Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 17

Karklės jaunų grupių konkursą laimėjo „Blues Berries“

Penktadienį, pirmąją festivalio „Karklė Live Music Beach“ dieną, vyko tradicinis jaunų grupių konkursas „Golden Fish“. Šiemet jame dalyvavo dešimt kolektyvų, iš kurių į finalinį etapą pateko keturios grupės: „Q Art“, „Blues Berries“, „Evolution“ ir „Acoustic Missiles“.
„Blues Berries“
„Blues Berries“ / „Karklė Live Music Beach“ nuotr.

Pagal taisykles, visi konkurso dalyviai turėjo pristatyti 15 minučių programą ir savo sugebėjimais bandyti įtikinti komisiją, kad būtent jie verti nugalėtojų vardo.

Šių metų komisiją sudarė Klaipėdos jaunimo teatro aktorė, dainininkė Evelina Šimelionienė, šiuolaikinio elektroninio roko grupės „Royce“ lyderis Ilja Gutinas ir komisijos pirmininkas, muzikos agentūros „M.P.3.“ vadovas Vaidas Stackevičius.

Pagrindinis konkurso prizas komisijos sprendimu atiteko grupei „Blues Berries“. Ji laimėjo pagrindinį prizą – galimybę kitais metais koncertuoti pagrindinėje festivalio programoje bei tiesioginį bilietą į muzikinio šou „X Faktorius“ antrąjį etapą. Tradiciškai grupė iš komisijos pirmininko rankų atsiėmė ir konkurso simbolį – autorinę „Golden Fish“ statulėlę.

„Jaunoms grupėms sunku surasti savo auditoriją. Ir kiekvienas toks būdas išlįsti, gauti dėmesio, visa tai yra gerai. Karklė šaunuolė, kad kreipia dėmesį į jaunas grupes. O šio konkurso vertę parodo prieš tai laimėjusios grupės, kurios yra matomos ir koncertuoja“, – po konkurso kalbėjo komisijos pirmininkas Vaidas Stackevičius

„Šiemet komisijos nuomonė išsiskyrė ir buvo arši kova tarp labai skirtingų grupių „Evolution“ ir „Blues Berries“. Bet pastarosios pasirodymas buvo labai įtaigus ir užburiantis. Tai ir lėmė pergalę konkurse“, – sakė V.Stackevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidas Stackevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidas Stackevičius

Konkursas kasmet pritraukia daug talentingų menininkų, siekiančių parodyti savo unikalumą bei sugebėjimus festivalio scenoje. „Golden Fish“ pasižymi tuo, jog neturi išskirtinių kriterijų dalyvaujantiems kolektyvams. Svarbiausias kriterijus – pasirodyti gyvai ir originaliai.

Dar 2014 metais pirmąkart surengtas konkursas kiekvienais metais padeda pradedančioms grupėms prasiveržti į didžiąją Lietuvos sceną. Savo karjerą Karklėje pradėjusios grupės „Z on A“, „Wolfsome“, „Black Biceps“ jau džiaugiasi sėkme ir toliau skinasi kelią į gerbėjų širdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius