Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 08

Jurga Šeduikytė išvyko į koncertinį turą Kinijoje

Viena populiariausių Lietuvos atlikėjų Jurga Šeduikytė vasario 6 dieną išvyko į koncertinį turą Kinijoje. Beveik dvi savaites truksiančioje kelionėje dainininkė surengs šešis pasirodymus skirtinguose šalies miestuose. Jurga – pirmoji lietuvių populiariosios muzikos atlikėja, koncertuosianti didžiausioje Azijos šalyje.
Jurgos Šeduikytės koncertas Valdovų rūmuose
Jurgos Šeduikytės koncertas Valdovų rūmuose / Ryčio Šeškaičio nuotr.

„Dovanoti savo muziką rytų šalių gyventojams norėjau dar savo karjeros pradžioje. Taigi man ši išvyka yra dešimties metų svajonė. Manau, kad turiu ką pasakyti Kinijos klausytojams“, – pasakoja dainininkė.

2007 metais MTV geriausia Baltijos šalių atlikėja pripažinta Jurga koncertuos svarbiausiuose Kinijos miestuose: Pekine, Šanchajuje, Tianzine, Nankine, Hefėjuje bei Hangdžou.

„Koncertai vyks teatrų salėse, prestižiškiausiuose klubuose bei žymiausių pasaulio muzikų pamėgtose koncertų salėse. Dar dabar negaliu patikėti, kad tai yra realu“,– teigia atlikėja.

Viešnagės metu Jurgos Šeduikytės laukia ne tik šeši skirtingi pasirodymai, bet ir interviu Kinijos žiniasklaidos atstovams.

„Koncertų organizatoriai puikiai rūpinasi turo reklama. Net tris pasirodymus transliuos kinų televizija, o mano dainos jau sausio mėnesį skambėjo svarbiausiose radijo stotyse. Turu besirūpinanti agentūra informavo, jog susidomėjimas mumis ir mūsų muzika labai didelis“, – pasakoja Jurga.

Jurgos Šeduikytės gastrolių Kinijoje reklaminis plakatas
Jurgos Šeduikytės gastrolių Kinijoje reklaminis plakatas

Kinijos klausytojus atlikėja ketina supažindinti ne tik su populiariausiais savo kūriniais, bet ir su mūsų tautos kultūriniu paveldu – sutartinėmis – bei populiaria kinų daina.

„Keliausiu kartu su jaunu elektroninės muzikos duetu „SillyCut“. Ši grupė taip pat koncertuos Kinijoje. „SillyCut“ narė, išskirtiniu balsu apdovanota Berta Timinskaitė sutiko su manimi atlikti lietuvių liaudies sutartinę, o kiekvieną pasirodymą baigsiu dainuodama kinų kalba. Tai – netikėtas siurprizas klausytojams ir pagarba visiems, atklydusiems į koncertus“, – sako Jurga.

Jurgos Šeduikytės ir dueto „SillyCut“ koncertinį turą Kinijoje padėjo suorganizuoti Lietuvos kultūros atašė Kinijoje, iš dalies parėmė Lietuvos kultūros institutas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius