Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 16

Jurga: ketveri metai nuo „Aukso pievos“ iki naujausio albumo

Lygiai prieš ketverius metus, rugsėjo 16 dieną, įvyko solinis dainininkės Jurgos debiutas – buvo išleistas jos pirmasis albumas „Aukso pieva“ ir sostinės muzikos klube „Tamsta“ surengtas šio albumo pristatymo koncertas. Praėjus ketveriems metams Jurga su nekantrumu laukia savo trečiojo albumo „+37° (Goal of Science)“ pasirodymo ir premjerinių koncertų trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.
albumo „+37° (Goal of Science)“ viršelis
albumo „+37° (Goal of Science)“ viršelis / „15min“ nuotr.
Temos: 1 Muzika

Prieš ketverius metus, radijo eteryje karaliaujant dainai „Nebijok“, debiutinės Jurgos kompaktinės plokštelės pradinis tiražas buvo išpirktas per pirmąjį savaitgalį. Iš viso albumą „Aukso pieva“ įsigijo Lietuvai nebūdingas skaičius gerbėjų – 25 000 ir šis skaičius toliau didėja. Šis darbas mūsų šalyje įvertintas visais įmanomais muzikos apdovanojimais ir pernai buvo perleistas su natomis ir akordais.

Albumo „Aukso pieva“ pasirodymą Jurga tuomet vadino pačia svarbiausia diena savo gyvenime, o prie šios kompaktinės plokštelės išleidimo dirbusią komandą – maksimalistais. Kiek vėliau radijo eterį papuošė ir kiti debiutinio albumo hitai: „Aukso pieva“, „Galbūt“, „Aš esu tiktai jei tu esi“ ir „Saulė vandeny“.

2007 metų pavasarį pasirodęs albumas „Instrukcija“ įtvirtino Jurgą, kaip savarankišką kūrėją ir vieną lietuviškos muzikos scenos lyderių. „Instrukcija“, „Smėlio žmonės“, „5th Season“, „Angelai“ tapo didžiausiais šio albumo hitais. Šią plokštelę savo kolekcijose turi 17 000 muzikos gerbėjų ir jų skaičius taip pat toliau auga.

„Instrukcija“ atnešė Jurgai pirmuosius įvertinimus užsienyje – MTV apdovanojimą, pergalę Baltijos dainų festivalyje Švedijoje, Nr. 1 hitą Vengrijoje, o prieš kelias savaites dainos „Smėlio žmonės“ ir „5th Season“ laimėjo „Just Plain Folks“ apdovanojimus JAV. Šis albumas padovanojo du kompaktinius singlus – MTV pergalę švenčiantį „5th Season“ ir kelionę į Afganistaną primenantį „Sandman‘s Child“.

Kalbėti apie spalio pradžioje pasirodysiantį naująjį albumą „+37° (Goal of Science)“ dainininkė nėra linkusi daug, nes, jos nuomone, klausytojai jį gali įvertinti objektyviau. Visgi naująjį albumą Jurga apibūdintų kaip brandų ir vientisą, o jo dainas vadina atviromis ir sukurtomis su entuziazmu. „Ankstesni albumai buvo daugiau dainų rinkiniai, šiame taip pat yra įvairių stilių ir nuotaikų, tačiau jis yra vientisas nuo pradžios iki galo“, – sakė dainininkė.

Jurgos teigimu, „Aukso pievos“ pasirodymas buvo jos svajonė, albumas „Instrukcija“ – žingsnis į priekį, naujasis albumas – dar vienas žingsnis į priekį, ir nemažas. „Šio albumo pasirodymo laukiu labiausiai“, – nekantrumu išsiduoda Jurga. Ankstesnis jos albumas buvo išleistas prieš dvejus su puse metų, tad, pasak dainininkės, ji pasiilgo jausmo, kai gimsta ir savo gyvenimą pradeda naujos dainos.

Prie naujojo albumo atsiradimo prisidėjo ir Jurgos grupės muzikantai – kelioms naujoms dainoms aranžuotes sukūrė gitaristas Romas Rainys, klavišininkas Marius Leskauskas ir būgnininkas Vytis Vainilaitis. Naujasis Jurgos radijo singlas „Rykliai ir vilkolakiai“, jau sulaukęs didelio radijo stočių susidomėjimo, tapo didžiausiu dainininkės hitu per pastaruosius dvejus metus ir deramai pristato Jurgos ir grupės sugrįžimą su nauja programa.

Naujasis Jurgos albumas „+37° (Goal of Science)“ parduotuvėse pasirodys spalio 1 dieną. Šio albumo pristatymo koncertai vyks spalio 10 dieną Vilniuje, Teatro arenoje, spalio 17 dieną Klaipėdoje, Žvejų rūmuose, ir spalio 24 dieną Kaune, VDU salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius