Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 06 04

Junior A vasarą pradėjo griausmingai: sostinėje sugužėjo minia melomanų

Pirmadienį savo duris atvėrusi „LRT Opus terasa“ pritraukė minias žmonių. Vilniečiai ir miesto svečiai nuo ankstyvaus vakaro rinkosi stebėti pirmojo terasos koncerto su Junior A.
Junior A koncerto akimirka
Junior A koncerto akimirka / Gražvydo Kaškelio nuotr.

Industriniame menų fabriko „Loftas“ kieme vasaros sezoną atidariusi terasa muzika kvies mėgautis iki pat rugpjūčio, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio.

Koncerto išvakarėse lankytojai stebėjo pokalbius su muzikantais, kurie šią vasarą pasirodys terasoje. Ant scenos lipo ir apie muziką kalbėjo: „Elnio rago miškas“, „Pilnatys“ ir „Jauti“ grupių nariai. Apie ateinančių mėnesių programą savo mintimis dalijosi ir „Lofto“ šeimininkai Viktoras ir Živilė Diawaros. Pokalbius kuravo Ramūnas Zilnys.

Gražvydo Kaškelio nuotr. /Junior A koncerto akimirka
Gražvydo Kaškelio nuotr. /Junior A koncerto akimirka

Šiandien, birželio 4 d., naujų muzikos atradimų ištroškę lankytojai yra kviečiami į grupių konkursą „Muzikos inkubatorius Novus“. Terasoje varžysis kylantys muzikantai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Dėl patekimo į sekantį etapą kausis net keturios dėmesio vertos grupės: alternatyvaus roko grupė „Iris Tempest“, psichodelinės muzikos kūrėja iš Latvijos – Elizabete Balčus, destruktyvaus hip-hop grupė „John’s Shower Band“ ir alternatyvią muziką kuriantys – „Sintetinė meilė“.

Trečiadienį, birželio 5 d., „LRT Opus terasos“ scenoje netruks rokenrolo, nes pasirodys energingų merginų trijulė „shishi“. Tai viena iš nedaugelio merginų grupių Lietuvoje. Anksčiau scenoje matytos su „Ministry of Echology“, „Umiko“, „Kotori“, „Rok & Dom“, „Elle G“ grupėmis, pirmą koncertą po „shishi“ vardu trejetas sugrojo prieš metus.

Gražvydo Kaškelio nuotr. /Junior A koncerto akimirka
Gražvydo Kaškelio nuotr. /Junior A koncerto akimirka

Na, o ketvirtadienį, birželio 6 d. jūsų lauks nemokamas elektroninės muzikos vakarėlis su gerai pažįstamais vardais: Anna Hanna, Rheeno ir CHEH.

Naujamiestyje įsikūrusioje terasoje skambės ne tik muzika – lankytojai galės mėgautis ir kino seansais bei kitomis pramogomis visai šeimai – nuo vietoje gaminamo maisto, baro ir jaukios aplinkos iki vaikų žaidimų aikštelės ar pripučiamo batuto.

Gražvydo Kaškelio nuotr. /Junior A koncerto akimirka
Gražvydo Kaškelio nuotr. /Junior A koncerto akimirka

„LRT Opus terasa“ – vienintelė vasaros terasa sostinėje, kviečianti kitomis akimis pažvelgti į urbanistinį ir šiltuoju sezonu sužaliuojantį Naujamiesčio rajoną. „Lofto“ vadovai kasmet vadovaudamiesi „urban gardening“ idėja buvusios gamyklos teritorijai suteikia ryškių spalvų ir sukuria jaukumo atmosferą.

Įsikūrusią vos kilometro atstumu nuo Senamiesčio ir Vilniaus traukinių stoties, „LRT Opus terasą“ vilniečiai ir miesto svečiai ras menų fabriko „Loftas“ kieme, Švitrigailos g. 29, Vilniuje.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius