-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 31

Lietuvos moterims – gražiausios Laimos Vaikulės meilės dainos

Tarptautinės Moters dienos proga į Lietuvą grįžta garsi Latvijos dainininkė Laima Vaikulė. Ji surengs du įspūdingus gyvo garso koncertus – kovo 6-ąją Šiaulių arenoje, kovo 8-ąją Vilniaus Pramogų arenoje. Gražiausias dainas apie meilę ir moteris lydės Kauno simfoninio orkestro atliekama muzika.
Laima Vaikulė
Laima Vaikulė / „Seven Live!“ nuotr.

Lietuvoje Laimos Vaikulės koncertas įvyks netrukus po jos penkiasdešimt septintojo gimtadienio. „Aš jau dešimt metų nešvenčiu savo gimtadienių. Ši šventė svarbi tik man ir mano tėvams, svetimiems mano metai neturėtų rūpėti, o ir aš noriu pamiršti savo amžių“, – sako dainininkė ir prideda, kad kiekvienas koncertas jai – didžiulė šventė. Taigi, švenčių jos gyvenime – užtektinai.

Savo interviu Laima Vaikulė niekuomet nekalba apie meilę. „Šitas jausmas toks asmeninis, kad jei pradėčiau apie jį daug ir garsiai kalbėti, tai jis taptų nebe mano, o visų. Aš to nenoriu“, – mėgsta kartoti dainininkė. Jos meilė, širdies ir gyvenimo draugas Andrejus į Lietuvą atvyks kartu. Juk jiedu jau beveik dvidešimt metų žengia koja kojon ir darbe, ir asmeniniame gyvenime. Jie kartu baigė režisūros studijas Maskvoje, garsiajame GYTIS‘e. Dabar Andrejus – Laimos prodiuseris ir nuolatinis palydovas.

Savo muzikinę karjerą Laima Vaikulė pradėjo dvylikos metų. Penkiolikos tapo Latvijos televizijos ir radijo orkestro soliste. Orkestrui tuo metu vadovavo garsus Latvijos kompozitorius Raimondas Paulsas. Nuo orkestro prasidėjo didysis kelias į šlovę, didžiausias Latvijos, Rusijos ir užsienio scenas. Daugiau nei keturis dešimtmečius jos balsu, judesiu, elegancija ir stiliumi žavisi daugybė įvairaus amžiaus žmonių.

Kauno simfoninis orkestras buvo įsteigtas 2004 metais, pirmasis koncertas įvyko 2005–aisiais. Nuo 2006–ųjų orkestro vyriausiuoju dirigentu dirba Modestas Pitrėnas. Kauno simfoninis orkestras plačiąjai visuomenei tapo žinomas, kai pradėjo dalyvauti Lietuvos televizijos projekte “Triumfo arka”.

Jaunatviškas, naujų idėjų ir sumanymų turintis kolektyvas nuolatos stebina savo klausytojus. Orkestro muzika skamba didžiausiose Lietuvos salėse, užsienyje, o muzikantams – jokia naujiena groti su pasaulinio garso žvaigždėmis. Kauno simfoninis orkestras jau surengė bendrus koncertus su grupėmis „The Scorpions“, „Electric Light Orchestra“, „Smokie“.

Bendrame Laimos Vaikulės ir Kauno simfoninio orkestro koncerte diriguos Vytautas Lukočius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius