Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 09 21

Jurga Šeduikytė atskleidė, apie ką bus naujausias jos albumas

Viena geriausių Lietuvos atlikėjų Jurga Šeduikytė nenustoja stebinti publikos ir penktadienį vykusiame koncerte, skirtame „Šiaulių dienoms 777“, atliko pusantros valandos trukusią programą, paruoštą būtent Šiauliams. Koncerte, kurio metu pristatytos dainos iš naujausio atlikėjos albumo „Breaking the line“, kartu su atlikėja pasirodė Gediminas Gelgotas ir Leonas Somovas.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Renginio organizatorių nuotr.

Albumo dainų įkvėpimo šaltiniu tapo visiems žinomi kino filmai: „Melancholija“ (rež. Larsas Von Trieras), „Kovos klubas“ (rež. Davidas Fincheris), „Pradžia“ (rež. Cristopheris Nolanas) ir kt.

„Filmai, įkvėpę dainas, buvo sunkūs ir tamsūs, o dainos išėjo šviesios. Pirmoji daina, kuri inspiravo albumo idėją, buvo sukurta pagal filmą „Melancholija“. Dėl bendro išsilavinimo ir emocinio pasaulio patikrinimo šį filmą verta pasižiūrėti kiekvienam. Gerbiu žmones, kurie sugeba sukurti filmus, įkvepiančius kūrybai“, – teigė atlikėja.

Būsimas J.Šeduikytės albumas taip pat turės visas dainas jungiančią temą. Kaip ir albume „Breaking the line“, kito albumo dainų įkvėpimo šaltiniu taps kino filmai.

„Manau, kad tema yra iššūkis kūrėjui, bet tai padeda išreikšti kažką daugiau, nei iki tol žinojai“, – sakė atlikėja.

Pasak pašnekovės, vaizdas pastaruoju metu turi didelės įtakos jos kūrybai, todėl ir būsimasis albumas bus kuriamas pagal kino filmus. Albumui buvo pasirinkta kiek banali ir tuo pačiu labai sudėtinga meilės tema. Vienas iš filmų, įkvepiančių būsimąjį atlikėjos albumą, yra Japonų režisieriaus Yojiro Takita filmas „Išėjusieji“.

„Tik pradėjusi žiūrėti tuos filmus supratau, kad meilė yra vienas svarbiausių dalykų ir meilė yra labai plati tema. Nuo aistros iki meilės tėvams, meilės pasauliui, aplinkai, žmonėms“.

Savo kūryba atlikėja nori perduoti žmonėms nuotaiką, lydinčią ją kūrybos metu. O ji tik šviesi ir gera. „Turi pagauti tai, kas tvyro ore ir šiek tiek pakelia žmogų nuo žemės. Man yra labai svarbus dialogas su žmonėmis ir noriu sukelti tik teigiamas emocijas“.

Renginio organizatorių nuotr./Jurga `eduikytė
Renginio organizatorių nuotr./Jurga Šeduikytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius