-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 29

Kaunas ruošiasi kalėdiniam Sarah Brightman ir „Gregorian“ koncertui „Royal Christmas Gala“

Šį ketvirtadienį, lapkričio 30 d., „Žalgirio“ arenoje pasirodysianti scenos diva Sarah Brightman su koncerto „Royal Christmas Gala“ svečiais – jau pakeliui į Kauną. „Angelišku sopranu“ tituluojama dainininkė ne pirmą kartą viešės Lietuvoje, tačiau šis koncertas bus ypatingas ir nuspalvintas šviesiomis Kalėdų laukimo spalvomis.
Sarah Brightman
Sarah Brightman / Asmeninio albumo nuotr.

Dviejų su puse valandų trukmės renginyje kartu su Sarah Brightman pasirodys grigališkojo choralo grupės „Gregorian“ ir trys gerai žinomi operos pasaulyje atlikėjai – Fernando Varela (JAV), Mario Frangoulis (Graikija) bei Narcis Ianau (Rumunija). Akompanuojant simfoniniam orkestrui, dainininkai pasirodys solo bei duetuose ir atliks ne tik populiariausius savo kūrinius, bet ir gražiausią Kalėdų klasiką.

Koncertas Kaune yra įtrauktas į Europos turo grafiką, kurio metu suplanuota 15 pasirodymų įvairiose Europos šalyse. Į Lietuvą Sarah Brightman su savo kūrybine ir technine komanda atvyks trečiadienį vakare, kartu atkeliauja visa koncertui reikalinga garso ir apšvietimo technika. Kaip jau tapo įprasta panašaus masto renginiui, grupė atsiveža ir savo virtuvę, nes kolektyvą sudaro daugiau kaip 50 žmonių. Po pasirodymo Kaune artistai iškeliaus į kaimyninę Latviją, kur gruodžio 1 d. surengs koncertą „Arena Riga“ salėje.

Sarah Brightman – populiariausias sopranas pasaulyje

Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo aksominiu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloydas Webberis. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 milijonų kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes, išsilaikė ten net 35 savaites ir tapo platininiu 21 pasaulio šalyje. Titulinis singlas, atliktas duetu su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ buvo parduotas daugiau nei 12 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir tapo vienu perkamiausių singlų muzikos istorijoje.

VIDEO: Sarah Brightman & Gregorian -Moment Of Peace

Jos balsas, tarsi akinantis saulės spindulys – kibirkščiuojantis, žėrintis įvairiomis spalvomis, užburiantis. Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos įspūdingi albumai: „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau kaip 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų. Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais atlikėjais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių ir platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse. Dainininkės turtas vertinamas 36 mln. svarų sterlingų, o bendras parduotų albumų skaičius viršija 30 mln. kopijų. S. Brightman – pirmoji atlikėja, kuriai nusišypsojo sėkmė du kartus būti pakviestai atlikti kūrinius Olimpinių žaidynių ceremonijose – 1992 m. Barselonoje ir 2008 m. Pekine.

VIDEO: SARAH BRIGHTMAN - "What a Wonderful World"

Tai bus trečia dainininkės viešnagė Lietuvoje. Pirmą kartą Sarah Brightman viešėjo Vilniuje 2004 m. ir pristatė publikai rytietiškais motyvais persmelktą programą „Harem“, o 2014 m. Kauno „Žalgirio“ arenoje pavergė žiūrovų širdis savo futuristiniu koncertiniu šou „Dreamchaser“.

Fernando Varela (tenoras) – gimė 1980 m. Puerto Rike. Trio „Forte Tenors“ įkūrėjas, dainuoti pradėjo būdamas septyniolikos. Dainininkas buvo pastebėtas, kai dalyvavo konkurse „Born to Sing“, kurį rengė garsus kanadienčių prodiuseris Davidas Fosteris – šešiolikos „Grammy“ statulėlių laimėtojas, dirbęs su Madonna, Michaelu Jacksonu, Celine Dion, Michaelu Buble, Rodu Stewartu ir daugybe kitų atlikėjų. Apie Fernando talentą prodiuseris atsiliepia taip: „Gimė naujas Luciano Pavarotti! Varela turi superžvaigždės balsą ir asmenybę“. Su D. Fosteriu atlikėjas yra koncertavęs daugiau kaip 30-tyje pasaulio šalių, yra įrašęs 7 studijinius albumus, kurių naujausią „Vivere“ šiemet išleido „Deutsche Gramophone“.

VIDEO: Fernando Varela - Gloria

Mario Frangoulis (tenoras) – graikų kilmės dainininkas gimė 1967 m. Rodezijoje (šiandien – Zimbabvė), geriausiai žinomas dėl savo kūrinio „Vincero, Perdero“. Dainuoja italų, ispanų, anglų, prancūzų ir graikų kalbomis, taip pat laisvai visomis jomis ir kalba. Dvylika metų mokęsis groti smuiku, vėliau smuikininko karjeros nutarė nebetęsti ir pasirinko dainininko kelią. Niekada prieš tai profesionaliai nedainavęs, pelnė Marijos Callas stipendiją, o vėliau studijavo prestižinėje Džuliardo mokykloje Niujorke. 1991 m. Andrew Lloydas Webberis pakvietė dainininką atlikti Raulio vaidmenį miuzikle „Operos fantomas“, tais pačiais metais tenoras dainavo princesės Dianos gimtadienio koncerte „Serenados princesei“. 2000 m. Mario tapo pirmuoju graikų kilmės atlikėju, dainavusiu „La Scala“ teatre. Svarbiausias karjeros lūžis įvyko 2004 m. po jo pasirodymo Olimpinių žaidynių uždarymo koncerte Atėnuose. Nuo to laiko Mario Frangoulis yra geidžiamas svečias svarbiausiose JAV teatrų ir koncertinių salių scenose.

VIDEO: Mario Frangoulis "Vinceró Perderó"

Narcis Ianau (kontratenoras) – gimė 1995 m. Rumunijoje. Jau nuo mažų dienų pradėjo dainuoti bažnyčios chore. Būdamas šešiolikos, nustebino ne tik laidos „Rumunijos talentai“ teisėjus, bet ir du milijonus žiūrovų, stebėjusių laidą prie televizijos ekranų. Akiniuotas paauglys, „bjaurusis ančiukas“ iš nedidelio Rumunijos miestelio atliko melodingą T. Albinonio „Adagio“ taip, kad visa salė pašoko iš savo vietų ir sprogo ovacijomis. Nuo 2013 m. Narcis koncertuoja grupės „Gregorian“ sudėtyje ir dalyvauja įrašuose, o nuo prieš du metus įvyko jo debiutas teatro scenoje – Rumunijos nacionalinėje operoje vaikinas atliko vaidmenį G. Puccinio šedevre „Tosca“.

VIDEO: Narcis Ianau.wmv

„Gregorian“ arba pasauliniai hitai sutanose

Jau dvidešimtmetį gyvuojantis kolektyvas yra ne mažiau žinomas ir mėgstamas Lietuvos melomanų. Ne sykį pilnose salėse koncertavusios „Gregorian“ grupės repertuarą sudaro Stingo, Eltono Johno, „Metallica“, „AC/DC“, „Rammstein“, „Duran Duran“, „U2“, „Depeche Mode“ ir daugelio kitų garsių grupių kūryba, atliekama grigališkojo choralo stiliumi. Neįprastas yra ir dainininkų įvaizdis – visi jie scenoje vilki vienuolių drabužiais, o tai neabejotinai suteikia jų pasirodymams paslapties, mistikos ir net magijos.

Kolektyvas yra labai produktyvus ir beveik kasmet išleidžiantis po naują albumą. Viso pasaulyje parduota daugiau kaip 10 milijonų „Gregorian“ albumų kopijų ir pelnyta nemažai prestižinių apdovanojimų.

Sarah Brightman ne kartą dalyvavo šios grupės albumų įrašuose, o jos jaunesnioji sesuo Amelia Brightman yra viena pagrindinių moterų vokalisčių, dalyvaujanti „Gregorian“ kūrybinėje veikloje nuo 2000 m.

„Royal Christmas Gala“ vyks lapkričio 30 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietus platina bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius