Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 17

Lino Adomaičio naujausiame remiksų albume AUX – ir Lino brolio Mario Basanov darbai

Muzikos prodiuseris ir dainininkas Linas Adomaitis pristato kiek netikėtą darbą – savo auksinių dainų remiksų albumą AUX. Ryškiausius atlikėjo kūrinius remiksavo žinomi didžėjai ir muzikos prodiuseriai – tai Mario Basanov, Plucando, Virus J ir kiti. Šiame unikaliame Lino albume puikuojasi ir ryškūs duetai su Monique, Inga Jankauskaite, Monika Linkyte ir Dagna.
Linas Adomaitis
Linas Adomaitis / Algio Kriščiūno nuotr.

„Prisiliesti prie muzikos yra kažkas nepaprasto, o dar paslaptingiau įsijungti į ją. Būtent AUX ir simbolizuoja tą jungtį tarp dviejų skirtingų, tarp seno ir naujo, tarp melancholiško ir choleriško, tarp originalo ir remikso. Tai labai gerai atspindi patį mane, nes tik ieškojimai ir eksperimentai lydi mano gyvenimą nuo mažens“, – sako Linas Adomaitis.

Atlikėjas pamena dar vaikystėje su smuiku rankose iš natų grojo daugybės pasaulio genijų sukurtus kūrinius ir kaskart interpretuojant kitų autorių kūrybą gimsta tarsi nauja versija, kaskart išgyvenama vis nauja emocija. Linas teigia, kad pajausti, išgyventi ir įsijungti į muziką – tai pagrindinis atlikėjo uždavinys.

Algio Kriščiūno nuotr./Linas Adomaitis
Algio Kriščiūno nuotr./Linas Adomaitis

„Esu labai laimingas, kad mano sukurtoms ir atliktoms dainoms gimė tokios nuostabios interpretacijos. Jūs net neįsivaizduojate, kaip gera klausyti savo paties dainą perleistą per kito žmogaus rankas ir širdį. Kiekvieną šio albumo remiksą klausiau su nepaprastu džiugesiu, nes netikėtumo jausmas, ko gero, įdomiausia šio proceso dalis“, – šypsosi muzikantas.

Algio Kriščiūno nuotr./Linas Adomaitis
Algio Kriščiūno nuotr./Linas Adomaitis

Albumą remiksavo gerai Lietuvoje ir už jos ribų žinomi didžėjai bei muzikos prodiuseriai. Vienas jų – Lino Adomaičio brolis Mario Basanov – sukūrė ypač meniškas dainų interpretacijas, kuriose dominuoja gilus skambesys, kai kur ir viso orkestro stygos. O bosinės gitaros virtuozas ir prodiuseris Plucando sėkmingai perkando tokius riešutėlius, kaip Vandenynai“, „Saulės pėdomis“ ir „Mylėt nelengva“.

Linas Adomaitis – Vandenynai (Plucando remix):

VIDEO: Linas Adomaitis - Vandenynai (Plucando remix)

„Ką reiškia remiksuoti? Kaip suprasti „nurengti dainą“ ir apvilkti ją naujais rūbais? Nurengęs dainą, tarsi moterį, tu pamatai natūralų jos grožį – melodiją ir harmoniją, kurios laukia gero dizainerio prisilietimo. Taigi atidavęs atskirus vokalo garso takelius, tarsi savo mūzas, į pačių geriausių muzikos prodiuserių ir didžėjų rankas, sulaukiau nepaprastai įdomių ir stilingų sprendimų. Esu dėkingas kiekvienam remiksų kūrėjui ir žemai lenkiuosi Jų talentui“, – komplimentų remiksų kūrėjams negailėjo Linas Adomaitis.

Tai pirmasis toks atlikėjo albumas per visą jo muzikinį kelią. Linas net neabejoja, kad klausytojams taip pat bus smagu įsijungti į visai kitą skambesį bei emocinę spalvą. „Nenustebkite, kad prie vieno ar kito kūrinio ausis jau kitaip pripratusi. Tačiau gerai žinome, kad tai tos pačios mano mūzos, kurios pasisvečiavo pas kitus garso dizainerius... Klausykite, šokite, jauskite, mylėkite ir svarbiausia turėkite tinkamą AUX jungtį“, – naujausio savo darbo kviečia paklausyti Linas Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius