Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Lietuvos džiazo meistrai su Neda priešaky pavergė Rusijos publiką

Pilnutėlėse Krasnodaro, Kazanės ir Maskvos salėse Lietuvos džiazo meistrų desantas surengė didelės sėkmės sulaukusius koncertus. Ypač grupės „Džiazo nublokšti“ muzikantai džiaugiasi koncertu prestižinėje Maskvos Piotro Čaikovskio salėje. Čia iškilmingas renginys vyko vasario 16-ąją, kalbą sakė aktorius, Lietuvos kultūros atašė Rusijoje Juozas Budraitis.
Džiazo nublokšti
Džiazo nublokšti / Organizatorių nuotr.

Surengti keturis koncertus Rusijoje vyko vokalistė Neda Malūnavičiūtė, pianistas Artūras Anusauskas, saksofonininkas Vytautas Labutis, bosininkas Eugenijus Kanevičius ir perkusininkas Gediminas Laurinavičius. Kartu su jais keliavo ir vadybininkė, festivalio „Mama Jazz“ vadovė Judita Bartoševičienė. Būtent jos nuopelnas, kad lietuviams buvo suteikta proga pasirodyti pagrindinėje Maskvos – P.Čaikovskio – koncertų salėje, kur muzikuoti yra tekę nedažnam Lietuvos džiazistui.

„Į tą koncertų salę eilė visiems metams. Apie savo pasirodymą ten žinojome dar 2009-ųjų kovo 1-ąją. Rusai tada nežinojo, kokia mums svarbi data vasario 16-oji, tačiau sužinoję padėjo surengti išties iškilmingą koncertą“, – ketvirtadienio vakarą vos grįžusi iš kelionės 15min.lt sakė J.Bartoševičienė.

Grojome prestižiškiausiose salėse. Mes patenkinti ir laimingi.Pirmasis džiazistų ir Nedos koncertas įvyko vasario 13-ąją Krasnodaro mieste. „Publika priėmė mus labai šiltai, likome išties patenkinti. Muzikantai dviejų dalių koncerto metu atidavė viską“, – dar neišblėsusias emocijas pasakojo moteris. Labai pavykęs buvo ir antrasis koncertas, surengtas Kazanėje.

Pagrindinis buvo trečiasis koncertas, vykęs Maskvoje, P.Čaikovskio salėje. „Specialiai vesti renginio iš Sankt-Peterburgo atvyko garsus džiazo kritikas Vladimiras Fejertagas, kuriam Lietuvos džiazo scena gerai pažįstama. Būtumėte girdėję, kaip jis gyrė mūsų džiazo mokyklą“, – tvirtino J.Bartoševičienė. Sveikinimo kalbą Vasario 16-osios proga sakė ir Lietuvos kultūros atašė Rusijoje Juozas Budraitis. „Matytumėte, koks jis ten populiarus, jam kalbant nė viena moteris negalėjo atritraukti žvilgsnio“, – žavėjosi muzikantų vadybininkė. Jos teigimu, ne ką mažesnio anšlago nei ankstesni koncertai sulaukė ir paskutinysis, ketvirtasis, vykęs Jurgio Baltrušaičio namuose – Maskvos „lietuviškumo saloje“.

Vokalistė Neda Malūnavičiūtė po kelionės nebuvo tokia kalbi, tačiau 15min.lt trumpai papasakojo savo įspūdžius. „Kelionė buvo labai smagi, grojome prestižiškiausiose salėse. Mes patenkinti ir laimingi, pakliūti į P.Čaikovskio salę mums didžiulė garbė, ką jau kalbėti apie tai, kad buvo Vasario 16-osios proga pasveikinta Lietuva“, – žavėdamasi kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius