – jo populiarumas su kiekvienu pasirodymu tik auga.
Jamesas Bluntas
Jamesas Bluntas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jausmingąjį J.Bluntą, „apšildė“ Vaidas Baumila su grupe. Jis ne kartą yra sakęs esantis didelis muzikanto gerbėjas. Londone ne vienerius metus gyvenęs lietuvis lankėsi J.Blunto koncertuose Didžiojoje Britanijoje, liko sužavėtas, todėl stoti ant tos pačios scenos su Jamesu jam – didelė garbė.

Pusvalandžio trukmės muzikinę programą V.Baumila pristatė su grupės nariais: Vytu Bikumi, Laimonu Matu, Vyčiu Vainilaičiu ir Juozu Martinkėnu. Čia skambėjo tiek jo paties kurtos dainos, tiek kitų, Lietuvos ir užsienio atlikėjų, neįprasto kūrinių versijos.

VIDEO: Jameso Blunto pasirodymas Vilniuje

Lygiai 21 val. prigeso šviesos ir į sceną žengė ir pats Jamesas. Didžiuliame ekrane mirgančios vaizdo projekcijos – tiesioginė aliuzija į naująjį albumą „Moon Landing“ (liet. – nusileidimas mėnulyje). Nespalvotas pilnaties vaizdas, erdvėlaiviai, žvaigždės ir kometos – su kosmosu sisijusių detalių čia buvo apstu. Įspūdį sustiprino ir speciali, astronautų kostiumus primenanti, jo ir drauge į sceną žengusių muzikantų apranga.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas,
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas
 

Pirmos trys dainos suskambo visiškai skirtinga nuotaika. Tiek lyriškų, tiek griausmingų ritmų scenoje nevengiantis muzikantas tarsi įrodė, kad tuo pat metu gali būti ir švelnus romantikas, ir pašėlęs vėjavaikis.

Popmuziką su lengvais roko, džiazo ir soulo elementais kuriantis atlikėjas muzikos kritikų neretai vadinamas jaunuoju Eltonu Johnu. Ir nors iki sero sėkmės ir populiarumo jam dar yra kur tobulėti, panašumų įžvelgti galima ne tik dėl muzikos stiliaus – Jamesas scenoje ne tik dainuoja, bet ir groja skirtingais muzikos instrumentais.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas,
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas,

Ryte į Vilnių tiesiai iš Minsko atskridęs Jamesas buvo itin prastos nuotaikos: veidą slapstė lagaminais, o norinčius jį įamžinti fotografus aplaidė necenzūriniais žodžiais.

Tačiau scenoje pykčio ir nuovargio žymių neliko nė trupučio. Muzikantas energingai grojo pianinu, vėliau čiupo į rankas gitarą, noriai bendravo su publika, daug šypsojosi, laidė juokelius apie tautų tradicijas skirtinguose pasaulio kraštuose, tradiciškai lietuviškai tarė: „Labas, Vilniau.“

Pradžioje skambėjusias naujausias Jameso dainas pakeitė senesnės ir daugeliui gerbėjų – puikiai pažįstamos iš pirmųjų atlikėjo albumų. Po kiekvieno kūrinio pilnutėlaitėje arenoje girdėjosi vis garsesni šūksniai, plojimai.

Koncertui įpusėjus suskambo ne viena iš vizitine Jameso kortele jau spėjusi tapti baladė. Prieš dešimtmetį parašytas kūrinys „Goodbye My Lover“ nepaliko abejingų. Laiko patikrintas dainas drauge su J.Bluntu traukė visa salė. Širdį virpinanti muzika ne vieną privertė ir susigraudinti –  apie meilę dainuojantis britas, akivaizdu, žino kaip įtikti publikai.

2005-aisias pasirodžiuse daina „You‘re Beautiful“ išgarsėjęs J.Bluntas Vilniaus arenoje šį kūrinį pasiliko desertui. Kadaise Didžiosios Britanijos radijo topus užkariavęs kūrinys čia skambėjo iš gerbėjų lūpų  –  dainą publika traukė net atsistojusi.

Efektinga koncerto detalė – vakaro šeimininko plaukimas per gerbėjų rankas. Tokį triuką neretai koncertuose naudoja garsiausi pasaulio atlikėjai. Jo nepraleido ir J.Bluntas.

Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas plaukė virš gerbėjų minios
Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas plaukė virš gerbėjų minios

Neeilinis balsas, širdis virpinanti muzika, įspūdingas šviesų šou ir britiški J.Blunto pokštai. Koncertas sujaudino ne tik ištikimus muzikanto gerbėjus, bet tuos, kurie į areną ėjo tiesiog pasiklausyti ramių, romantiškų dainų.

Drauge su J.Bluntu į Lietuvą atvyko ir žmona Sofia Wellesley – pora vos prieš mėnesį atšoko vestuves.

Ar mylimoji lankėsi į „Siemens“ arenoj – neišduodama, tačiau net ir be jos palaikymo J.Bluntas turėtų būti patenkintas. Tokio gerbėjų antplūdžio pastaruosius du koncertus Lietuvoje dar neteko matyti.

Tikroji 40-mečio Blunto pavardė – Jamesas Hillieris Blountas, tačiau dėl patrauklesnio skambesio jis net nusprendė pasikeisti sceninį vardą į trumpesnį ir lengviau įsimenamą.

Šis J.Blunto vizitas sostinėje dedikuotas praėjusių metų rudenį išleistam albumui „Moon Landing“, o koncertas – trečiasis 2014-ųjų koncertinio turo po Europą sąraše.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas,
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jamesas Bluntas,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius