Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 11

Konkurse „KlipVid“ nugalėjo „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ klipas „Indai“

Ketvirtadienio vakarą LRT skyrė dėmesį, dovanas ir plojimus šalies atlikėjų vaizdo klipams ir jų kūrėjams. Čia vyko konkurso „Klipvid“ apdovanojimų ceremonija. Paskelbti „Geriausio režisieriaus“, „Metų debiuto“ ir „Publikos simpatijų“ laimėtojai. „Geriausio klipo“, sukurto 2017-aisiais, prizas atiteko grupei „Antikvariniai kašpirovskio dantys“ ir jų vaizdo klipui „Indai“.
Saulius Baradinskas ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Jau penktąjį kartą rengiamas konkursas „Klipvid“ sutraukė Lietuvos muzikos žvaigždes ir jiems vaizdo klipus kūrusius profesionalus. Ceremonijos vedėjo vairas patikėtas Ignas Andriukevičius.

Nugalėtojai gavo ne tik šlovę ir pripažinimą, bet ir piniginius prizus – išdalintas 6500 eurų prizinis fondas. Geriausiam išrinktam klipui atiteko 2500 eurų prizas, geriausiam režisieriui – 1500 eurų, metų debiutui – 1500 eurų. Daugiausia publikos simpatijų portale lrt.lt iškovojusio kūrinio autoriai buvo paskatinti 1000 eurų prizų.

Lemtinga šio vakaro akimirka – apdovanojimas už „Geriausią klipą“. Šios nominacijos nugalėtoją paskelbė, statulėlę ir 2500 eurų prizą įteikė „KlipVid“ konkurso vadovė Eglė Žižytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Baradinskas ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Baradinskas ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

„Geriausio klipo“, sukurto 2017-aisiais, prizas atiteko grupei „Antikvariniai kašpirovskio dantys“ už klipą „Indai“. „Antikvariniai kašpirovskio dantys“ – Lietuvos muzikos grupė iš Vilniaus, susikūrusi 2006 metais. Muziką kuria ir ant scenos, ir ekrane. Pasaulis grupės klipuose – fantasmagoriškas, teatrališkas, sutirštintomis spalvomis. Toks, kokia ir jų muzika.

Geriausią klipą sukūrusios grupės nariai dėkoja už apdovanojimą ir sako, kad klipas yra bendras visų darbas. Anot atlikėjų, klipas kviečia būti svetingais šeimininkais ir kiekviename, gal ir keistame, dalyke surasti ką nors gero. Beje, gyvatei, kurią matote klipe yra duotas Sauliaus vardas.

VIDEO: Antikvariniai Kašpirovskio dantys - Indai | KLIPVID 2017

Ceremoniją atidarė praėjusių metų nugalėtojas aktorius, režisierius ir dainų autorius Andrius Kaniava. Jis atliko kūrinį „Penktadienis. 13 diena“, kuris pernai būtent ir nugalėjo konkursą „KlipVid“. A. Kaniava paminėjo, kad šis, laimėjęs kūrinys dabar jau gyvena atskirą gyvenimą ir jam visai neblogai sekasi.

VIDEO: Andrius Kaniava - Penktadienis 13 diena | KLIPVID 2016

Konkurso vadovė Eglė Žižytė sakė, kad per 5-erius metus pasikeitė tiek pats „KlipVid“ konkursas, tiek vaizdo klipų dinamika, išaugo prizinis fondas, patobulintos taisyklės, padaugėjo nominacijų įvairovė

„Tačiau konkurso tikslas liko tas pats – skatinti kūrybą ir padrąsinti kūrėjus, kūrybines grupes, režisierius ir atlikėjus. Džiaugiamės galėdami suteikti plaformą ir galimybę kūrėjams pristatyti kūrybą. Ateityje žadame neapsiriboti vien tik Lietuva“, – sako E. Žižytė.

Pirmoji šį vakarą atskleista nominacija – „Publikos simpatija“. Paskelbti nugalėtoją ir įteikti prizą atvyko muzikos apžvalgininkas, žurnalistas Ramūnas Zilnys. Laimėtojui atiteko ir 1000 eur. skatinamasis prizas.

„Publikos simpatijos“ prizą laimėjo Tavis Melody (Tadas Vilčinskas) ir jo kūrinio „Kiek dar bus karų?“ vaizdo klipas. Muzikinę veiklą T. Vilčinskas pradėjo būdas 7-erių, baigė Muzikos ir teatro akademiją, šiuo metu tęsia veiklą kaip solo atlikėjas.

T. Vilčinskas išsakė didelį ačiū visiems savo fanams.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tadas Vilčinskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tadas Vilčinskas

„Po šio konkurso pamačiau, kad turiu kur kas daugiau klausytojų nei galėjau pagalvoti visiems dėkoju“, – sako T. Vilčinskas

VIDEO: Tavis Melody (Tadas Vilcinskas) - kiek dar bus karų? | KLIPVID 2017

Muzikos prodiuseris Martynas Tyla paskelbė antrąją – „Metų debiuto“ nominacijos nugalėtoją. Šios nominacijos laimėtojui atiteko 1500 eur prizas.

Geriausiu debiutantu tapo „Wolfsome“ ir jų vaizdo klipas „Home“ (When I'm With You). Grupė „Wolfsome“ savo muzikinį stilių apibūdina kaip rokenrolą, gimusį sumaišius bliuzą ir sunkųjį roką. Vos per kelerius veiklos metus „Wolfsome“ sukaupė nemenką muzikinį turtą: „Metų naujoko“ titulas LRT OPUS jaunųjų grupių konkurse, nominacijos ir vienas įspūdingesnių pasirodymų M.A.M.A apdovanojimuose. Prieš metus pasirodė debiutinis albumas „Origin412“.

Debiutantų apdovanojimą atsiėmusi grupė sakė, kad visi nuopelnai keliauja klipo režisieriui Justui Ramanauskui.

VIDEO: WOLFSOME - Home (When I'm With You)

Šį vakarą taip pat išaiškėjo „Geriausio režisieriaus“ nominacijos laimėtojas. Ją paskelbė režisierė Giedrė Žičkytė.

„Geriausio režisieriaus“ titulą ir prizą laimėjo rež. Saulius Baradinskas už „Antikvariniai kašpirovskio dantys“ klipą „Indai“. S. Baradinskas yra vaizdo platformos „Vilnius Temperature“ įkūrėjas ir muzikinių vaizdo klipų režisierius. Jis yra dirbęs su grupėmis „Antis“, „Jazzu“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Deeper Upper“, „Rasabasa“ ir t. t.

Nugalėtojas sakė, kad apdovanojimas labai malonus ir gauti jo nesitikėjo.

„Esu dėkingas savo komandai, tai – svajonių komanda. Ačiū už šią dainą ir už scenarijų!“, – kalba S. Baradinskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Klipvid“ apdovanojimų ceremonijos akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Klipvid“ apdovanojimų ceremonijos akimirka

Ceremonijos metu buvo paruošta ir muzikinė programa. Čia koncertavo grupė „Golden Parazyth“, „Baltasis Kiras“, Girmantė Vaitkutė ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius