Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26

„Limp Bizkit“ koncertas Kaune: 2,5 tūkst. žiūrovų, koronavirusas ir svečias ant scenos

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ areną užpildė kontroversiškai dėl politinių pasisakymų pagarsėjusios grupės „Limp Bizkit“ muzikos garsai. 15min šaltinių žiniomis, į šį koncertą parduota 2,5 tūkst. bilietų, taigi, pagal arenos talpumą, koncerte susirinko ganėtinai mažai žmonių.
„Limp Bizkit“ koncerto akimirkos
„Limp Bizkit“ koncerto akimirkos / 15min nuotr.

Apie 20 val. „Žalgirio“ areną jau užpildė pagrindinė masė žmonių. Eilės prie gėrimų nebuvo mažos, stovint nereikėjo plėšytis. Vis dėlto suprasti, kas yra į koncertą susirinkę fanai, buvo sunku, nes gerai nesimatė nė vieno, pasipuošusio grupės atributika. Na, gerai, viena kepurė praėjo, bet nė vieno užrašo ar ženklo, kas atvažiavo į Lietuvą.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Koncerte skambėjo patys garsiausi ir mylimiausi grupės hitai – „Nookie“, „Break Stuff“, „Take a Look Around“, „My Generation“, „Rollin’“, „My Way“, „Behind Blue Eyes“, „Lightz“, „Gold Cobra“, „Lonely World“ ir kiti. Kas porą dainų „Limp Bizkit“ nesikuklino minėti Lietuvos vardo.

Rodės, publika šėlo kaip reikiant, nepaisant to, jog pastaruoju metu socialinės medijos ir žiniasklaida ragino vengti masinių susibūrimų. Išsigandę virusų „Limp Bizkit“ fanai pasidabino kiek kitokia atributika – apsauginėmis kaukėmis – ir visavertiškai dalyvavo grupės koncerte.

Apie koronavirusą pokštų buvo galima išgirsti ir nuo scenos – į koncerto pabaigą atlikėjas užsiminė, jog jis neva serga šia liga. Visą koncertą laidę juokelius su pastaba „netikėkite juo“ muzikantai šį užbaigė taip pat – žiūrovus paragino atlikėju netikėti.

15min nuotr./Koncerto akimirka
15min nuotr./Koncerto akimirka

Koncerto metu vienam iš gerbėjų išties nusišypsojo sėkmė – grupė pasikvietė vaikiną iš salės ir drauge su juo sudainavo visą dainą. Grupės fanas negalėjo patikėti savo laime ir neslėpė džiaugsmo.

Dar vienas siurprizas gerbėjams buvo patiektas koncerto gale – ekranuose pasirodė lietuviams brangus tekstas. „Ačiū, Lietuva“, – puikavosi užrašas šalia kultinės grupės pavadinimo.

15min nuotr./„Limp Bizkit“ koncerto akimirka
15min nuotr./„Limp Bizkit“ koncerto akimirka

Tiesa, prieš pasirodymą Kaune grupė užsuko ir į Rusiją. Ten drauge su vienu geriausių gitaros virtuozų Wesu Borlandu jie surengė ugningą šou. Visgi W.Borlandui dėl rankos lūžio teko groti tik su trimis pirštais. „Negaliu išreikšti to nerimo, kuris mane užpuolė, bet užteko trijų pirštų, kad padaryčiau šį darbą“, – instagrame po pasirodymo rašė jis.

Kontroversiški ryšiai su Rusija

Deja, ne visiems kultinės grupės vizitas buvo mielas – dalis didžiausių gerbėjų į koncertą atvykti nenorėjo dėl to, jog „Limp Bizkit“ atvirai palaikė ar vis dar tebepalaiko Krymo aneksiją. Būtent dėl to šiai grupei buvo uždrausta koncertuoti Ukrainoje. Taip pat dėl propagandinių grupės lyderio Fredo Dursto pasisakymų šalies žvaigždės paskelbė protestą, o Užsienio reikalų ministerija irgi žadėjo atitinkamai reaguoti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

Rusiją „Limp Bizkit“ vokalistas Fredas Durstas pamilo po santuokos su ruse Ksenija, užaugusia Kryme. Jis gimtajame žmonos krašte, kol šis nebuvo aneksuotas Rusijos 2014 metais, kasmet praleisdavo po šešis mėnesius ir net buvo pasiryžęs čia apsigyventi visam laikui bei įgyti dvigubą pilietybę, rašo užsienio spauda.

„Jei turite ryšių su atitinkamais valdžios organais, kurie galėtų man padėti jį gauti, pasidalinkite“, – prieš kelerius metus apie galimybę gauti rusišką pasą kalbėjo F.Durstas. Tačiau viešą palaikymą Rusijai ir jos vadovui Vladimirui Putinui reiškiantis dainininkas sulaukė atsakomojo Ukrainos šūvio – draudimo bent penkerius metus įkelti koją į Ukrainą.

Tokį sprendimą 2015 metais priėmė šalies apsaugos tarnybos, siekdamos „užtikrinti saugumą regione“, t.y. Kryme, „Billboard“ citavo „The Guardian“. Lietuvoje koncertą surengusių „Limp Bizkit“ vokalistas palaiko Rusijos prezidentą ir jo veiksmus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

Kartą jis net išsiuntė jam laišką, kuriame V.Putiną pavadino „puikiu vyruku, turinčiu aiškius moralės principus“. „Noriu padėti amerikiečiams suprasti, kokia graži yra Rusija“, – pridūrė dainininkas. Tiesa, 2018 m. rugsėjį F.Durstas su trečia žmona Ksenija pradėjo skyrybų procesą. 2019 metais pora oficialiai išsiskyrė.

Vis dėlto dar prieš koncertą jo organizatoriai 15min patikino, kad apie kilusį nepasitenkinimą Lietuvoje jie girdėję, tačiau garantuos, kad renginys praeitų be nesklandumų.

„Puikiai suprantame situaciją, nes patys esame iš Latvijos ir taip pat esame patriotiški. Šį klausimą aptarėme su grupe, tikėkimės, kad neįvyks jokių nesklandumų“, – 15min teigė renginio organizatoriai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

Anot jų, atlikėjams pranešta, jog scenoje negali būti jokių politinių žinučių, vis dėlto planui B taip pat nesiruošiama. Paklausti, ar arenos metu dirbs daugiau tvarką prižiūrinčių asmenų tuo atveju, jei netikėtai kiltų nepasitenkinimas, teigė, kad šio klausimo nesvarstė.

Apie „Limp Bizkit“

Grupė „Limp Bizkit“ 1994 metais buvo įkurta Floridoje. Jos sudėtis: vokalistas Fredas Durstas, boso gitaristas Samas Riversas, būgnininkas Johnas Otto'as, didžėjus DJ Lethalas ir gitaristas Wesas Borlandas. Per savo ilgą kūrybinį gyvenimą grupė buvo nominuota trims „Grammy“ premijoms, pelnė daugybę kitų premijų ir apdovanojimų, išleido 7 sėkmingus albumus ir pardavė daugiau kaip 100 milijonų įrašų kopijų.

Dalyvaudami daugybėje koncertų ir festivalių „Limp Bizkit“ įgijo garsių maištininkų ir triukšmadarių šlovę, nes jų pasirodymus dažnai lydėjo skandalai ir gerbėjų neramumai. Grupė greitai išpopuliarėjo ir tapo žinoma visame pasaulyje.

Pastaraisiais metais didesnę laiko dalį grupė skyrė naujų idėjų ir įkvėpimo paieškai, o paraleliai užsiėmė kitais projektais. Pavyzdžiui, Fredas Durstas pasižymėjo kaip talentingas aktorius ir režisierius. 2019 metų rudenį ekranuose pasirodė jo filmas „Fanatikas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Johnas Travolta. Ir štai visai neseniai „Limp Bizkit“ pagaliau grįžo prie savo tiesioginio darbo įrašų studijoje ir scenoje.

IŠSAMESNIU KOMENTARU BUS PAPILDYTA RYTOJ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius