Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 24

Kalėdos su Macy Gray: trys į Vilnių atvykstančios JAV žvaigždės įrašyti šventiniai hitai

Kitų metų vasario 26-ąją Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje koncertuosianti amerikiečių dainininkė Macy Gray žino, kad muzika – viena geriausių Kalėdų dovanų. Išskirtinio balso tembro vokalistė yra įrašiusi net kelias dainas, skirtas gražiausioms žiemos šventėms.
Macy Gray
Macy Gray / „Live Nation“ nuotr.

Kalėdų tema – populiari tarp muzikos žvaigždžių. Kasmet prekyboje pasirodo dešimtys muzikos albumų, kuriuose žymūs atlikėjai įrašo žinomas kalėdines dainas. Pavyzdžiui, šiuo metu JAV „topuose“ puikuojasi grupės „Pentatonix“ išleistas albumas „That's Christmas To Me“, o anksčiau tokius įrašus yra išleidę Bobas Dylanas, Rodas Stewartas, Celine Dion, Kelly Clarkson, Michaelas Buble ir nesuskaičiuojama daugybė kitų atlikėjų.

Pirmą sykį į Lietuvą atvyksianti Macy Gray taip pat mėgsta dainuoti populiarias kitų sukurtas dainas – pavyzdžiui, 2012-aisiais išleido albumą „Talking Book“, kuriame įrašė visas dainas iš taip pat pavadinto Stevie Wonderio disko, o 2012-aisiais – albumą „Covered“, kuriame sudainavo „Metallica“, „Radiohead“, „Eurythmics“, „Arcade Fire“ ir kitų muzikos žvaigždžių hitus.

Kalėdinio albumo ji iki šiol nėra išleidusi, tačiau įrašė net kelias švenčių sezonui skirtas dainas. Kelias iš jų tikrai verta išgirsti, belaukiant gražiausių žiemos švenčių.

„This Christmas“. Macy Gray 2001-aisiais šią dainą įrašė labdaros albumui „A Very Special Christmas 5“, už kurį gautas pelnas buvo skirtas parolimpinėms žaidynėms. Albume kalėdines dainas taip pat įrašė Wyclefas Jeanas, Stevie Wonderis, Jonas Bon Jovi, Dido ir kiti garsūs atlikėjai. Vis dėlto būtent Macy Gray įrašyta daina šiame rinkinyje atsidūrė pirmuoju numeriu. 1970-aisiais šį kūrinį įrašė soulo žvaigždė Donny Hathaway, vėliau dainavo „Destiny's Child“, Aretha Franklin, Cee-Lo Greenas, tačiau Macy versija laikoma viena geriausių.

VIDEO: This Christmas - Macy Gray.

„Santa Baby“. Ši Macy Gray įrašyta daina 2003-aisiais skambėjo kino filme „Monos Lizos šypsena“. Filmas akimirksniu pateko į istoriją dėl to, kad pagrindinei jo žvaigždei Juliai Roberts buvo sumokėti 25 milijonai JAV dolerių – tuo metu rekordinis moteriai aktorei skirtas honoraras. Tačiau melomanai mėgavosi ne tik filmu, bet ir jo garso takeliu, kuriame skambėjo Sealo, Tori Amos, Kelly Rowland, Barbros Streisand ir kitų dainininkų balsai. Macy šį kartą atlieka 1953-aisiais sukurtą kalėdinę dainą „Santa Baby“, kurią išgarsino legendinė atlikėja Eartha Kitt.

VIDEO: Macy Gray - Santa Baby

„Winter Wonderland“. Tai vienintelis Macy įrašytas kalėdinis kūrinys, įtrauktas į jos geriausių dainų albumą „The Very Best Of Macy Gray“. Tai rodo, jog pati dainininkė labai vertina šį savo įrašą, kuris pirmą sykį buvo išleistas kaip singlo „Sexual Revolution“ papildomas kūrinys. Beje, 2008-aisiais daina „Winter Wonderland“ buvo panaudota prekybos tinklo „Marks & Spencer” reklamoje ir pakilo į Didžiosios Britanijos „topus“. Daina sukurta dar 1934-aisiais, jos versijas yra įrašę per 200 populiarių atlikėjų.

VIDEO: Macy Gray - Winter Wonderland

Hitu „I Try“ prieš penkiolika metų išgarsėjusios Macy Gray pirmoji viešnagė Lietuvoje sulaukė didelio melomanų ir muzikantų susidomėjimo – dar prieš Kalėdas parduota daugiau nei pusė bilietų į šios muzikos žvaigždės koncertą.

Bandydami nusakyti Macy Gray stilių, sutrinka ir labiausiai patyrę kritikai. Jos įrašuose galima rasti džiazo, eksperimentinio soulo, ritmenbliuzo, fanko, disko, net alternatyvaus roko elementų. Pati dainininkė savo kūrybą vadina tiesiog „muzika brandžiai publikai“.

Vilniuje Macy atliks gyvo garso koncertą su muzikantų grupe. Pasirodymų kokybei išskirtinį dėmesį skirianti atlikėja pati rinkosi renginio vietą iš kelių jai pasiūlytų variantų.

„Compensa“ salė buvo pasirinkta dėl gerų akustinių savybių – daugybės komplimentų jau sulaukusi nauja koncertų vieta leis puikiai atsiskleisti visoms unikalaus Macy Gray balso spalvoms.

„Live Nation Lietuva“ nuotr./Macy Gray
„Live Nation Lietuva“ nuotr./Macy Gray

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius