Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 30

Lietuvos kompozitorių sąjungai vadovaus kompozitorė iš Kauno

Kovo 21 d. Lietuvos kompozitorių sąjungos narių suvažiavimas neginčijama balsų persvara naująją Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininke išrinko kaunietę Zitą Bružaitę. Tai pirmas atvejis šios organizacijos istorijoje nuo 1941 m., kai pirmininke išrenkama moteris, juolab nevilnietė.
Natos
Daugelis kūrėjų tikisi, kad Z. Bružaitės vadovaujama naujoji LKS taryba bus pajėgi, aktyviai reaguoti į nūdienos visuomeninę kultūrinę situaciją. / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Zita Bružaitė

Lietuvos kompozitorių sąjungos (LKS) suvažiavimas pirmą kartą sušauktas kovo 7 d., siekiant išrinkti naują sąjungos tarybą ir pirmininką. Pranešime spaudai teigiama, kad dėl išsiaiškintų balsų skaičiavimo klaidų bei kitų procedūrinių pažeidimų nuspręsta po dviejų savaičių vėl šaukti suvažiavimą ir iš naujo rinkti LKS tarybą ir pirmininką. Kovo 21 d. iš pasiūlytų 19 kandidatų į LKS tarybą slaptu balsavimu išrinkti devyni kompozitoriai (Zita Bružaitė, Julius Andrejevas, Vaclovas Augustinas, Feliksas Bajoras, Antanas Kučinskas, Faustas Latėnas) ir trys muzikologai (Rūta Gaidamavičiūtė, Jūratė Katinaitė, Linas Paulauskis). Taryba naująja Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininke išrinko Zitą Bružaitę, kuri iki šiol vadovavo Lietuvos kompozitorių sąjungos Kauno skyriui, buvo šiuolaikinės muzikos festivalio „Iš arti“ direktorė.

„Toks kolegų pasitikėjimas, be abejo, džiugina, tačiau dar daugiau įpareigoja. Lietuvos kompozitorių sąjunga vykdo labai plačią kūrybinę, mokslinę, leidybinę veiklą. Manau, atėjo metas visiems kartu išgryninti organizacijos veiklos strategines kryptis, nubrėžti pagrindines gaires, įvardyti siekiamybes ir formalizuoti uždavinius, - sakė Zita Bružaitė. – Tačiau labiausiai norėčiau, kad LK S vardas būtų siejamas ne tik su jos finansuojamais projektais, bet pirmiausia - su pozityviu požiūriu į kiekvieną sąjungos narį, meninę individualybę, kurios patirtis, iniciatyva ir galbūt neišnaudota kūrybinė energija stimuliuotų visos organizacijos atsinaujinimą ir gyvybingumą.“

Pastaruosius šešerius metus Lietuvos kompozitorių sąjungai vadovavo Remigijus Merkelys. Daugelis kūrėjų tikisi, kad Z. Bružaitės  vadovaujama naujoji LKS taryba bus pajėgi, aktyviai reaguoti į nūdienos visuomeninę kultūrinę situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius