Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 15

Kazimieras Likša – apie su orkestru atliktą kūrinį, artėjančią tėvystę ir naują etapą

Ketvirtadienį 15min tiesioginėje transliacijoje atlikėjas Kazimieras Likša pasidalijo savo ilgai brandintu kūriniu „Pasilik su manimi“, kurį gyvai įrašė su orkestru. Kartu 15min kalbintas atlikėjas papasakojo apie savo naują muzikinio ir asmeninio gyvenimo etapą – netrukus pasitiksiančią tėvystę, darbą su dokumentinių filmų takeliais ir ateityje pasirodysiantį albumą.

Atlikėjas Kazimieras Likša per visą karantino laikotarpį buvo susitelkęs į savo naujausią kūrybą: per pastaruosius pusę metų pristatė 4 dainas iš būsimo albumo, o dabar dalijasi nauju projektu, kuris, pasak Kazimiero, jam pačiam kelia jaudulį, pasididžiavimą ir džiaugsmą. Tai – gyvas dainos „Pasilik su manim“ vaizdo įrašas.

15min tiesioginėje transliacijoje pristatęs savo kūrybos vaisių atlikėjas pasidalijo ir kitomis patirtimis – pasakojo apie savo dabartines veiklas, darbą su dokumentiniais filmais, svajones, artėjantį albumą ir ypač laukiamą tapimą tėčiu birželio mėnesį.

Visą pokalbį su K.Likša galite pamatyti čia:

VIDEO: Premjera: Kazimiero Likšos naujausias kūrinys „Pasilik su manim“ su orkestru

„Tie, kurie man yra artimiausi, ne kartą iš manęs yra girdėję, kad svajoju vieną dieną surengti koncertą su visu visu simfoniniu orkestru. Nejučiomis pastarąjį penkmetį, matyt, vienu ar kitu etapu vis tiek tikslingai link to ir judu.

Viskas prasidėjo nuo kamerinės programos su styginių kvartetu 2017-aisias metais. Tai – ypatinga programa, kuri kas kartą sukelia didelį publikos susidomėjimą ir jautrų įsiklausymą. Tačiau visuomet žinojau, kad mano kuriamą muziką tikrai pilnai išpildytų visas orkestras.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Kazimieras Likša
Ryčio Šeškaičio nuotr./Kazimieras Likša

Tikiu, kad šis projektas ir dainos pristatymas yra dar vienas žingsnis artyn šios vizijos įgyvendinimo. Galiu pasakyti tik tiek, kad yra didžiulė garbė scenoje stovėti su tiek daug savo srities žinovų.

Filmavimo metu besibaigiant dainai aš atsisuku į visą komandą ir negaliu nuslėpti džiaugsmo, kai matau tokį būrį žmonių, kuris juda tuo pačiu ritmu ir kuris taip įsijautęs atlieka mano mintyse kažkada užgimusią dainą. Kas kartą klausydamas jaučiu šiurpuliukus ir esu be galo laimingas, kad visas mano darbas su muzika man leido atkeliauti iki šio momento. Labai laukiu, kur visa tai toliau nuves“, – neslepia džiaugsmo Kazimieras Likša.

VIDEO: Kazimieras Likša - Pasilik su manim

Prie įprastos klausytojams Kazimiero Likšos ritmo grupės prisijungė Jievaro Jasinskio suburtas styginių ir pučiamųjų orkestras, Kristinos Žaldokaitės vadovaujamas „Vilnius voices“ choras, filmavimo komanda „Scuare“, ne per seniausiai susišlavusi visus įmanomus apdovanojimus su grupės Solo ansamblis klipu „Dansingas“, apšvietimo komanda „Jaga LT“ bei žymiausias jaunosios kartos garso operatorius Jurgis Stasikėlis, o Kazimiero bičiuliai iš „Dūmų fabriko“ suteikė erdvę filmavimui.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Kazimieras Likša
Ryčio Šeškaičio nuotr./Kazimieras Likša

„Esu dėkingas kiekvienam, kuris prisijungė prie šio projekto. Visi buvo tokie geranoriški ir tokie laimingi viso proceso metu, kad negaliu nupasakoti žodžiais jausmo, kurį jaučiau filmavimo aikštelėje. Su tokiais profesionalais užmiršti savo neužtikrintumą ir baimę. Visi žmonės susijungė į vieną visumą ir sukūrė labai gražų ir stiprų darbą“, – pasakojo atlikėjas.

„Pasilik su manim“ gyvas dainos atlikimo vaizdo įrašas yra dar vienas žingsnis link naujausio Kazimiero Likšos albumo „Metamorfozės“. Pasak muzikanto, albumas jau turėjo būti išleistas ir pristatytas gerbėjams, tačiau pandemija planus koreguoja ir tenka prisitaikyti prie naujų aplinkybių.

Tačiau Kazimieras džiaugiasi, kad šios laikmečio improvizacijos veda link tokių projektų kaip šis. „Labai tikiuosi, kad jau vėliausiai šį rudenį galėsiu visiems klausytojams pristatyti pilną albumą. To laukiu jau labai ilgai ir tai tikrai įvyks“, – pasakojo Kazimieras Likša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius