Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 27

Linas Adomaitis ir Pushaz pristato dainos „Ji mano“ vizualinę interpretaciją

Prieš kelis mėnesius radijo stotyse startavęs Lino Adomaičio ir Pusho bendras darbas „Ji mano“, jau šiandien turi ir vaizdo versiją. Atlikėjai sako, kad filmuoti vaizdo klipą šiai dainai juos paskatino gerbėjų itin didelis dėmesys – „Ji mano“ karaliavo radijo stočių topų viršūnėse, o internete patys klausytojai sukūrė ne vieną dainos nuorodą, kurią kasdien peržiūri tūkstančiai vartotojų.
Linas Adomaitis ir Pushaz
Linas Adomaitis ir Pushaz / Asmeninio archyvo nuotr.

„Mes matėme, kad kūrinys užima aukštas pozicijas radijo stočių topuose, perklausos internete taip pat rodė didžiulius reitingus. Taip ir gimė mintis atiduoti duoklę klausytojui, kuris neabejingas šiai dainai,“ – kalba Pushaz.

Vaizdo klipą sukūrę kolektyvo „Oropagalvės“ nariai sako, kad juos užkabino išraiškinga muzikos ir žodžių sintezė. „Mąstėme, kaip sulipdyti vaizdą su muzika, kad išliktų balansas tiek tarp Lino ir Pusho, tiek tarp muzikos ir vaizdo, kad niekas  neužgožtų ir nenusvertų į kurią nors pusę.  Pasirinkome visiškai minimalistinę vizualinę interpretaciją, kad išryškintume pačių atlikėjų emocijas, kad pagrindinė kūrinio mintis liktų ten, kur ji ir turi būti. Švara, emocijos, montažo tempas – kertiniai šio darbo pamatai.“ – apie kūrybines idėjas pasakojo Mindaugas (Mindozė) Arlinskas ir Tomas Šinkūnas.

„Neplanavome daryti iš to kažkokios „bombos”, rašyti scenarijaus, pasitelkti vaizdo efektus, samdyti „krūvą” žmonių ir t.t. Vaizdo klipo kūrybinis procesas vyko spontaniškai. O užsibrėžti tikslai – kokybė ir paprastumas – įgyvendinti šimtu procentų, todėl didelis dėkui Oropagalvėms, kurie dirbdami iš idėjos, atliko viską profesionaliai,“ – kalba dainos „Ji máno“ atlikėjai.

Linas įsitikinęs, kad šiandien audiovizualinis menas yra kur kas skvarbesnis, todėl pateikti vien tik muziką daugeliu atvejų – maža. „Manome, čia tik laiko klausimas, kol visa muzika eis koja kojon su vaizdu. Tik apmaudu, kad kol kas neturime Lietuvoje normalaus muzikinio kanalo. Tai suteiktų muzikantams daugiau motyvacijos galvoti apie audiovizualines išraiškos priemones,“ – kalba Linas Adomaitis.

VIDEO: Linas Adomaitis ir Pushaz - Ji mano (OFFICIAL VIDEO)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius