Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 03

Koncerto Šiauliuose metu E.Kučinskas pagerbė V.Noreikos atminimą aplodismentais

Šiauliuose jubiliejinis „Edmundo Kučinsko Šou“ turas prasidėjo liūdna nata – taip jau nelemtai sutapo, kad tos pačios dienos rytą Anapilin iškeliavo maestro Virgilijus Noreika. Renginio vedėja Edita Mildažytė, E.Kučinsko prašymu, susirinkusiuosius pakvietė maestro atminimą pagerbti ne tradicine tylos minute, o garsiomis ovacijomis.
Edmundas Kučinskas ir Edita Mildažytė
Edmundas Kučinskas ir Edita Mildažytė / A.Staponkaus nuotr.

„Artistui nėra malonesnio garso nei plojimai“, – sakė E.Mildažytė aidint aplodismentams „Šiaulių arenoje“.

Vis dėlto, gyvenimas tęsiasi ir E.Kučinsko 45-erių metų scenos jubiliejui skirtas koncertas prasidėjęs neplanuotai nelinksmai, tęsėsi taip, kaip ir E.Kučinskui įprasta – su geriausiomis dainomis, pilna krūtine, prasmingomis kalbomis ir puikia susirinkusiųjų nuotaika. Sekmadienį „Edmundo Kučinsko Šou“ atkeliauja į sostinės „Siemens“ areną, kovo 17 d. – į Klaipėdą „Švyturio“ areną ir pasibaigs kovo 18 d. Kaune „Žalgirio“ arenoje.

Iš gausios daugiau nei 300 kūrinių diskografijos E.Kučinskas savo jubiliejiniams šou atrinko 23 kūrinius. „Sukau smegenis, ką pasirinkti“, – prisipažino jis. Ir didžiausias klausimas čia buvo ne ką dainuoti, o ko nedainuoti. Koncertas su pertrauka truko beveik 3 valandas ir susirinkusieji tikrai buvo daugiau nei laimingi išgirdę ir senus, beveik liaudies dainomis tapusius, ir visiškai naujus kūrinius. Skambėjo ir naujausias kūrinys, kurį E.Kučinskas skyrė savo a.a. mamai.

A.Staponkaus nuotr./Edmundas Kučinskas
A.Staponkaus nuotr./Edmundas Kučinskas

„Manęs visada per balius prašo padainuoti ir aš į tuos dainavimus, žiūriu kreivai. Tačiau kartą pamaniau, kad reikia parašyti dainą-palinkėjimą ir gimė daina, kuri tapo labai populiari, nors ir gana rimta“, – vieną populiariausių savo kūrinių „Už strazdo giesmę“ pristatė E.Kučinskas.

Šis dainininkas visada sako, kad nemėgsta kalbėti apie save, o mieliau siūlo pasiklausyti dainų, kuriose sudėta visa tiesa. „Tačiau yra viena daina, kurioje aš tikrai meluoju“, – prisipažino dainininkas pristatydamas kūrinį „Galiojimo laikas“. „Mano galiojimo laikas nesibaigs, kol šioje žemėje vaikščiosiu“, – tęsė energingasis E.Kučinskas.

A.Staponkaus nuotr./Edmundas Kučinskas
A.Staponkaus nuotr./Edmundas Kučinskas

Koncerte skambėjusios dainos tikrai apėmė visą 45-erių metų E.Kučinsko sceninę biografiją. Nuo „Nerijos“ laikų hito „Tai, ką man davė pasaulis“ iki vos pusmetį skaičiuojančio kūrinio sėkmingai renkančio peržiūras „Youtube“ – „Raudonom rožėm sninga“.

Dalį E.Kučinsko paslapčių susirinkusiems atskleidė jo brolis Rimvydas. Jis pasakojo, kad vaikystėje Edmundas buvo ne tik muzikantas, bet ir puikus sportininkas, skynęs laurus tinklinio aikštelėje. Be to, broliai, nors mūru stodavo vienas už kitą, kai grėsdavo išorinis pavojus, namuose kartais apsikumščiuodavo. „Bet dabar jis yra labai geras, pats puikiausias brolis“, – juokėsi Rimvydas, nepraleidžiantis progos padainuoti duetu. Jubiliejiniame koncerte broliai drauge atliko tris dainas: „Yra šalis“ , „Prie jūros“ ir „Ar gali būti kitaip“.

Publika laukė ir naujai gimusio dueto su vakaro vedėja Edita Mildažyte. Laukimas buvo apdovanotas. Duetas „Dvi širdys“ skambėjo itin darniai ir buvo pasitiktas gausiais plojimais. Nors E.Mildažytė prisipažino, kad jai labai nedrąsu stovėti scenoje po tokių tituluotų buvusių E. Kučinsko scenos partnerių: Nelly Paltinienės ir Ingos Valinskienės.

Po pertraukos E.Kučinskas nebeleido publikai atsipalaiduoti – antroje koncerto dalyje hitas keitė hitą ir salė kilo nuo kėdžių šokiui. „Laimės žiburys“, „Ugnis ir ledas“, „Lai lai angelai“, „Už tuos kurie“ – visi geriausi kūriniai skambėjo vienas po kito. Publika prašė kartoti ir neskubėjo skirstytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius