-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 08

Leonas Somovas: „Jurgai aš teturėjau sukurti vieną dainą, o viskas baigėsi albumo kūrimu“

Leono Somovo (31) elektroninės muzikos mėgėjams pristatinėti nereikia. Jo kuriamos muzikos gerbėjai klausosi ir Vilniuje, ir Londone, tačiau vyrukas ant laurų snausti neketina ir įsisuka vis į naujus muzikinius projektus. Nors liaudyje gyvuoja patarlė, jog „ant trijų kėdžių vienu metu neatsisėsi“, rodos, Leonui tai pavyksta puikiai: dabar jis pluša prie vasarą pasirodysiančio Jurgos Šeduikytės (32) albumo, ruošiasi naujam albumui su Juste Arlauskaite-Jazzu (24) bei prisideda prie naujo tango virtuozo ir dainininko Eduardo Gimenezo albumo kūrimo.
Jurga Šeduikytė ir Leonas Somovas
Jurga Šeduikytė ir Leonas Somovas / Luko Balandžio nuotr.

Ne vienam melomanui, matyt, kyla klausimas kaip gi Leonas, daug metų dirbęs su Jazzu, pradėjo dirbti su Jurga? Anot muzikanto, atsakymas paprastas – netikėtai. Pasirodo, jis sutiko su Jurga sukurti  vieną dainą, o galiausiai, žiū, jau kūrė veik viso albumo dainas.

„Jurgai aš teturėjau sukurti vieną kūrinį. Galiausiai, gana netikėtai priėjome prie sprendimo, kad toliau dirbsiu prie viso jos albumo. O iš pradžių apie tai nebuvo net minties, nes mes tarėmės sukurti tik vieną dainą, o viskas išsirutuliojo į albumą. Tuojau radijo stotims pristatysime dainą „Laiko nėra“, o tą dainą, nuo kurios prasidėjo mūsų su Jurga bendradarbiavimas, pristatysime kiek vėliau“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Leonas Somovas.

Luko Balandžio nuotr./Jurga `eduikytė, Petras Geniuaas ir Leonas Somovas
Luko Balandžio nuotr./Jurga Šeduikytė, Petras Geniušas ir Leonas Somovas

Nuo grynos elektronikos iki gyvo garso roko – toks įvairiapusiškas bus naujasis albumas.  Anot Leono, būtent dėl to, kad Jurga yra daugiaplanė, eksperimentuoti nebijanti asmenybė, su ja dirbti ne tik lengva, bet ir malonu.

„Tai mano pirmas darbas su Jurga ir aš išties juo džiaugiuosi. Ji yra viena stipresnių atlikėjų Lietuvoje, o su ja dirbti – įdomu ir neįprasta. Jurga nebijo eksperimentuoti. Tai, ką mes darome, o ypač kūrinys „Laiko nėra“, bus visiškai kitoks, nei kad žmonės tikisi išgirsti. Pastarojoje dainoje daug mažiau elektronikos ir daugiau gyvų elementų, galbūt net šiek tiek roko. Kol kas labai sunku įvardyti stilistiką, bet šioje dainoje bus daugiau gyvų instrumentų: gitaros, būgnai ir gyvas skambesys plačiąja prasme. Tačiau toks bus tik šis kūrinys, nes, pavyzdžiui, su maestro Petru Geniušu įrašytas kūrinys dar kitoks“, – albumo kūrimo įspūdžiais dalijosi Leonas.

Jurgos galvoje nuolatos kirba kūrybingos idėjos, jų ji nestokos ir šiame albume. L.Somovas portalui Žmonės.lt patikino, kad keisčiausia ir įdomiausia albume bus tai, jog jie sumanė panaudoti ne studijoje, o buitiškai įrašytus garsus.

„Šiame albume mes labai daug naudojame buitinių įrašų detalių. Jose Jurga, tarkime, namuose, svečiuose ar gyvendama Maskvoje paprastu mikrofonu įrašinėjo garsus. Iš pirmo žvilgsnio, jų kokybiškai jokiame muzikiniame kūrinyje nebūtų galima panaudoti, tačiau šiuo atveju atvirkščiai – jie itin tinka ir suteikia muzikai spalvą. Taigi mes tų ne studijoje, o atsitiktinėse vietose įrašytų fragmentų naudosime daug“, – sakė muzikantas.

Luko Balandžio nuotr./Leonas Somovas
Luko Balandžio nuotr./Leonas Somovas

Tačiau Jurgos albumas nėra vienintelis Leono kuriamas muzikos albumas šiais metais. Šalia koncertų jis ruošiasi pristatyti naują dainą bei albumą su Juste Arlauskaite-Jazzu. Šalia visų šių darbų, Leonas prisideda ir prie tango meistro Eduardo Gimenezo albumo kūrimo.

„Be Jurgos albumo, aš dar dirbu ir su tango artistu Eduardo Gimenezu. Jam taip pat darau albumą. Jis bus toks tango elektronikos stiliaus. Kita vertus, ten bus labiau elektronika nei tango, nors tango elementų mes tikrai palikome. Be to, su Juste ruošiame naują albumą ir norime paleisti bent vieną dainą iki šių metų pabaigos. Tarsi užuominą į būsimus kūrinius“, – pasakojo Leonas.

Luko Balandžio nuotr./Jurga `eduikytė ir Petras Geniuaas
Luko Balandžio nuotr./Jurga Šeduikytė ir Petras Geniušas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius