-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 19

Klausytojų širdis užkariaujantį kaunietį Karolį Buržinską kurti muziką įkvėpė meilė

Kaune gyvenantis ir dirbantis Karolis Buržinskas (30) – ketvirtos kartos kompozitorius Barkauskų šeimoje, iš kurios kilusi vaikino mama. Tad nenuostabu, kad Karolis be muzikos gyventi negali. Šiuo metu jis dirba kompozitoriumi „Apollo Music“ ir garso režisieriumi, o laisvalaikiu kuria muziką.
Karolis Buržinskas
Karolis Buržinskas / Aurimo Sapolo nuotr.
Temos: 1 Muzika

Kaip pasakojo Karolis Buržinskas, jo ryšys su muzika yra genuose: „Aš nuo vaikystės rašinėju įvairius eilėraštukus. Vėliau nuo antros klasės grojau akordeonu, bet nelabai jis man buvo prie širdies, nes labiau norėjau groti pianinu, tačiau tėvas pasakė, kad turime akordeoną, o klavišai yra tokie patys kaip ir pianino – teko nusileisti. Nebaigiau mokslų muzikos mokykloje, bet per tą laiką įgijau šiek tiek žinių. Paskui parsisiunčiau įvairių programėlių internetu ir po truputį pradėjau mokytis, savarankiškai pradėjau kurti. Tai darau jau beveik dešimt metų.“

Muzikos gerbėjai gali internete džiaugtis nemokamu K.Buržinsko albumu, kuris, anot pašnekovo, gimė visai spontaniškai ir truko parašyti vos savaitę. Karolis teigė, kad albume skambanti džiazo ir klasikinės muzikos sintezė netrukus sulaukė dėmesio ir šiltų klausytojų atsiliepimų.

Klausykite, komentuokite, įvertinkite!

VIDEO: Karolis Buržinskas – „Everyone Has Changed“

Kas įkvepia K.Buržinską kūrybai? „Manau, kad ne tik muzikantui, bet ir kiekvienam iš mūsų yra svarbi meilė. Ji tarsi nesibaigiančios energijos šaltinis, kaip baterija – jos netekę ar atsisakydami prarandame norą kurti, augti, kilti. Taip ir gimė mano muzika.

Mano gyvenime atsirado jauna, talentinga ir be galo graži panelė Greta Osecka. Tuo metu buvau atsidūręs gana beviltiškoje situacijoje, bet visa tai jai buvo nė motais. Per kelis mėnesius ji ištraukė mane iš visų negandų. Svarbiausia, kad atsirado noras sėsti ir sukurti kažką be galo jausmingo.

„Everyone Has Changed“ – nuoširdus darbas, nes nesistengiu nei įtikti, nei patikti. Tai tiesiog jausmų iškrova. Dalinuosi šia muzika nemokamai, nes bet kokiu atveju, šie jausmai yra neįkainuojami“, – portalui Žmonės.lt pasakojo atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Karolis Buržinskas su drauge Greta Osecka
Asmeninio albumo nuotr./Karolis Buržinskas su drauge Greta Osecka

„Man labai malonu, kad esu klausomas ir vertinamas. Taip yra tikriausiai todėl, kad nesistengiu nieko retušuoti – esu toks, koks esu. Gerbėjų ratas gal ir nėra didelis, bet jis tikras“, – kalbėjo Karolis.

Jurijaus Azanovo nuotr./Albumo viršelis
Jurijaus Azanovo nuotr./Albumo viršelis

Paklaustas, ar neketina hobį paversti savo pragyvenimo šaltiniu, Karolis buvo skeptiškas ir teigė, kad iš to pragyventi neįmanoma. „Turėjau grupę, ją išlaikyti reikėjo nemažai išlaidų, tai jei noriu turėti profesionalius muzikantus, toks dalykas neatsiperka. Jei nori turėti kokybišką produktą – viskas kainuoja. Šiaip gyvenime turiu didžiulę aistrą audioknygoms. Esu vienas iš labai nedaugelio autorių, kurie kuria autorines knygas. Neseniai padedamas Žilvino Žvagulio ir jo šaunaus kolektyvo „Zuzi Record“ išsileidau audio knygą „Metropolis: Trilogija“, – džiaugėsi kūrėjas.

Anot K.Buržinsko, kūryboje jį įkvepia ir žavi japonų muzika. Kaip pasakojo vaikinas, seniau Lietuvoje menininką auklėdavo būti išskirtiniu, tačiau su laiku visi supanašėjo, nes viskas remiasi į pinigus, kūryba tampa šabloninė ir visų panaši  – dingsta savitumas.

Aurimo Sapolo nuotr./Karolis Buržinskas
Aurimo Sapolo nuotr./Karolis Buržinskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius