Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 19

„Lietuvos balso“ dalyvis rėžė Ingai Jankauskaitei: „Manau, kad dainavimo turi mokyti vyrai“

Rugsėjo 23-osios vakarą TV eterį pasieks itin aštri „Lietuvos balso“ laida, kurioje skaudžių smūgių patirs vienintelė moteris mokytojų kėdėse  – Inga Jankauskaitė. Mokytojai vis sunkiau į savo komandą sekasi prikalbėti ateiti stipriausius dalyvius, o ji pati neslėpia nusivylimo, kad geriausiuosius, kaip visuomet, susirenka Donatas Montvydas.
Inga Jankauskaitė
Inga Jankauskaitė / „Lietuvos balso“ nuotr.

Tačiau vienu skaudžiausių momentų mokytojai tapo dalyvio Viliaus Trakio pareiškimas. Žavingas klaipėdietis scenoje neslėpė, kad savo kūriniu labai tikėjosi sužavėti Ingą Jankauskaitę, tačiau netrukus ištarė žodžius, kurių vėliau teko labai gailėtis.

„Aš mokausi dainavimo pas vyrus dėstytojus ir manau, kad vyrai turi mokyti dainavimo“, – ant scenos rėžė Vilius Trakys.

Inga Jankauskaitė buvo šokiruota: „Jei jis mokytojus vertina per prizmę vyras – moteris, tai ir, ačiū Dievui, kad jis ne mano komandoje“.

Tačiau tokį komentarą ant scenos pasakęs Vilius Trakys dabar neslepia, kad šių žodžių gailisi, ir patikina tuomet dar nesupratęs, kaip stipriai galėjo įžeisti vienintelę projekto moterį.

„Žiūrovas galbūt ir nemato mūsų emocijų, ką mes jaučiame, užlipę ant scenos. Viduje širdis taip daužosi, kad net skauda. Vis dar nesuprantu, kodėl pasakiau visiškai nesąmoningus žodžius. Žinoma, kad moterys gali mokyti ir galbūt net geriau. Tiesiog turbūt norėjau pasakyti kažką protingo, o gavosi kaip visada, iš to didelio streso. Labai save smerkiu dėl to, nes tiesiog pats sau išsikasiau duobę ir visiškai suprantu, kad sulauksiu daug blogų komentarų už savo žodžius“, – nuoskaudos neslėpė Vilius Trakys.

Stop kadras/Vilius Trakys
Stop kadras/Vilius Trakys

Dalyvis patikino, kad nejaučia absoliučiai jokios diskriminacijos moterims, o tai, kas įvyko scenoje, vadina pačia didžiausia savo klaida projekte. Tačiau Vilius šią klaidą pasiruošęs ištaisyti ir nustebino atskleisdamas netikėtą žinią.

„Atskleisiu labai rimtą paslaptį. Šiuo metu kuriame dainą Ingai Jankauskaitei, nežinau, ar ji išvys dieną, bet labai tikiuosi. Daina apie nepasiekiamą moterį, kuri graži tiek išore, tiek vidumi, kurios siekia visi vyrai, o moterims – ji pats didžiausias autoritetas ir pavyzdys. Lietuvos balsas įkvėpė mane šios dainos kūrimui ir tikiuosi, man pavyks ją parodyti greitu metu“, – sako Vilius Trakys, kuris savo dainas jau ne vienus metus rašo bendradarbiaudamas su bičiuliu prodiuseriu Martin Lu.

Muzikos pedagogiką ir operinį dainavimą studijuojantis Vilius Trakys, kažkada buvęs paprastas, kaip pats save vadina, „baliukų muzikantas“, šiandien savo muzikinę karjerą nori perkelti į kitą lygmenį.

Stop kadras/Inga Jankauskaitė ir Vilius Trakys
Stop kadras/Inga Jankauskaitė ir Vilius Trakys

„Norisi ir didžiosios scenos, ir televizijos eterio. Pradėjau studijuoti dvi muzikos programas, jomis susižavėjau ir šiuo metu ganėtinai puikiai sekasi vaidinti spektakliuose, kuriuose atlieku solo vaidmenis ir ne tik. Pradėjo kilti ir pats gyvenimo lygis. Pokalbiai su dėstytojais, kurie tiesiog sako, jog tavo gabumai ir gebėjimai yra nesukurti groti ir vesti kaimo baliukų.

Neturiu nieko prieš šias šventes, jos niekuo nesiskiria nuo kitų. Tiesiog tai ganėtinai paprasta, o kas paprasta ir lengvai pasiekiama, kur negali tobulėti, man visiškai nepriimtina, – atvirai pripažįsta Vilius ir patikina, kad projekte sieks savo didžiausios svajonės. – Noriu turėti savo fanus ir palaikymą tam, ką darau, tai ką kuriu. Noriu, kad mano balsas ir kuriama muzika paliestų kiekvieną ir kada nors su savo kūryba galėčiau apkeliauti visas didžiąsias Lietuvos arenas.

Ar Viliaus Trakio svajonei bus lemta išsipildyti projekto metu ir kaip prasidės jo kelias didžiosios svajonės link po neapgalvotų žodžių Ingai Jankauskaitei – jau sekmadienį 19:30 per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius