Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 02 15

Joe Blu pristato klipą „Heart transplant“: „Nuo bipolinio sutrikimo mane gydo kūryba“

Prieš pusantrų metų nuo sudėtingos ligos kūrybiniame muzikos pasaulyje užsidaręs lietuvis Joe Blu, šiandien abejingų nepalieka. Apjungdamas muziką, fotografiją, dailę, kiną ir teatrą, jis kiekvieną savo premjerą paverčia įtaigia ir svaiginančia menine instaliacija. Jau du albumus išleidęs atlikėjas šįkart kviečia pasigarsinti naują kūrinį „Heart transplant“.
Joe Blu
Joe Blu / Gabijos Kaminskaitės nuotr.

Jame kartu su muzikos naujoke „K3RSH“ į meilę jis žvelgia tarsi per padidinamąjį stiklą. Anot jo, daugelis žmonių gyvenime yra patyrę vienatvės ar nelaimingos meilės skausmą. O ši premjera yra apie pėdsakus, kuriuos širdyje palieka kiekvienas išėjęs artimas žmogus.

„Mano visa muzika yra apie tam tikrą meilės formą. Kartais tie atsiminimai ar jausmai labai skausmingi. Norisi visaip atsikratyti tos naštos, bet to padaryti niekaip neįmanoma. Tada tampu romantine šiukšle“, – savo brutalų tikrumą atskleidžia Joe Blu. Atlikėjas prisipažįsta, kad būtent jį į muziką ir pastūmėjo pats juodžiausias laikotarpis gyvenime. Dar besimokydamas mokykloje jis išgirdo bipolinio sutrikimo diagnozę. Tai paskatino ieškoti savirealizacijos erdvės.

VIDEO: JOE BLU and K3RSH - Heart Transplant

Anot jo, kūryba visada jį gydė nuo realybės ir padėjo susikurti pasaulį iš nieko. „Nuo vaikystės domėjausi fotografija, tačiau ten negalėjau pilnai atsiskleisti. Ji gimsta iš šviesos ir to, kas vyksta aplink tave. O man didžiąja savo vaikystės dalį teko ieškoti grožio tamsoje ir savo viduje. Vėliau pradėjau kurti poeziją. Taip atsirado postūmis derinti muziką ir eksperimentuoti“, – atvirauja premjeros autorius.

Netrukus jauno talento kūrybiškumą ir gebėjimą apžaisti vizualines medijas pastebėjo Lietuvos muzikos atlikėjai. Taip Joe Blu atsidūrė muzikos vaizdo klipų kūrimo aikštelėje. Pasak jo, kiekvieną kartą mintyse prisikaupdavo tiek keistų ir pavojingų idėjų, jog norėjosi jas realizuoti ir savo asmeninėje kūryboje. Visgi, nepriklausoma kūryba reikalavo ir sudėtingesnio muzikos išmanymo – prodiusavimo, rašymo, įrašymo, „miksingo“, „masterio“.

Jis atskleidžia, jog tuo metu laiko nuovoka tarp dienos ir nakties visiškai ištirpo. O muzika tapo jo priklausomybe ir gelbėtoja nuo vidinės vienatvės. „Kiekvienos mano dainos tikslas yra sukurti atmosferą, kurioje būtų gera būti vienam. Populiari muzika yra skirta švęsti, dalintis su kitais. Mano muzika yra skirta asmeniškai kiekvienam. Ji yra mano šilumos šaltinis sau ir kitiems“, – sako Joe Blu.

Gabijos Kaminskaitės nuotr./Joe Blu
Gabijos Kaminskaitės nuotr./Joe Blu

Klausytojai gali pastebėti, kad atlikėjas drąsiai naviguoja įvairiomis temomis – apie savo ligą, vientavę, meilę, vaikystę. Tai, kas sužadina kiekvieno žmogaus jausmus ir prisiminimus. Tačiau atlikėjas atskleidžia, kad jo dainos gimsta gan lengvai ir spontaniškai. „Man atrodo, kad kūryba turi gimti natūraliai, ją turi diktuoti širdis, o ne protas. Dainos iš viso nereikia stengtis rašyti, reikia leisti jai pačiai pasirašyti. Ir jeigu ji nepasirašo, reiškia per daug galvoji“, – neabejoja Joe Blu.

Šiuo metu atlikėjas ruošią trečią albumą, jam padeda prodiuseriai iš „HYPE Music“ komandos –Ričardas Fedasiukas ir Aira Klungytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius