Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 15

„Lemon Joy“ iš naujo išleidžia prieš 20 metų sukurtą albumą „Super“

2019 metų pavasarį 25 metų sukaktį dideliu koncertiniu turu paminėsianti grupė „Lemon Joy“ savo gerbėjams parengė malonią staigmeną – iš naujo išleidžia prieš du dešimtmečius įrašytą savo antrąjį albumą „Super“, kuriame galima rasti tokias populiarias dainas kaip „Balta meilė“, „Karolis“, „Tavo draugas“ ir kitas.
„Lemon Joy“
„Lemon Joy“ / Grupės archyvo nuotr.

Grupės lyderis Igoris Kofas sako, kad būtent įrašinėjant šį albumą susiformavo „firminis“ „Lemon Joy“ skambesys, paremtas geriausiomis electropop muzikos tradicijomis.

Atrodytų, „Super“ – ne itin kuklus pavadinimas albumui, juolab kad „Lemon Joy“ tuo metu dar tik ieškojo savo skambesio ir rakto į gerbėjų širdis. „Pavadinome „Super“, nes jis ir yra super“, – su jauniems žmonėms būdingu entuziazmu prieš 20 metų žurnalistams kalbėjo grupės nariai.

Ir iš tiesų šis albumas grupei tarsi suteikė sparnus, nes iš alternatyviosios scenos „Lemon Joy“ į didžiąją persikėlė per rekordiškai trumpą laiką. Duetas „Balta meilė“ ir tų laikų standartus kokybe pralenkęs vaizdo klipas su popscenos diva Irma Jurgelevičiūte (tiesa, pirmiausia grupė šią dainą kartu įrašyti siūlė Džordanai Butkutei, tačiau ji šiai „avantiūrai“ nepasirašė), provokuojančiai ryškus įvaizdis ir visiškai į priešingą pusę pasikeitęs skambesys – visa tai buvo tiesiog sprogstamas mišinys palyginti konservatyvioje lietuviškos muzikos scenoje.

VIDEO: Lemon Joy - Balta meile (version) [HD]

„Geri buvo laikai... Keitėsi ne tik mūsų skambesys, bet netgi gyvenimo būdas. Jau nebegalėjau kaip anksčiau į studiją važiuoti tiesiog troleibusu, nes sulaukdavau daug dėmesio. Koncertai Sporto rūmuose, visokiausi muzikos apdovanojimai, pažintys su įtakingiausiais lietuviškos scenos žmonėmis“, – nostalgiškai kalba Igoris Kofas.

Muzikine prasme itin lemtinga grupei tapo pažintis su „Foje“ klavišininku Arnoldu Lukošiumi – iširus legendinei grupei jis tapo kviestiniu „Lemon Joy“ muzikantu, talkinusiu tiek įrašuose, tiek koncertuose.

„Kaip „Lemon Joy“ (prieš tai grupė vadinosi „Etazh 3“ ir grojo rusišką roką) karjerą pradėjome nuo britpopo, kuris tuo metu buvo ant bangos. Bet ilgainiui jis mums atsibodo, norėjosi kažko naujo. Taigi, pasikvietėme kartu groti Arnoldą. Jis sukūrė ne vieną muzikinį motyvą, kuriuos panaudojome dainose, taip pat prisidėjo prie aranžuočių kūrimo. Būtent jam esu dėkingas už tai, kad galėjau išmėginti, kaip mano balsas dera prie kitokio muzikos stiliaus aranžuočių. Mums visiems patiko bendras rezultatas ir tai buvo tarsi lūžio taškas – nuo tada grojame elektroninę muziką“, – albumo kūrimo akimirkomis dalinasi dainininkas.

„Lemon Joy“ archyvo nuotr./Arnoldas Lukošius
„Lemon Joy“ archyvo nuotr./Arnoldas Lukošius

Su šypsena Igoris Kofas prisimena ir albumo „Super“ pristatymą: „Taip jau išėjo, kad koncertą su albumo rėmėjais suplanavome lapkričio mėnesį. Jis turėjo vykti šalia Rotušės aikštės įrengtoje lauko scenoje. Prieš 20 metų lapkritis buvo gerokai šaltesnis – tądien buvo gal 15 laipsnių šalčio. Nors scenoje įrengti šildytuvai veikė visu pajėgumu, vis tiek buvo žiauriai šalta, nuo šalčio gitaros nuolat išsiderindavo. Šildytis bandėme ir laipsnių turinčiais gėrimais. Po to dar buvo pristatymo vakarėlis klube, kur smagiai leidome laiką su bičiuliais.“

Geriausios albumo „Super“ dainos skambės ir „Lemon Joy“ jubiliejinio turo koncertuose. Kovo 8 dieną jubiliejinį dvidešimtpenkmečio turą „Lemon Joy“ pradės Šiauliuose, Šiaulių arenoje, kovo 9 dieną koncertuos Vilniuje – koncertų salėje „Compensa“, kovo 16 dieną – Kaune, „Gargare“, kovo 23 dieną – Marijampolėje, Kultūros centre, kovo 30 dieną – Panevėžyje, „Cido“ arenoje ir turą pabaigs balandžio 6 dieną koncertu Palangoje, Palangos koncertų salėje.

„Lemon Joy“ perleido albumą „Super“
„Lemon Joy“ perleido albumą „Super“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius