-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 07

Jaudinanti dainininkės Suzanne Vegos istorija: pasipiršęs vyras jos lemtingojo „taip“ sulaukė po 25 metų

Spalio 16-ąją Vilniaus Kongresų rūmuose dainuosianti amerikiečių atlikėja Suzanne Vega dažnai įkvėpimo kūriniams semiasi iš vaizdų ir situacijų, kurias mato aplink save. Tačiau pačios pirmą sykį Lietuvoje viešėsiančios žvaigždės gyvenime yra neįtikėtinų istorijų, kurios galėtų tapti dainos ar net jaudinančio filmo tema.
Suzanne Vega
Suzanne Vega / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Vyras Muzika

Hitais „Tom's Diner“, „Luka“, „Book Of Dreams“ muzikos pasaulį pavergusi artistė garsėja kaip lyrikė, dainose pasakojanti poetiškas istorijas. Jos įkvėpėjai – tokie Amerikos muzikos meistrai kaip Bobas Dylanas, Leonardas Cohenas ar Lou Reedas, jos publika – abiejose Atlanto pusėse susirenkantys protingos popmuzikos gerbėjai, kurie koncertuose ieško ne tik prasiblaškymo, bet ir prasmės.

Vienas tokių – Suzanne Vegos sutuoktinis Paulas Millsas. Poros pažinties ir meilės istorija iš tiesų atrodo sukurta rašytojo plunksnos.

1981-aisiais Suzanne buvo pradedanti atlikėja, o Paulas – gatvės poetas, užsidirbdavęs duonai gana egzotišku būdu. Jis stovėdavo gatvėse su plakatu su išvardytais eilėraščiais – ir savo, ir garsių poezijos klasikų. Priėję praeiviai galėdavo užsisakyti eilėraštį, kurį Paulas tuoj pat padeklamuodavo. Užmokestis priklausydavo nuo praeivio noro. Tačiau net ne tai buvo svarbiausia – žavus jaunas poetas, kuris eiles skaitydavo ir menininkų klubuose, pelnė daugelio moterų dėmesį.

Viena jų širdį suvirpino labiau nei kitos. Bohemos pamėgtame „Folk City“ jis atlikėjos Lucy Kaplansky buvo susipažindintas su tuomet 22-ejų Suzanne Vega. Nedrąsus flirtas, kaip prisimena Paulas, peraugo į nedrąsius bučinius. Įsimylėjęs vaikinas 1983-aisiais ryžosi pasipiršti, tačiau atsako į savo jausmus tada nesulaukė.

Laikas bėgo. Suzanne Vega tapo pasauline muzikos garsenybe – jos debiutinis albumas vien JAV buvo parduotas daugiau nei milijono tiražu, o antrasis diskas „Solitude Standing“ – tris sykius nominuotas „Grammy“ apdovanojimams. Krištolo tyrumo balsą turinti, puikias eiles rašanti moteris buvo išskiriama kaip artistė, naujają kartą sudominusi „folk“ žanro elementais popmuzikoje. 1988-aisiais MTV apdovanojimą už geriausią moters klipą pelnė Suzanne Vegos darbas „Luka“ – nurungęs populiariųjų Cher ir Janet Jackson klipus. Dainininkės gastrolės greitai nusidriekė per visą pasaulį.

Paulas jos karjerą sekė akies krašteliu. Įsimylėjėlių ryšys nutrūko, o ir jis pats pakeitė savo gyvenimo kelią. Poeziją rašė ir toliau, tačiau išvyko į Kaliforniją, įstojo studijuoti teisės ir tapo puikiu advokatu. Atsiradus internetui, žmonės pradėjo domėtis, kur dingo Poezas (toks buvo Paulo slapyvardis Niujorko gatvėse ir klubuose), tačiau teisininkas į jų žinutes reaguodavo tik šypsena.

Suzanne 1995-aisiais ištekėjo už garsaus muzikanto ir prodiuserio Mitchello Froomo, kurio grojimas skambėjo jos albumuose „99.9F°“ ir „Nine Objects Of Desire“. Porai 1994-aisiais gimė dukra Ruby. Tačiau 1998-aisiais dainininkės santuoka iširo.

Paulas apie Suzanne skyrybas nieko nežinojo. 2005-aisiais jis apsilankė Suzanne interneto svetainėje ir nesusilaikęs jos forume parašė žinutę, palikdamas savo elektroninio pašto adresą. „Turiu tau nelabai įdomų klausimą, ar tai geras būdas su tavimi susisiekti?“ – paklausė vyras.

Paulo nuostabai, Suzanne netrukus su juo susisiekė. Vyras norėjo tik paklausti Suzanne nuomonės, ar Niujorke yra klubų, kuriuose jis savo malonumui galėtų paskaityti poezijos, tačiau iš šio atgijusio ryšio jis laimėjo kur kas daugiau.

Netrukus Paulas sužinojo, kad Suzanne išsiskyrusi. „Labiau karštligiškų laiškų gyvenime nesu rašęs“, – dienraščiui „The New York Times“ prisipažino vyriškis.

2006-aisiais pora susituokė – praėjus 25 metams nuo pažinties ir pirmojo pasimatymo restorane, apie kurį Suzanne yra parašiusi populiariausią savo dainą „Tom's Diner“.

VIDEO: Suzanne Vega - Toms Diner

„Ponas Millsas pasipiršo panelei Vegai 1983-ųjų gegužę. Ji priėmė jo pasiūlymą 2005-ųjų Kalėdų dieną“, – toks užrašas atsirado dainininkės interneto svetainėje. Visagalis internetas – be jo pora galbūt ir šiandien eitų savais keliais.

„Esu parašiusi dainą „Ironbound“ apie vaikiną, kuris labai norėjo mane vesti, bet aš buvau neprieinama. Dabar, kai esu septynerius metus laimingai ištekėjusi, šis kūrinys man skamba visiškai kitaip“, – sako Suzanne Vega, paliekanti klaustuką, ar ši daina yra apie jos dabartinį vyrą.

Šviežia, melodinga ir originalia muzika žavinti Suzanne Vega jau spalio 16-ąją Vilniuje pristatys populiariausias per visą karjerą sukurtas dainas ir kūrinių iš naujojo albumo, kurį ketinama išleisti 2014-aisiais.

Su Davidu Lynchu, Luciano Pavarotti, Philipu Glassu ir daugybe kitų garsiausių pasaulio menininkų bendradarbiavusi Suzanne Vega – dviejų „Grammy“ statulėlių laimėtoja ir viena iš vos keleto moterų, pasiekusių pirmąją vietą JAV alternatyvios muzikos topuose.

Po trijų pasirodymų Ispanijoje į Vilnių atvyksianti atlikėja nekantrauja pasimatyti su gerbėjais Lietuvoje: „Bus ir naujos, ir senos žinomos dainos. Tokios kaip „Tom's Diner“ ir „Luka“? Žinoma. Publika jas labai mėgsta, mėgstu ir aš, todėl jos tikrai skambės“.

Bilietai į Suzanne Vegos koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

VIDEO: Suzanne Vega - Luka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius