-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 09 01

JAV dainininkė Lana Del Rey atšaukė koncertą Izraelyje

Amerikietė dainininkė Lana Del Rey penktadienį paskelbė atidedanti koncertą Izraelyje, nes jai nebuvo suteikta teisė surengti pasirodymo Palestinoje.
Lana Del Rey
Lana Del Rey / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie šį netikėtą žingsnį buvo pranešta propalestinietiškoms grupėms agituojant paskelbti Izraeliui kultūrinį boikotą dėl žydų valstybės vykdomos Vakarų Kranto okupacijos.

„Man svarbu rengti pasirodymus tiek Palestinoje, tiek Izraelyje ir vienodai traktuoti visus savo gerbėjus“, – sakė popmuzikos žvaigždė, turėjusi rugsėjį dalyvauti šiaurės Izraelyje rengiamame muzikos festivalyje.

„Deja, abiejų vizitų per tokį trumpą laiką nebuvo įmanoma suderinti, – sakoma L.Del Rey „Twitter“ žinutėje. – Dėl to atidedu savo pasirodymą festivalyje „Meteor“ iki laikų, kai galėsiu suplanuoti vizitus tiek savo gerbėjams izraeliečiams, tiek palestiniečiams.“

33 metų atlikėja, žinoma dėl savo melancholiškos popmuzikos ir dainų apie nelaimingą meilę buvo spaudžiama savo šalininkų iš judėjimo „Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“, siekiančio, kad baigtųsi izraeliečių okupacija Vakarų Krante.

Peticiją, kurioje sakoma, kad L. del Rey koncertas „pridengtų šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus“, todėl turėtų būti atšauktas, pasirašė daugiau kaip 14,5 tūkst. žmonių.

Dainininkė anksčiau teisino savo sprendimą koncertuoti Izraelyje, nes „muzika yra universali ir turėtų būti naudojama mus sutelkti“. L. Del Rey pabrėžė, kad jos koncertas nebūtų „politinis pareiškimas arba įsipareigojimas tenykštei politikai“.

Atsakydami į L.Del Rey sprenimą festivalio organizatoriai ironiškai pareiškė: „Esame dėkingi, kad jis pasirinko „Meteor“, kad atkreiptų į save žiniasklaidos dėmesį.“

Jie sakė, kad festivalis įvyks „su ta pačia aštria vietos ir tarptautinių talentų mišraine“ kaip buvo planuota.

2014 metais L.Del Rey atšaukė Tel Avive planuotą surengti koncertą dėl karo tarp Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančių palestiniečių kovotojų.

Izraelis laiko BDS judėjimą strategine grėsme ir vadina jį antisemitiniu, nors aktyvistai šiuos kaltinimus tvirtai neigia.

Pastaraisiais metais savo koncertus Izraelyje yra atšaukę keli kiti politiškai aktyvūs muzikos veikėja, tarp jų Lauryn Hill ir Elvis Costello.

Gruodį, po BDS spaudimo, savo pasirodymą taip pat atšaukė Naujosios Zelandijos dainininkė Lorde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius