Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

Linas Adomaitis ir Kauno bigbendas numetė dar vieną muzikinę bombą – pristatė vinilinę plokštelę „19“

Trečiadienio vakarą įvyko Lino Adomaičio albumo pristatymas drauge su Kauno bigbendu, ritmo grupe ir pritariamaisiais vokalais. Kauno knygyne „Vaga“ vos tilpo muzikos gerbėjai, kurie atėjo ne tik pasiklausyti fanko bomba vadinamos programos, bet ir įsigyti naujausio Lino albumo „19“, išleisto vinilo formatu.
Lino Adomaičio vinilinės plokštelės pristatymo akimirka
Lino Adomaičio vinilinės plokštelės pristatymo akimirka / Irmos Adomaitienės nuotr.

Linas Adomaitis šiais metais mini savo kūrybinės veiklos 20–metį ir tai daro pakankamai garsiai: pilnutėlės koncertų salės, bendras projektas su Vokietijos styginių kvintetu „G-Strings“, kuris sulaukė stulbinamos sėkmės šių metų „Kaunas Jazz“ festivalyje. Neseniai įrašytas naujas Lino singlas „Smėlio laikrodis“ su reperiu Pushu sklinda it virusas. Na, o trečiadienį oficialiai ir trankiai pristatytas albumas „19“ yra labai rimtas pareiškimas šių metų lietuviškos muzikos diskografijoje.

„Myliu jus visus, esate genialūs ir tik jūsų dėka padarėme tokį beprotiškai fantastišką darbą! O dabar prilaikykite knygas, kad nelakstytų iš lentynų, nes tuoj susprogdinsime šį knygyną!“ – į susirinkusius muzikantus, svečius ir publiką energingai kreipėsi projekto siela Linas Adomaitis.

Irmos Adomaitienės nuotr./Lino Adomaičio vinilinės plokštelės pristatymo akimirka
Irmos Adomaitienės nuotr./Lino Adomaičio vinilinės plokštelės pristatymo akimirka

Pirmasis Lino vinilas „Laiko mašina“ dar pernai metų gale buvo tiesiog iššluotas, o atlikėjas prisipažino, kad nesitikėjo tokios sėkmės. Nors nusijuokęs iškart pataisė pats save, sakydamas, kad visgi tikėjosi labai didelės sėkmės, nes yra gimęs po laiminga žvaigžde ir visada jaučia dėkingumą tiems, su kuriais bendradarbiauja.

TAIP PAT SKAITYKITE: Linas Adomaitis pristatė kolekcinę vinilinę plokštelę: „Įgyvendinau seną savo svajonę“

„Esu dėkingas visiems muzikantams, turo organizatoriams, garso ir šviesos dizaineriams, o ypatingai didelį ačiū noriu ištarti savo brangiausiajai Irmai Adomaitienei, kuri yra ne tik geriausia mano draugė, mylima moteris, bet ir puiki mano muzikinės veiklos vadybininkė,“ – nuoširdžiai kalbėjo Linas.

Irmos Adomaitienės nuotr./Lino Adomaičio vinilinės plokštelės pristatymo akimirka
Irmos Adomaitienės nuotr./Lino Adomaičio vinilinės plokštelės pristatymo akimirka

Albumas „19“ yra unikalus, nes įrašytas drauge su Kauno bigbendu koncerto metu. Tai jau antrasis Lino albumas išleidžiamas taip prabangiai – vinilo formatu. Jame skamba žymiausi atlikėjo hitai, sukurti per 20 metų, o funk stiliaus aranžuotės ir publikos ovacijos garso takeliui suteikia gyvybės ir išskirtinio žavesio. Kaip sakė pats Linas – tai kolekcinis leidinys.

Tiesa, šis albumas puikuojasi ir interneto parduotuvėse, tačiau Linas akcentavo, kad tik vinile galima rasti 2 visiškai naujas dainas, kurtas specialiai turui „19“. Viena jų – „Carribean Green Nation“ – muzikos gerbėjai jau dabar vadinama būsimuoju hitu. Šis regio stiliaus kūrinys įkvėptas tikros istorijos Lino Adomaičio kelionės Panamoje metu.

Vinilo pristatymo koncerte liejosi susirinkusios publikos audringos ovacijos, daugybė žmonių suskubo įsigyti prabangiai išleisto albumo, kuriame ne tik laiko patikrinta Lino muzika, bet ir išsamus turo „19“ koncertinių nuotraukų albumas. Susirinkę Lino muzikos gerbėjai garsiai traukė dainas kartu, fotografavosi bei kantriai laukė, kol Linas pasirašinėjo ant kiekvieno vinilo.

Linas Adomaitis atskleidė, kad šio vinilo garso raiška yra ypatingai aukšta: 48’000 kHz ir 24 bit. Tai tikrai įvertins kokybę akcentuojantys muzikos mylėtojai. Nuo šiol melomanai gali rasti vinilą visoje Lietuvoje knygynų tinkle „Vaga“ arba internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius