-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 27

Kaip muzika veikia gyvenimą ir seksą?

Jei žmonės renkasi klausytis tokias dainas, kurių tekstas yra grubus ir su seksualinėmis užuominomis, visai gali būti, kad po kurio laiko tai atsilieps ir intymiam gyvenimui.
Plokštelė
Plokštelė / 15min.lt nuotr.

Tuo tarpu paaugliai, kurie mėgsta nešvankias ir nepadorias dainas, tikėtina, pradės lytinius santykius anksčiau nei tokios muzikos nesiklausantys jų bendraamžiai. Tačiau tam tikra muzika gali ne tik pakenkti, bet ir išvaduoti nuo ligų ar sunkių priklausomybės formų.

Sociologiniai tyrimai patvirtina, jog paaugliai, agresyvios muzikos mėgėjai, pradėdavo lytinius santykius gerokai anksčiau nei kiti tokio pat amžiaus jaunuoliai, rašo lady.mail.ru.

Mokslininkai atsisako įvardinti konkrečias dainas, kurias nurodė ankstyvą seksualinį gyvenimą propaguojantys mažamečiai. Tačiau tyrėjai pažymi, jog tai yra dainos, kuriose seksas įvardijamas kaip fizinis, o ne emocinis ar su meile susijęs aktas. Labai dažnai tokiose dainose skambėdavo žodžiai, susiję su prievarta ir grubiu seksualiniu elgesiu.

Suaugusieji, kurie automobiliuose, asmeniniuose grotuvuose ar laisvalaikiu namuose nevengia pasiklausyti ko nors „aštresnio“, yra labiau linkę į grubų ir agresyvų seksą. Jausmingumas yra nustumiamas į antrą planą, o lytiniai malonumai yra traktuojami kaip fizinis veiksmas ir nieko daugiau. Apie jokią romantiką negali būti nė kalbos.

Sociologiniai tyrimai patvirtina, jog paaugliai, agresyvios muzikos mėgėjai, pradėdavo lytinius santykius gerokai anksčiau nei kiti tokio pat amžiaus jaunuoliai.

Tačiau muzika veikia ne tik žmonių seksualinį elgesį.

Didžiojoje Britanijoje jau kurį laiką sunkiomis priklausomybės formomis sergantys žmonės yra gydomi mušamųjų instrumentų muzika. Kai kurie medikai tvirtina, jog iš tikrųjų po tokių seansų nelaimėliai pasitaisydavo.

Ir tai dar ne viskas. Pasirodo, jog muzika gali pagydyti net autizmą ar psichikos ligas, kurias daktarai būtų linkę vaikyti vaistais. Net mirtinai sergantys žmonės ir tie, kurie negali atsikelti iš lovų dėl sunkaus paralyžiaus, gali tikėtis pagerėjimų po tam tikrų muzikos seansų.

Tai gali skambėti kiek keistai ir neįtikėtinai, tačiau praktika rodo, jog muzika žmogaus gyvenime ne tik pakelia nuotaiką ar nukreipia mintis tam tikra linkme. Muzika, dainos ir ritmas gali gydyti arba kenkti. Žinoma, kiekvieną tai veikia skirtingai.

Britanijos laikraščiai rašo, kaip mušamųjų instrumentų garsais yra gydomi žmonės. Apie jokias blogybes šiuo atveju nekalbama. Muzika padeda pasijusti geriau.

Sunkia alkoholizmo forma serganti moteris jau kurį laiką gydoma mušamųjų instrumentų garsais. Anot britės, kai ji pateko į kliniką, kurioje gydo nuo alkoholizmo, pirmosios detoksikacijos dienos buvo nepakeliamos. Ir tik po to, kai moteris ėmė lankyti mušamųjų terapijos kursą, jos kančios tapo lengvesnės, o galva šviesesnė. „Supratau, kad noriu gyventi kitaip, visi mano pojūčiai pasikeitė.“ – teigė nuo alkoholizmo kentėjusi moteris.

Ir kol skeptikai besigydančius muzika arba kenčiančius nuo jos padarinių bado pirštais, mokslininkai ir medikai tvirtina, kad muzika – galingas ginklas žmogaus gyvenime. Jis gali apsaugoti nuo gausybės negalavimų, bet gali ir rimtai pakenkti.

Taip yra todėl, kad ritmo jausmas ir muzikalumas žmonėms yra įgimtas. Esti įrodymų, jog muzikos ritmą jaučia ir į jį reaguoja net vaisius motinos įsčiose.

Muzikos garsai gali taip veikti žmonių sąmonę ir būseną, jog, kaip minėta anksčiau, sukelia agresiją, keičia seksualinio gyvenimo įpročius, verčia organizmą mobilizuotis ir sveikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius