Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 12

Į Lietuvą sugrįžtantis slovakų duetas „Gonsofus“: „Džiaugiamės galėdami sugrįžti“

Muzikos mylėtojai gali džiaugtis nekasdieniu muzikiniu reginiu. Lapkričio 14-15 d. Vilniuje ir Šiauliuose koncertuos spalvingas ir dinamiškas dviejų muzikantų kolektyvas „Gonsofus“. Daugiau kaip septynerius metus aktyviai koncertuojantis duetas iš Slovakijos lankėsi keliolikoje Europos valstybių.
 „Gonsofus“
„Gonsofus“ / Koncerto organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Į Lietuvą muzikantai atvyksta jau antrąjį kartą. Apie pastarųjų metų pokyčius kolektyve šiam sugrįžtant į Lietuvą, kalbamės su grupės įkūrėju Saša Mamajevu.

Kas pasikeitė nuo to laiko, kai paskutinį kartą grojote Lietuvoje?

Pusė grupės pasikeitė. Turiu omenyje tai, kad man dabar akomponuoja kitas būgnininkas – mano geras draugas Gáboras Tokáras. Iš tiesų mums puikiai sekasi tiek koncertuoti, tiek dirbti su nauja programa – ir studijoje, ir scenoje jo indėlis yra tikrai didelis. Be šio pasikeitimo viskas išliko daugmaž taip pat. Na, dar atsirado keletas naujų instrumentų.

VIDEO: Gonsofus - Soul Searchers HD (Official Video)

Praėjusį rudenį Vilniuje lankėtės pirmą kartą, lietuvių auditorija jus įvertino išties palankiai. O kokie jūsų įspūdžiai?

Tai buvo puiki patirtis. Vilniuje turiu draugų, todėl labai norėjau atvykti į Lietuvą. Koncertas, mano manymu, buvo tikrai šaunus – jautėsi teigiama energija, dūzgės irgi buvo smagios. Praėjusiais metais grojome ir Kaune  – ten mums irgi patiko, išskyrus tai, kad smarkiai lijo. Apskritai, Lietuva paliko labai teigiamą įspūdį. Grįžęs iš kelionės apie tai mąsčiau visus metus. Taigi, labai džiaugiuosi galėdamas čia sugrįžti.

Šiemet lankysitės ir Šiauliuose. Kodėl pasirinkote šį miestą?

Šiemet mūsų draugas didžėjus Mr.Propper padėjo organizuoti koncertus, tad Šiauliai buvo jo mintis. Niekada nesu ten buvęs, visada smagu aplankyti dar nelankytus miestus. Tikiuosi žmonės ten nusiteikę pasiausti.

VIDEO: Gonsofus - Sueño (Official Live)

Ar bus naujų dainų?

Pasiruoškit! Šiame ture pristatysime daug naujos medžiagos – dainų iš šiuo metu įrašinėjamo naujojo albumo, taip pat nemažai įvairių gyvų pasirodymų elementų. Net sunku ramiai išstovėti vietoj.

Kaip sekasi kūryboje? Naudodami efektų pedalus kuriat ir maišot įvairių stilių muziką – regį, lotynų, afro-beatą, roką ir kt. Ar per praėjusius metus atradote naujų „įkvėpimo“ šaltinių? O gal galbūt bandėt eksperimentuoti su kitais stiliais?

Mes visada eksperimentuojame su skirtingais ritmais ir skambesiais ir visa tai susiję su tuo, ko  mes klausome. Kurį laiką jaučiausi esąs smarkiai „priklausomas“ nuo Peru regiono muzikos ir braziliškos afro-sambos – tai man tikrai turėjo įtakos. O Gáboras apskritai kuria elektroninę muziką, groja hiphopo grupėje, tad, be abejonės, tai taip pat daro įtaką mūsų muzikai. Iš techninės pusės, atradome naujų grupės narių (efektų pedalų panaudojimo būdų).

Kasdien bent valandą laiko skiriu naujos muzikos paieškai, tad kūrybinį įkvėpimą jaučiu nuolat. Pastaruoju metu mane itin žavi atlikėjas iš Čilės Pascuala Ilabaca, Naujosios Zelandijos regio/dub‘o grupė The Black Seeds, taip pat reperis Pete Philly iš Amsterdamo.

VIDEO: GONSOFUS - Dreams

Ankstesniame interviu minėjai, kad koncertai užsienyje – vienas smagiausių dalykų. Kokiose šalyse ir miestuose lankėtės per paskutinius metus? Papasakokite apie naujas patirtis ir iššūkius, su kuriais teko susidurti.

Šiemet pabuvojom daugelyje anksčiau nelankytų miestų. Patirčių taip pat netrūko. Pavasarį daugiausia grojom Slovakijoje ir Čekijoje. Vasarą išvažiavom į turą Austrijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose – grojome klubuose ir keliuose festivaliuose. Šią vasarą taip pat dalyvavome didžiausiame festivalyje Slovakijoje. Buvo tikrai įdomu – ne tik dėl paties grojimo, bet ir todėl, kad išgirdome ir susipažinome su daug anksčiau negirdėtų grupių. Iššūkiai?

Mano manymu, viskas daugiau ar mažiau iššūkis – koncertų organizavimas, kelionės, naujos medžiagos leidyba, jau esamų kūrinių „šlifavimas“. Bet būtent tai aš ir mėgstu daryti. Iššūkiai duoda postūmį visapusiškam tobulėjimui, tuo metų jų trūkumas sukuria pagrindą atsirasti rutinai, kuri prislegia ir kūrybą. Ką jūs pasirinktumėt?

Turite nemažai patirties – tikriausiai įžvelgiat auditorijos skirtumus skirtingose šalyse. Ar klausytojai į jūsų muziką reaguoja panašiai, ar yra kažkokių skirtumų?

Žinoma, kiekvienoje vietoje visa tai skiriasi. Bet iš esmės auditorija „savo darbą“ atlieka. Vienur susirinkusieji daugiau šoka, kitur jie stengiasi įsiklausyti į dainų žodžius ir pritarti. Abiem atvejais mums yra malonu. Mes tik atvykstam, išpakuojam instrumentus, pradedam vakarėlį ir leidžiam žmonėms patiems reaguoti į muziką. Skleidžiam tik gerą energiją ir tą žmonės jaučia bet kurioje šalyje.

Kokie jūsų planai  ateinantiems metams?

Kai grįšime iš šio turo, ruošimės naujo vaizdo klipo leidybai. Jis kaip tik šiuo metu baigiamas – įdėjome tikrai daug darbo ir su nekantrumu laukiame jo pasirodymo! Jį kuria tie patys žmonės, kurie mums padėjo sukurti „Soul Searchers“ vaizdo klipą praėjusiais metais.

Taip pat įrašinėjame didelį albumą – bus daug naujos muzikos! Ir, žinoma, jau mąstom apie būsimus koncertus kitais metais. Tiesa, kol kas sunku pasakyti, kur tiksliai juos darysime.

VIDEO: GONSOFUS - Too Good

Grupės „Gonsofus“ koncertas Vilniuje, kavinėje „Soul & Pepper” – 23 val., Šiauliuose – bare „Blic Bar“ –  21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius