Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Linas Adomaitis ir Vaidas Baumila apie vertybių krizę kalba muzika

Gerai žinomi Lietuvoje R&B muzikos atlikėjai Linas Adomaitis ir Vaidas Baumila pristato dainą „Daug kas tau sako!” Joje atlikėjai atvirai kalba apie komerciją, populizmą ir vertybių krizę.
Adomaitis ir Baumila
L.Adomaitis ir V.Baumila / Lino Adomaičio nuotr.
Temos: 1 Linas Adomaitis

Prieš porą metų specialiai Vaido debiutiniam albumui Lino sukurta daina šiandien skamba revoliuciškai. Nauja dainos versija yra soliniame Lino Adomaičio albume „Window of my soul“, taip pat interneto svetainėje www.adomaitis.lt.

„Daug kas tau sako!“ – tai daina apie laisvą, sau ir savo kūrybai ištikimą asmenybę. Dainos herojus įprasmina drąsų kūrėją, nekreipiantį dėmesio į reklaminius lozungus ar įkyriai peršamą populistų ideologiją. Jis turi savo idealus. Šią dainą kūriau galvodamas apie žmogų, laužantį stereotipus. Netiesiogiai ši daina apie Vaidelį, juk jam ir kūriau“, – sako dainos autorius L.Adomaitis.

„Džiaugiuosi, kad ši daina pagaliau išlįs į dienos šviesą. Linas tarsi prikėlė ją antram alsavimui. Šis kūrinys man labai svarbus, tikiu, kad Linui taip pat. Juk tai daina apie laisvę, o kuriančiam žmogui jos taip reikia, ir apie tai, kad tą laisvę bando užgožti ryškūs plakatai bei skambūs lozungai, skelbiantys apie komercijos dievus. Tai, kas tikra, lieka antrame plane, o vietoj to už patrauklią kainą gauname į konservų dėžutes supakuotą LAISVĖS imitaciją“, – apie bendrą kūrinį su Linu pasakoja Vaidas.

„Aš nebūsiu prekė!“ – dainuoja atlikėjai, neslepiantys, kad šis kūrinys yra savotiškas manifestas. „Tarnavimas stereotipų sistemai užgožia kiekvieno žmogaus tikruosius tikslus ir svajones. Mūsų daina padrąsina: „Tikėk savimi – savo laimę valdai!“ Dabar žmonių nerimas dėl neaiškios ateities verčia protestuoti. Kiekvienas protestas turi savo auditoriją ir savų interesų. Mūsų dainoje – protestas prieš surogatinę estradą“, – tvirtina L.Adomaitis ir V.Baumila, kartu atliekantys dainą „Daug kas tau sako!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius