-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 07

Kazimieras Likša koncertų turą pradėjo pilnutėlėje Šv. Kotrynos bažnyčioje

Muzikos autorius ir atlikėjas Kazimieras Likša lapkričio 6 d. vakarą pakvietė į koncertą su styginių kvartetu. Pilnutėlėje Šv. Kotrynos bažnyčioje vykęs pasirodymas pradėjo atlikėjo koncertų turą po Lietuvą.
Kazimiero Likšos koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje akimirkos
Kazimiero Likšos koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje akimirkos / Ryčio Šeškaičio nuotr.

K.Likša neslėpė džiaugsmo, kad pirmasis turo koncertas pavyko ir tvirtino, kad nekantriai laukia pasirodymų Kaune ir Klaipėdoje.

„Labai džiaugiuosi pavykusiu koncertu ir noriu padėkoti visai komandai, prisidėjusiai prie jo įgyvendinimo, – po koncerto sakė atlikėjas. - Pastarąjį kartą Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertavau berods prieš šešerius metus su grupe „Karma“. Buvo labai gera grįžti ir surengti čia solo koncertą. Žiūrovai buvo fantastiški.“

Ypatinga koncerto viešnia

Koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje prie K.Likšos prisijungė ypatinga viešnia. Atlikėjas į sceną pakvietė dainininkę Moniką Linkytę – pirmąkart gyvai koncerte buvo atlikta bendra jų daina „Perfect Time“.

Evelinos Sabaliauskaitės ir Luko Grušecko nuotr. /Monika Linkytė
Evelinos Sabaliauskaitės ir Luko Grušecko nuotr. /Monika Linkytė

„Aš nemeluosiu jums. Šiandien jaučiu nepatogų liūdesį. Bet net ir tada, kai šypsena reikalauja pastangų, o akys išduodančiai skrodžia per kūną, visad primenu sau: šiandien tikrai buvo nors vienas dalykas, už kurį esu dėkinga, kuris džiugina. Nežinau, ar girdėjote, bet su Kazimieru Likša mes išleidome dainą „Perfect Times“ ir šiandien kartu ją atlikome Kotrynos bažnyčioje. Muzika... ir mano siela nors po truputį gyja“, – po pasirodymo instagrame mintimis pasidalijo M. Linkytė.

Bendra daina sulaukė didelės sėkmės

Bendrą kūrinį su M.Linkyte pristatęs K.Likša džiugiasi palankia klausytojų reakcija. „Perfect Time“ yra pirmoji angliška daina jo solo karjeroje. Ją jis parašė prieš keletą metų.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Kazimiero Likšos koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje akimirkos
Ryčio Šeškaičio nuotr./Kazimiero Likšos koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje akimirkos

„Esu labai laimingas, kad daina sulaukė tokių šiltų reakcijų. Tikiu, kad mūsų duetas buvo kiek netikėtas, bet iki šiol nė viena iš mano sukurtų dainų nepasiekė tokių rezultatų, – sakė K.Likša. - Per labai trumpą laiką kūrinys buvo perklausytas daugiau nei 100 tūkst. kartų, todėl smagu, kad šią dainą kartu su Monika galėjome atlikti koncerte Vilniuje.“

Vieno etapo pabaiga ir naujo pradžia

Prieš paskelbdamas apie koncertų turo pasirodymus, K.Likša teigė, kad akustiniai koncertai yra puiki galimybė užbaigti vieną ir pradėti kitą etapą.

„Akustinė, o gal labiau kamerinė, programa su styginiais visuomet yra ypatingas įvykis. Nepamenu kitų koncertų, kuomet visa publika yra tokia susikoncentravusi į kiekvieną garsą, kuris sklinda iš šių instrumentų, – besiruošdamas turui sakė atlikėjas. - Šiais metais išleidau savo antrąjį solo albumą „Tavo mylimiausia daina“ ir pamaniau, kad nėra geresnio būdo užbaigti šio albumo etapą koncertiniu turu per Lietuvą kartu su styginiu kvartetu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius