-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 25

Lietuvoje pirmą kartą koncertuos gitaros virtuozas Frankas Gambale su grupe

„Grammy“ apdovanojimų laureatas, gitaros virtuozas iš Australijos kilęs Frankas Gambale atvyksta į Lietuvą. Jau 2020-aisiais jis pasirodys Vilniaus ir Klaipėdos publikai.
Frankas Gambale
Frankas Gambale / Asmeninio albumo nuotr.

„Frankas Gambale yra vienas geriausių gitaristų visoje planetoje“ (Chick Corea)

„Norėčiau praleisti kokį mėnesį, mokydamasis iš Franko Gambale“ (Pat Metheny)

„Būtų gerai „nukirsti“ jam rankas ir prisiauginti sau“ (John McLaughlin)

Tai – muzikantų, kurių plačiau pristatinėti muzikos gurmanams nereikia, citatos apie gitaristą Franką Gambale, su grupe pirmą kartą atvykstantį koncertuoti į Lietuvą. Jie mūsų šalyje surengs iškart du pasirodymus: 2020 m. balandžio 4 d. klube „Jazzpilis“ Klaipėdoje ir balandžio 5 d. klube „Vakaris“ Vilniuje, rašoma pranešime spaudai.

„Grammy“ apdovanojimų laureatas, gitaros virtuozas iš Australijos kilęs Frankas Gambale į muzikinę sceną įsiveržė ankstyvais 80-aisiais. Tai jis padarė jau persikėlęs į Los Andželą. Jo savita grojimo technika, įvairių gitarų skambesio galia ir kūrybinis užsidegimas lėmė greitą šlovę džiazo muzikos pasaulyje. Per daugiau nei 30 metų trunkančią karjerą jis su savo grupe ar kitais atlikėjais išleido daugiau negu 20 albumų ir sukūrė virš 250 dainų. Jose harmoningai susipina džiazo improvizacijos, roko šėlsmas, funk melodijos, R&B ir Lotynų Amerikos muzikos ritmai.

Frankas Gambale yra išties legendinis gitaristas, sukūręs naują grojimo šiuo instrumentu techniką, kuri vadinama jo vardu – „Gambale sweep picking technique“. Vėliau jis išvystė ir kelių grojimo technikų derinį „economy picking“. Ši jo vardo technika išugdė ir iki šiol įkvepia ne vieną gitaristų kartą. Kartais „muzikantų muzikantu“ tituluojamas Frankas Gambale dar yra ir talentingas kompozitorius, ir puikus inovatorius. Jo atvaizdas pasirodė daugiau nei ant 30 įvairių muzikinių žurnalų viršelių, jis iki šiol veda gitarinės technikos pamokas gitaristams visame pasaulyje. Be to, Frankui Gambale priklauso daugelio šios technikos pratybų knygų ir DVD autorystė.

Asmeninio albumo nuotr./Frankas Gambale
Asmeninio albumo nuotr./Frankas Gambale

Kur ir su kuo begrotų, Franko Gambale, jo gyvi pasirodymai įsimena ilgam dėl neįtikėtinai stiprios energijos, skleidžiamos tiek elektrinės, tiek akustinės, tiek ir džiazinės hollow-body gitaros. Nenuostabu, kad kartu su juo pastoviai groja kiti talentingi muzikantai. Šiuo metu suburta „Frank Gambale & All Star Band“ komanda laikoma stipriausiu šio muzikanto kolektyvu per pastaruosius kelis metus. Tai – patyręs klavišininkas George Whitty („Brecker Brothers“), vienas techniškiausių soluojančių šiuolaikinių boso gitaristų Hadrien Feraud, tapęs legendinio Chicko Corea atradimu, ir įspūdinga grojimo technika ne mažiau pagarsėjęs būgnininkas Damien Schmitt (Jean-luc Ponty grupės narys). Visi šio kvarteto nariai drauge atlieka puikų funky, džiazo, džiazroko ir to, kas slypi tarp šių muzikos stilių, komplektą.

Kokia energinga ir galinga yra grupė „Frank Gambale & All Star Band“ galima pajusti tik jos koncertų metu. Todėl užuot klausius tik jų įrašų, privaloma juos pamatyti scenoje gyvai. Lietuvoje tai padaryti bus galima net dukart: balandžio 4 d. (šeštadienį) klube „Jazzpilis“ Klaipėdoje ir balandžio 5 d. (sekmadienį) klube „Vakaris“ Vilniuje.

FRANK GAMBALE & ALL-STAR BAND – Gambale n Whitty Tradin':

VIDEO: FRANK GAMBALE ALL-STAR BAND (Gambale n Whitty Tradin')

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius