Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 21

Jazzu po ją pakeitusių kelionių maratono grįžo į sceną su garsiaisiais švedais KOO

Pirmadienio vakarą sostinės Kongresų rūmuose kartu su švedų elektroninio džiazo grupe „Koop Oscar Orchestra“ (KOO) Justė Arlauskaitė-Jazzu surengė ilgai lauktą koncertą.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Po vasario mėnesį vykusio „Leon Somov & Jazzu“ atsisveikinimo turo „Game Over“ J.Arlauskaitė-Jazzu nemažai keliavo – apsilankė Tailande, kuriame nustebino išvaidos pokyčiais, vėliau leidosi į kelionę po Peru.

Atšventusi 30-ąjį gimtadienį J.Arlauskaitė-Jazzu žengė į naują gyvenimo etapą – tiek išorę pasikeitusi, tiek vidų praturtinusi atlikėja atvertė naują lapą ir savo kūryboje.

Pirmadienio vakarą po pertraukos Jazzu grįžo į sceną kartu su grupe KOO ir surengė nepamirštamą pasirodymą. Kongresų rūmų salėje buvo galima išvysti Jazzu tėtį Gintarą Arlauską, palaikyti atlikėjos atvyko ir Justės draugė, renginių vedėja, komunikacijos agentūros „Olive“ vadovė Agnė Grigaliūnienė, tinklaraštininkė Simona Burbaitė, aktorius Gytis Ivanauskas ir kiti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./KOO koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./KOO koncerto akimirka

„Koop Oscar Orchestra feat. Jazzu“ koncertas prasidėjo bažnytinių varpų gaudesiu. Palaipsniui scenoje užsidegus prožektoriams, pasigirdo netikėta harmonija akordeonu. Juk tai Vytauto Kernagio daina „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“! Tų, kurie KOO koncerte lankosi ne pirmąsyk, V.Kernagio dainos motyvas neturėjo nustebinti – koncertuodami skirtingose valstybėse, koncerto pradžioje grupė turi nerašytą taisyklę atiduoti duoklę tai šaliai, atlikdami kažką labai artimo jų tautai.

Po tokios originalios uvertiūros į sceną žengė visi KOO grupės nariai, o vėliau pasirodė ir vasariškai pasipuošusi Justė Arlauskaitė-Jazzu. Kongresų rūmų scenoje Jazzu gerbėjai turėjo galimybę pirmąkart gyvai pamatyti naują jos įvaizdį – šviesiai dažytus trumpai skustus plaukus. Sakoma, kad žmogaus išorė atspindi jo vidų. Vidinę būseną parodo ir atliekama muzika, o nepatikėti tuo, ką Jazzu pirmadienio vakarą išdarinėjo scenoje, būtų sunku. Akivaizdu, kad jau nišine tapusi džiazo muzika jai yra labai artima, o tą įrodė ne tik preciziškai išlavintas balsas, bet ir kūno kalba.

KOO koncerto metu buvo galima išgirsti melomanams jau gerai pažįstamus kūrinius iš ankstesnių „Koop“ albumų, taip pat ir naujų kūrinių. Vakaro metu buvo galima išgirsti ir jau lietuvių pamėgtą grupės singlą „Livs Psalm“, kuris atspindi naują grupės etapą. Tai pirmoji daina, kurią grupės lyderis Oscaras Simonssonas išdrįso parodyti Jazzu. Koncerto pabaigoje grupė pakartojo šią dainą, tik šįkart jos melodiją dainavo jau visa salė susirinkusiųjų. Turbūt niūniavo ir grįžę namo...

„Labai ačiū draugams, kurie atėjo, ačiū ir tiems, kurie neatėjote. Man šį vakarą yra labai baisu, bet dėkoju už jūsų palaikymą ir už laisvę“, – scenoje kalbėjo J.Arlauskaitė-Jazzu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

„Labas vakaras dar kartą, ką veikiat? Viskas gerai? Turiu užduotį pristatyti sekančią dainą. Taigi, kai susipažinome su Oscaru, viena pirmųjų jo dainų, kurią išgirdau, buvo apie sezoną, kuris tuoj prasidės. Dabar skambės daina apie vasarą. Aš esu laiminga, kad čia esu“, – antroje koncerto dalyje pristatydama dainą „Summer Sun“ kalbėjo Jazzu.

Su J.Arlauskaite-Jazzu grupės lyderis Oscaras Simonssonas susipažino jo buvusios įrašų kompanijos „A&R“ dėka, kuri pasiūlė kartu su Juste kurti muziką. Prieš kelerius metus KOO debiutavo Lietuvoje ir nuo to laiko šviesia, šokti kviečiančia muzika džiugina klausytojus įvairiose pasaulio šalyse.

Koncerto metu buvo matyti, kad Jazzu jaučia begalinį stresą. Sakoma, kad menininkui reikėtų susirūpinti, jeigu išnyksta scenos baimė, tačiau šis kartas, atrodo, buvo kitoks – ypatingas. Tačiau Jazzu koncerto pabaigoje atsipalaidavo ir su susirinkusiais gerbėjais bendravo atviriau.

„Šiandien jaučiausi šūdinai, bet žiauriai dėkoju už jūsų energiją, kad mylite džiazą, ir kad nepaliekate manęs vienos“, – koncerte sakė J.Arlauskaitė-Jazzu.

Po koncerto sostinėje, švedų džiazo legendos KOO su Juste Arlauskaite-Jazzu gegužės 23 d. pasirodys Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus į koncertus galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose arba internetu.

Muzikos pasaulyje gerai pažįstamo muzikanto Oscaro Simonssono grupė KOO susikūrė prieš trejus metus. Tačiau tikroji jos pradžia siekia dar 1995 metus, kai O.Simonssonas kartu su Magnusu Zingmarku įkūrė grupę „Koop“.

Per savo gyvavimo laikotarpį grupė „Koop“ išleido tris albumus – „Sons of Koop“ (1997 m.), „Waltz for Koop“ (2001 m.), už kurį gavo švediškąjį „Grammy“ apdovanojimą bei platininiu tapusį albumą „Koop Islands“ (2006 m.). 2010 m. muzikantai išleido ir geriausių dainų albumą.

Atlikėjai turėjo daugiau nei 500 koncertų, pasirodė geriausiose pasaulio scenose, o 2003 m. pagal jų melodijas sausakimša salė šoko ir Lietuvoje, festivalyje „Kaunas Jazz“. Geriausiai žinomos jų dainos „Koop Island Blues“ įvairios versijos „Youtube“ tinkle jau siekia 30 milijonų peržiūrų. Ši daina taip pat atsidūrė ir pirmoje JAV „Billboard“ elektroninės muzikos populiariausių įrašų sąrašo vietoje.

VIDEO: Koop - Koop Island Blues (Official)

2009-aisiais įvyko paskutinis „Koop“ koncertas. O. Simonssonas buvo pavargęs nuo muzikos ir norėjo atostogų. Tačiau šiuo laikotarpiu jis neapleido kūrybos ir rašė naujas dainas. Sugrįžti į didžiąją sceną po šešerių metų pertraukos jį įkvėpė „Youtube“ kanale atrastas saulėtą dieną moksleivių atliekamas kūrinys. Paprasta, šventei paminėti skirta instrumentinė daina jam priminė apie tikrąją muzikos prasmę.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Leon Somov & Jazzu“ tarė „sudie“: atsisveikinimo koncerte – dueto hitai, ašaros ir gerbėjų ovacijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius