Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 09 21

Laima Vaikulė atvyksta į Lietuvą surengti dviejų išskirtinių šou Kaune ir Panevėžyje

Po dviejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžta populiari latvių aktorė, dainininkė ir choreografė Laima Vaikulė, kuri savo gerbėjams surengs net du gyvo garso koncertus. Lapkričio 12 d. jos bus galima pasiklausyti Kauno sporto halėje, o lapkričio 13 d. atlikėja koncertuos Panevėžio „Cido“ arenoje.
Laima Vaikulė
Laima Vaikulė / „Seven Live!“ nuotr.

„Nepaisant bėgančių metų, estrados primadonos Laimos Vaikulės žvaigždė išlieka savo zenite, o jos dainos populiarumu nenusileidžia nei scenos grandams, nei  į šou pasaulį besiveržiantiems naujokams. Lietuvos publika Laimos Vaikulės itin laukia – jos balsą atpažįsta iš karto, o koncertai jau daugelį metų būna anšlaginiai“, – teigia „SEVEN Entertainment“ grupės generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis.

Nedideliame Latvijos miestelyje Cesis gimusi Laima jau būdama dvylikos metų pradėjo savo muzikinę karjerą, o sulaukusi 15 metų laimėjo konkursą ir tapo televizijos ir radijo orkestro, vadovaujamo Raimundo Paulo, soliste. Jos vadovas Raimondas Paulas – vienas žymiausių Latvijos kompozitorių – sukūrė tokius visiems gerai žinomus šlagerius kaip „Milijonas raudonų rožių“ ir „Vernisažą“ bei nemenku indėliu prisidėjo prie Laimos Vaikulės muzikinės sėkmės.

Jaunystėje Laima Vaikulė svajojo tapti chirurge ir kurį laiką studijavo mediciną, tačiau atlikėjos planai pasikeitė su grupe pradėjus intensyviai koncertuoti Rygos naktiniuose klubuose ir restoranuose. Didysis pripažinimas atėjo su daina „The Fire of the Night“, atlikta kartu su Raimondu Paulu TV dainų peržiūroje „Pesnia ‘86“ („Daina ‘86“), kurioje dalyvavo geriausi sovietų šalių dainininkai. Kitais metais atlikėja triumfavo laimėjusi pagrindinį dainų konkurso „Bratislavska Lyra 87“ prizą – „Auksinę lyrą“.

Devintajame dešimtmetyje latvių dainininkė baigė prestižinį Maskvos teatro menų institutą ir tapo diplomuota aktore bei režisiere. 1993 m. „World Music Awards“ ceremonijoje Laima Vaikulė buvo apdovanota specialiu Monako princo prizu ir išrinkta „Jūrmalos“ festivalio viceprezidente. Šį grandiozinį festivalį latvių aktorė, dainininkė ir choreografė teberengia kasmet. 1996 m. už didžiulį indėlį vystant Latvijos muzikos kultūrą Laima Vaikulė buvo apdovanota specialiu „Grand Prix“ apdovanojimu.

„Į Lietuvą kiekvieną kartą vykstu su dideliu džiaugsmu, nes Vilniuje turiu daug draugų. Daug bendradarbiavau su jūsų genialiu saksofonininku Petru Vyšniausku, todėl su Lietuva mane sieja šiltos emocijos“, – sakė dainininkė Laima Vaikulė.

Pasak koncertų organizatorių, emocionali ir ekstravagantiška scenos primadona lapkričio mėnesį gerbėjams Lietuvoje gyvai atliks geriausius savo kūrinius iš net 11-os išleistų albumų. Kauno sporto halėje ir Panevėžio „Cido“ arenoje bus galima išgirsti jau šlageriais tapusias dainas „Akapulto“, „Vernisaž“, „Skripach na kryshe“, „Melodija letnevo večera", „Pereliotnaja ptica“, „Iščo ne večer“ ir daugelį kitų gerai pažįstamų kūrinių.

Bilietais į Laimos Vaikulės koncertus prekiauja bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“. Jų kainos siekia nuo 54 iki 236 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius