Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 22

Lietuvis pabuvojo Bankoko kalėjime, apsistumdė su mafija ir pabėgo iš sektos

Debiutinį albumą „Odisėja“ Vilniuje pristatysiantis Karolis pusmečio kelionės Pietryčių Azijoje metu patyrė įvairių nuotykių ir netikėtumų. Susipažino su vietine kultūra ir įsirašė begalę garsų, pokalbių, melodijų ir instrumentų. Taip gimė vinilinės plokštelės formatu išleistas albumas „Odisėja“.
Karolis Skiparis
Karolis Skiparis / Asmeninio albumo nuotr.

Karolis – atlikėjas, muzikos autorius ir kosmopolitas – startuoja su autoriniu albumu, rašoma pranešime spaudai.

Kurdamas alternatyvios elektronikos, beats, future electronics, brazilian funk, experimental, rap, opera žanrų takelius kompozitorius nenuobodžiavo: „Ieškodamas garsų albumui, pusvalandį praleidau Bankoko kalėjime, apsistumdžiau su Kambodžos mafija, dainavau su transvestitais Koh Lipe saloje, prižiūrėjau kopas Kuršių nerijoje, studijavau karališkajame universitete Maroke, dalyvavau orkestro proteste Čikagoje bei ieškodamas šokėjų vaizdo klipui buvau apkaltintas kultūrine apropriacija, feministinio twerk’o ansamblio vadovės Portugalijoje.“

Viena įsimintiniausių kelionės akimirkų – tylos stovykla Javos saloje. 10-ties dienų stovykloje dalyvauja maždaug 70 vyrų ir moterų, jiems negalima kalbėti ir žiūrėti vienas į kitą, telefonai ir asmeniniai daiktai užrakinami saugykloje. Nuo 4:30 ryto iki 9 vakaro vyksta meditacijos sesijos su mini pertraukomis, pusryčiais ir pietumis. Kompozitoriui pasisekė, nes jo meditacijos vieta buvo per vidurį, salės gale – jis stebėjo visų elgseną.

„Po pirmos sesijos nuolankiai „mokytojui“ nusilenkė tik padėjėjai, kurie gamina maistą ir prižiūri stovyklą. Vakare rodė stovyklos įkūrėjo vaizdo įrašus, kuriuose teigiama, kad dalyviai yra nusidėję, jiems reikia „išsivalyti“ ir patirti nušvitimą medituojant”, – dalijasi Karolis.

Trečios dienos rytas buvo lemtingas. Supratęs, kad juo manipuliuojama ir pasilikus ilgiau jo kuriama muzika pasikeis neatpažįstamai, jis nusprendė išeiti: „Jaučiausi apdujęs, užuodžiau įtartinus kvapus. Po sesijos „mokytojui“ nuolankiai nusilenkė jau 80 proc. moterų ir 35 proc. vyrų.“

Susikrovė kuprinę ir vienam iš padėjėjų pasakė norintis išeiti. Tačiau niekas Karolio paleisti neskubėjo: „Tu negali... dar pagalvok... tau reikia mokytojo leidimo… jis galės susitikti tik po pietų… tavo pasas užrakintas...“

Asmeninio albumo nuotr./Karolis Skiparis
Asmeninio albumo nuotr./Karolis Skiparis

Jau susidūręs su Pietryčių Azijai būdinga manipuliacijos maniera, prodiuseris padėjo ranką ant padėjėjo peties, pažiūrėjo jam tiesiai į akis ir rėžė: „Aš išeinu. Dabar.“ Mokytojas „leidimą“ suteikė ir Karolis tapo laisvas. Praėjus vos 5 valandoms, visa stovykla atrodė lyg blogas sapnas.

Dar kurį laiką, užsimerkęs, mintyse atsidurdavo meditacijos salėje.

Be Karolio balso, albume išgirsite ir kitu vokalistų. Bendradarbiaudamas su atlikėja Aurėja, reperiu Master Reef (JAV) bei operos solistu Eugenijumi Chrebtovu, kompozitorius atveria kitą šiuolaikinės elektronikos plotmę.

„Kurdamas šį albumą įsivaizdavau senus laikus. Kai nebuvo ekranų, žmonės sėdėdavo priešais radiją arba besisukančią vinilinę plokštelę – skyrę laiko, mėgaudavosi muzika ir įjungdavo vaizduotę. Kai albumus klausydavo nuo pradžios iki galo”, – rekomendavo prodiuseris.

Muzikos kūrėjas džiaugiasi rugsėjo 25-ąją galėsiantis pristatyti debiutinį albumą „Odisėja“ Vilniuje, kokteilių bare „Salionas“, o patį albumą taip pat galima išgirsti adresu karolis.3d.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius